an
door andreaslier Sep 16, 2005 om 18:48
Voeding & gezondheid

Naar het buitenland in de ziektewet?

Ik zit door een geopereerde voet en heup in de ziektewet thuis.Ik heb m'n baas gevraagd of ik naar de camping in Duitsland mocht en hij vond het wel goed. hij kent mij en m'n ziektebeeld. Daarna kreeg ik nee te horen van de secretaresse v/d arbo arts. die zei dat ik niet verzekerd zou zijn daar. Mocht me wel iets overkomen, dan ben ik nog dichterbij een ziekenhuis in nederland dan in duitsland. ik ben inmiddels lopen patient en werk op AT. wie kan me vertellen welke raad ik moet volgen: Gaan of niet?

1894 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 16, 2005 om 20:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De arbodienst regelt helemaal geen uitkering voor de ziektewet. De werkgever zal het loon (of minstens 70%) door moeten betalen. Wel is de werkgever verplicht een Arbodienst in te schakelen om het ziekteverzuim zo laag en zo kort mogelijk te houden en er voor te zorgen dat 6 maanden de aktie Poortwachter wordt opgestart als inleiding naar een mogelijke WAO. Een Arbodienst heeft simpel gezegd alleen de functie de zieke werknemer te begeleiden en te rapporteren aan de werkgever maar met uitkeringen hebben zij niets van doen - E.

ve
door verwijderd - Sep 16, 2005 om 20:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

 De arbodienst regelt de uitkering van van de ziektewet .Dus alleen met hun toestemming mag je op vakanntie

ve
door verwijderd - Sep 16, 2005 om 20:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Maar achteraf  kreeg ik dus wel toestemming van de arbo arts. hoe ver gaat het een assistente dan om nee te zeggen? ze had me volgens mij moeten doorverwijzen naar de Gak met deze vraag en nie zelf antwoord mogen geven toch?

ve
door verwijderd - Sep 16, 2005 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi beste mensen


ik sluit me bij encarte bij het verhaal aan ,hij heeft helemaal gelijk


wij hebben ook met een arbo dienst te maken  maar als wij ziek worden  heeft de baas of voorman nog wel het recht om contact te houden  en bij langduurig ziek zijn krijgen we bericht van de baas om ons te melden bij de arbeidsconsulente


tja wat is wijsheid op vakantie gaan of niet moeilijk ,ik zelf zou het niet doen


ik zelf zit ook op operatie te wachten maar boek mijn vakantie pas na dat ik hersteld ben ,


tenslotte JIJ neemt de beslissing om op vakantie te gaan en je krijg wel toestemming maar je mag je ziekte ook niet belemmeren.


ben hier voorzichtig mee want krijg je een terug val je weet niet of het dan tegen je kan gebruikt worden.


wat je besissing ook mag worden veel succes


marloes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer