adjepatatje
door adjepatatje Mar 4, 2004 om 16:37
Voeding & gezondheid

Oma's appeltaart

Ik zoek recepten van 'oma's appeltaart'. Ik weet dat veel mensen die een appeltaart bakken een eigen (geheim?) recept hebben. En die huisrecepten verzamel ik.

5966 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mi
door mimi_1 - Apr 16, 2004 om 12:57
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik maak altijd appeltaart met een pak van koopmans. Hele harde appels en hier voeg ik altijd zelf kaneel, citroensap en wat lavendel aan toe. Voor een hele appeltaart gebruik ik ongeveer vier toppen van lavendel waarvan ik de kleine bloemetjes eruit wrijf welke ik vervolgens wat kneus zodat de smaak goed vrijkomt. dit voeg je gewoon toe aan het mengsel van appels en rozijn ed. Het is de kunst om niet teveel lavendel toe te voegen want dan lijkt het of je badzout zit te eten. Ik hoop dat je het lekker vind

bo
door boulanger - Jun 9, 2004 om 17:06
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ikzelf haal behoorlijk wat recepten van een bakkersforum.


Je moet wel even jezelf aanmelden maar daarna kan je recepten oproepen, afdrukken en zelfs recepten laten toesturen. Kijk eens op http://www.bakkerswereld.org voor meer info.


 


Bakse!

jo
door joosjoos - Nov 8, 2004 om 20:10
14 Antwoorden / 3 Vragen
0

Dit recept kreeg ik van mijn moeder toen ik (inmiddels 8 jaar geleden) de deur uitging, wat zij weer van háár moeder kreeg (27 jaar geleden) dus toch echt een oma's recept: 250 gram meel, 175 gram boter, 175 gram suiker, 4 appels, kaneel (naar  behoefte) en 1 zakje vanillesuiker. Ik weet niet of dit hét recept is dat je zoekt, maar wij vinden het  heerlijk!! groetjes joosjoos

fl
door floork - Feb 21, 2005 om 13:51
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik gebruik ongeschilde appels en snijd ze in dunne plakjes. Door de schil krijgt de taart een "bite" en worden de appels een beetje roze, als de schil (deels) rood is.


Verder gebruik ik gewoon een pak uit de supermarkt

megaman
door megaman - Apr 23, 2005 om 01:11
17 Antwoorden / 1 Vragen
0

Gebruik echte Goudreinetten en het liefst Griekse rozijnen. Bak de schijfjes appel samen met de rozijnen en wat suiker ca. 5 minuten in een wok of braadpan (blijven omscheppen.) Het klinkt raar, maar het resultaat is ernaar. 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Marduy - Sep 24, 2024 om 10:58
Auto & vervoer
Lange leveringstijd accu 3-wielscooter, is er recht op vervangend vervoer?

Lange leveringstijd accu 3-wielscooter, is er recht op vervangend vervoer?

Mijn dochter maakt gebruik van een electrische driewielscooter IVA T3 . Deze is iets meer dan twee jaar geleden nieuw aangschaft mbv een PGB. Helaas is de accu er mee opgehouden. Zij is afhankelijk van deze driewielscooter om naar haar dagbesteding te gaan. 6 weken geleden is de accu van haar scooter er mee opgehouden. Eerst waren er leverinsgsproblemen vanuit de importeur, daarna was de goede ac ... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

ru
rugen - Sep 23, 2024 om 08:32
Garantie & verzekeringen