kl
door klaver52 Sep 27, 2009 om 18:23
Voeding & gezondheid

Tandarts vergoeding bij kanker

Onlangs is er bij mij keelkanker geconstateerd deze gaan ze behandelen met chemo+bestraling.Hiervoor moet mij gebit 100% zijn volgens de kaakchirurg wordt dit door de basis verz.betaald maar mijn tandarts zegt van niet.Heb zelf ook geinformeerd bij mij verz.en daar moest mij tandarts een machtiging aanvragen en volgens hem gaan ze niks vergoeden daar ik waarschijnlijk de eerste zes maanden of langer geen inkomsten heb(kleine zelfstandige)en het toch ongeveer 1200 euro gaat kosten zou ik graag weten of hier iemand weet hoe het geregeld kan worden.


bij voorbaat dank

1495 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Sep 27, 2009 om 18:52
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@klaver52


U heeft het over 'mijn tandarts', als u regelmatig naar de tandarts gaat is uw gebit toch in orde?


Verder lijkt mij dit een vraag voor uw verzekering, een ieder handelt anders. Als uw verzekering zegt dat de tandarts een machtiging moet aanvragen wil dat m.i. zeggen: kosten worden voor een deel vergoed. Let wel, ik schrijf dit uit eigen weetjes van mijn tandarts. Bv geen kronen vergoeding meer. Maar bij ongeval: tandarts vraagt toestemming bij verzekering, de kronen moet je dan wel betalen, maar met korting. Denk dat dit dezelfde kant evt. op gaat.


Zou nog eens uw verzekeraar opbellen en vragen ingeval van korting, hoeveel die is. Maar gratis? Dacht het ook van niet.


Het beste met u!

poltol
door poltol - Sep 27, 2009 om 21:41
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


Als u bij de kaakchirurg in behandeling bent geldt volgens mij de vergoeding voor specialistische behandeling. U heeft dan niets van doen met uw tandarts. U moet u laten verwijzen, naar de kaakchirurg, door de behandelende arts voor de chemo. Dus niet via uw tandarts. Alles regelen in hetzelfde ziekenhuis. Mijn vrouw had één zelfde situatie, maar dan voor een open hart operatie, en alles is 100% vergoed door de verzekering als zijnde specialistische behandelingen. Succes met uw aanstaande behandeling.


Vr.gr. poltol

mariegh
door mariegh - Sep 28, 2009 om 14:30
263 Antwoorden / 13 Vragen
0

Bel je verzekeraar en vraag naar de afdeling Machtigingen. Daar kunnen ze u waarschijnlijk veel meer vertellen over wat wel en niet wordt vergoed. Overigens kan het zijn dat u even bij hun adviserend tandarts langs moet komen, die de situatie bekijkt en vervolgens adviseert of er wel of niet een machtiging wordt afgegeven. Hij/zij kan dan meteen uw vragen beantwoorden. Dus het antwoord van uw eigen tandarts lijkt me engiszins voorbarig.
Overigens sterkte met de behandelingen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig."
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de reger ... Lees meer