pf
door pfklaassen Jan 24, 2008 om 17:36
Voeding & gezondheid

Probiotica

Wellicht ben ik niet de eerst maar goed, het volgende. Ikzelf heb een variant van de Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa genaamd (darmziekte). Dit sinds mijn 8ste jaar. Al een tijdje gaat het wat minder en afgelopen dinsdag had ik een controle afspraak in het UMC te Utrecht. Wat let het toeval: ik heb andere medicijnen gekregen, nl. VSL#3, een probiotica. Ofwel het bewuste 'medicijn' wat een dag later in het nieuws is geweest. Wat ik hier nu mee aanmoet geen idee.


Op zich al vreemd om nu te starten met het medicijn maar goed. Het medicijn als het dan zo genoemd mag worden, want het wordt nl. niet vergoed door de verzekering. Ik heb gebeld, in mijn geval, naar het Zilveren Kruis en die meldde me dat het 13,87 kost per 10 sachets (gebruik 3x daags, dus net genoeg voor 3 dgn) en dat is ook de eigen bijdrage. Enfin, ik kom bij de apotheek aan. Kost het ineens 19,75 per 10 sachets. Dus rond de 180 euro per mnd ipv 120. Hoe kan dit verschil zo groot zijn? Is er hier sprake van prijsophoging door de apotheek?


Heeft iemand hier ervaring mee? Of nog tips?


Mvg. D. Klaassen

18814 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gu
door gul - Jan 24, 2008 om 19:04
46 Antwoorden / 23 Vragen
0

Ik heb voor uw op de site van medicijnkosten.nl gekeken maar daar staat die niet in. Waarschijnlijk omdat het geen medicijn maar een voedingssupplement is.


VSL#3 is zonder recept verkrijgbaar. Mischien een tip: Kijk even bij andere apotheken bij u in de buurt.


Hier in Arnhem zijn sommige apotheken aangesloten bij samenwekende apothekers en sommige bij kring-apotheken en sommige bij Escure apotheken. Deze groep hanteren meestal dezelfde prijs.  Een tube miconazol  eigenmerk is bij samenwerkende apotheken goedkoper dan andere collega's. kruidvat-etos-da idee. Bij de ene is het goedkoper dan bij de ander. Dus ga shoppen bij de apotheken.


Er is een site van VSL#3 namelijk: vsl3.nl   Misschien staan daar andere antwoorden voor je vragen.


Veel sterkte met je ziekte


GUL

elenay
door elenay - Jan 24, 2008 om 19:23
1031 Antwoorden / 142 Vragen
0

Beste Klaassen,


Door ervaring vanuit mijn vroegere darmklachten het volgende.


De reden waarom en wat u eraan kunt doen worden heel goed omschreven in een klein boekje:"Bloegroependieet", van dr.Carel Hoffman. Het is mijn redding geweest, ik kan u het zeer aanbevelen. Als u het heeft gelezen weet u gelijk waarom. Sinds ik weet wat hij schrijft en dat heb opgevolgd, ben ik nooit meer met mijn darmklachten in het ziekenhuis geweest. Eigenlijk zou iedereen dit moeten lezen. Echt het werkt. Zelfs de artsen in het ziekenhuis zijn het gaan lezen, want die waren zo verbaasd, dat ineens mijn kwaal weg was en ik een operatie kon voorkomen. Hartelijke groet, Elena


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer