Ik ben een liefhebber van Piccalilly, maar kan nergens meer een goede kwaliteit vinden. Verschillende (algemeen) bekende merken geprobeerd en ze kunnen niet tippen aan de piccalilly die ik, als klein jochie, in de jaren '50 kocht op de markt in de Spanjaardstraat in Rotterdam, waar wij toentertijd woonden. (je kocht toen voor 20 cent patat en voor 5 cent piccalilly) Heeft iemand een tip over een lekkere en goedgevulde piccalilly en waar dat te koop is.
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
Dat is niet alleen met de piccalilly, het is met alles, neem de appels, de peren, de sperziebonen, het spek. Vroeger in mijn jeugd, een pan spek op tafel, koop nu eens spek, er blijft niets meer van over............... Ik was ook een liefhebber van piccalilly.
piccalilly . Maar dan moet u wel in de buurt van "Het Haagje" wonen, want ik dacht eigenlijk aan Marks & Spencer. Hoewel AH ook diverse merken verkoopt, maar daar zal uw smaak niet tussen zitten? Toch succes met zoeken naar...hoor.
[quote=tenormin schreef op maandag 3 nov 2014, 15:41] @mebo, geen enkele herinnering hoe dat toen heette? Of hoe potje eruit zag?
Nee, we haalden op zaterdag een zak patat bij een patatbakker op de markt in zo'n grote puntzak en daar kocht je dan voor een stuiver piccalilly op. Dat was, zeker in die tijd waarin we verder nog maar weinig konden kopen, een luxe die we van onze ouders kregen. Je vingers, helemaal groen, die je dan heel zorgvuldig aflikte en de laatste kruimeltjes uit de zak schuddend om maar niets te hoeven missen.
En de ouderwetse kwaliteit van die piccalilly, die zoek ik eigenlijk.
[quote=edrick3 schreef op maandag 3 nov 2014, 16:29]@mebo,
.....En de ouderwetse kwaliteit van die piccalilly, die zoek ik eigenlijk......
Denk dat je die niet meer zult vinden. In je gedachten was het vroeger toch altijd lekkerder. Dat noemen ze 'herinneringsverfraaiing'. ;-)
Met vr.gr.
@edrick3,
Ben zelf ook bang dat ik het niet zal vinden, maar niet ge... enz. Niet alleen in m'n gedachten waren veel zaken vroeger lekkerder, er zijn vele voorbeelden te noemen die heel smakelijk waren maar waar nu geen smaak meer aanzit zoals, om er maar één te noemen, de tomaat. Als ik de piccalilly van nu zie en proef dan zie een sausje vol met geur, kleur en smaakstoffen en waar per ongeluk ook nog een paar minuscuul kleine stukjes groente in verdwaald zijn. Veel dingen vond ik vroeger echt smakelijker dan tegenwoordig. ;-)) Maar ik blijf hopen op een goede tip.
[quote=aurora1 schreef op dinsdag 4 nov 2014, 15:29]Deze winkel klik hier zit in Rotterdam in de Karel Doormanstraat 292.
@aurora1,
Dank voor de tip. Woon al 54 jaar niet meer in Rotterdam. Even gaan halen is ook geen optie (240 km). De bezorgkosten van € 7.50 gaan me ook een beetje te ver voor één potje om te proberen. Ga wel kijken of de merken hier in de omgeving te verkrijgen zijn.
@aurora1, piccalilly is echt wat anders pickels. Daar kom je (pas) achter als je zoveel jaar met een Engelsman getrouwd bent geweest. Als zijn dochter kwam, beladen met piccalilly en pickels, minced meat (waarvan ik vroeger dacht dat het gehakt moest zijn), haha. Pickels heeft vrij dikke stukjes in de pot (van wat weet ik niet, nooit gelust) maar Brandson was zijn favoriete merk, zowel in piccalilly als pickels. 't Is maar net waar je van houd.
Ik heb een recept gevonden dat ik vroeger altijd maakte toen ik de tijd er nog voor had. Gezien de ingredienten ben ik bang dat je voor 5 cent geen portie meer hebt, er gaan aardig wat ingredienten in.
Helaas heb ik nu geen tijd, in de loop van de week of het weekend wil ik het wel voor je overtypen, het is nogal een verhaal.
Heb je enig idee hoe we dat het beste kunnen doen? Denk dat het beste is dat ik aanvink "stel mij op de hoogte als er reacties zijn en dat jij dan je mailadres doorgeeft. Mijn mailadres begint met lisa32 zodat je weet dat ik het ben. Gelieve niet iedereen reageren zoals tenormin en aurora, na het weekend kunnen jullie als je er interesse in hebt ook piccalilly maken. g
[quote=lisa123 schreef op woensdag 5 nov 2014, 00:09]Gelieve niet iedereen reageren zoals tenormin en aurora, na het weekend kunnen jullie als je er interesse in hebt ook piccalilly maken. g
Nou, je hoeft niet bang te zijn als iemand (ik als genoemde) reageert als je email adres aanmaakt. Dat kan je dan beter zelf aanmaken in je profiel en is dan alleen interessant voor mebo. Hoef je het ook niet op de site al bekend te maken.
Hartelijk dank voor uw aanbod om een recept te geven om het zelf te maken. Zelf maken is echter voor mij, jammer genoeg, geen optie. Maar mogelijk zijn anderen wel geïnteresseerd om van uw recept gebruik te maken.
Al jaren gebruiken wij de Piccalilly zoetzuur van KESBEKE. Dit is een goedgevulde en niet te dunne piccalilly met een zoetzure smaak.
Wij kopen deze bij AH en ze staat in het vak waar ook de augurken, Amsterdamse uien etc. staan. Het is even zoeken want de piccalilly staat niet bij elkaar, de verschillende merken staan apart van elkaar ergens in dat vak, althans zo is het bij ons.
Vandaag heb ik me gewaagd aan de versie van Kühne (Kesbeke heb ik overgeslagen) en die valt me erg mee, vooral in vergelijking met andere versies die ik al jaren niet meer kocht. Net zoals ik hun Caesar saus (American Caesar) ook wel goed geslaagd vind.
Vroeger had je delicatessenwinkels. Die hadden bijzonder merken waaronder ongetwijfeld een piccalilly. Met de komst van de supermarkten zijn dergelijke winkels verdwenen. Ik woon in de regio Den Haag en als ik iets speciaals/bijzonders nog heb op culinair gebied ga ik naar Oil & Vinegar op de Frederik Hendriklaan. Wellicht de moeite waard om er eens een telefoontje tegenaan te gooien. Er zitten trouwens daar nog meer speciaalzaken op eetgebied. Wellicht is een kijkje in de Hoytemastraat ook een optie. Ook speciaalzaken.
Ik denk dat het het merk Koelewijn was, dat werd altijd op de markt verkocht in het centrum van Rotterdam en daar kreeg je ook van de lekkere vingers van. Ik weet niet of het nog bestaat maar ik zou zeggen Google even en u weet het. Succes met uw zoektocht. Uiterwaal was ook zo'n merk maar die is opgegaan in Kühne en dat is nog steeds een erg lekkere piccalilly ( vindt ik dus) :-)
Ik ben het met de laatste spreker eens hoewel smaken natuurlijk erg verschillen. Ik gebruikte altijd Piccalilly van het merk Kuhne maar min of meer bij toeval kocht ik Kesbeke, en ik moet zeggen dat ik de laatste erg lekker vind. Smeuïger dan Kuhne, maar nomaals: smaak is een subjectief begrip en is bij iedereen -gelukkig- niet gelijk.
Ik heb altijd Picalilly van De Leeuw. Is heel lekker (nou ja vind ik dan) en is toch wel bij diverse viswinkels te koop. Zelf koop ik het bij de kaasboer op de dappermarkt in Amsterdam
Ook toevallig! Heb net deze week piccallili gekocht in Engeland bij zo'n farmshop (Churston traditional farmshop, Paignton). Ik heb nog geen idee of het veel lekkerder is dan de Kuehne die ik normaal altijd heb. Die is ook echt niet slecht, maar ja als je toch in Engeland bent. Prijs £2.70 Ik eet het altijd bij de capucijners met gehakt en spek. Heerlijk!
Groentes smaken inderdaad lang niet meer zo lekker als voorheen. Van die dikke komkommers, je ziet ze haast niet meer. Gele exemplaren zijn er al helemaal niet meer. Allemaal van die magere exemplaren. Ook de smaak is minder. Witlof smaakt helemaal naar niks sinds het van de hydrocultuur komt. Inkuilen was te veel werk. Net als de tomaten trouwens. Appels zijn ook vaak erg flauw. Sla is tegenwoordig ook in de zomer, maar een zielig kaskropje. Wat komt er eigenlijk nog wel van de koude grond? Hadden ze niet een zaadbank waar alle origenele, niet gemanipuleerde zaden nog zijn bewaard?
Zeer waarschijnlijk was dat Luyks piccalilly , die zaak bestaat niet meer en is overgenomen door Kuhne en die piccalilly is nog steeds te koop, of ze nog hetzelfde smaakt weet ik niet, maar denk het wel. ( Een oud patatbakker)
U zou het ook nog kunnen proberen bij de Surinaamse toko. Daar verkopen ze wat exotischere merken, wie weet vindt u daar een lekkere piccalilly. Veel succes en nog een fijne dag toegewenst voor iedereen!
Vandaag de piccalilly van KESBEKE gekocht en met patat en kroketje uitgeprobeerd en dat is ons niet tegengevallen. Een goedgevulde piccalilly met een lekkere (na)smaak. Zeker aan te bevelen, hoewel smaken verschillen. Ga ook nog andere, hier gedane, suggesties uit proberen.
Iedereen bedankt voor zijn/haar ideeën en suggesties.
Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd. Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde
...
Lees meer
Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.
Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee
...
Lees meer
Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap? Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend. Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.