Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
Ook zet u thee van kokend water, eventuele ontstane bacteriën zullen dit niet overleven, dus voor uw gezondheid hoeft u niet bang te zijn. Maar zoals tijger1 opmerkt, smaken kunnen verschillen.
Hallo, thee heb je al voor 34 cent per 20 zakjes. Daar trek je een volle pot thee van, 8-10 kopjes. Dat is 0,2 cent per kopje. Ik zou geen risico's nemen en voor iedere pot een nieuw zakje. Hergebruik alleen als je een zakje per kopje (geen pot dus) gebruikt en dan binnen enkele uren.
[quote=tenormin schreef op maandag 9 dec 2013, 15:22]Mij lijkt het geen aanrader, maar met gebruikte theezakjes kan men nog wel iets anders doen ;-) theezakjes. Misschien staat er iets tussen?
Ik zou haast thee gaan drinken, als je dat allemaal leest. Lijkt wel wonderolie. ;-)
[quote=tijger1 schreef op maandag 9 dec 2013, 13:01][quote=costnix schreef op maandag 9 dec 2013, 12:57]Na een paar dagen kunnen/zullen er schimmels op de zkjes verschijnen. Niet hergebruiken dus!!!
Maar die zie je en kokend water doet ze teniet. Niet dat ik adviseer om daar nog thee van te trekken hoor.
De mycotoxinen enschimmmels zouden die behandeling best wel eens kunnen overleven.
Ik houd van 'dunne" of 'slappe' thee. Zo'n eenkopstheezakje hergebruik ik dus altijd, vaak wel een keer of zes. Totdat er te weinig smaak meer af komt. Ik heb nog nooit schimmel gezien op de thee en ben er nog nooit ziek van geworden (voor zo ver ik weet :-) ) . Als er schimmel in zit zie je dat bij schimmels heel gauw. Als je 100% zeker wil zijn: gebruik dan een zakje maar één keer. Als je theezakjes tussen het gebruik door steeds opdrogen en je nog nooit schimmels hebt gezien gebruik ze dan net zo lang tot je de thee niet lekker meer vindt.
[quote=luis wernet schreef op maandag 9 dec 2013, 12:30]Mag men theezakjes,meer dan eenkeer gebruiken,of dagen daarna ?? Nee, waarom niet ?? En de gezondsheidschade !!
@Jantje7, Ja kijk uit. Kokend water is hoogstens 100 graden Celsius. Bij deze temperatuur worden maar enkele soorten kiemen gedood. De meeste overleven tot een verhitting van 20 minuten op 121 graden Celsius.
Ik Rusland zetten ze een klein potje zwarte thee die ze extreem lang laten trekken. Deze bijna Koffie verdunnen ze met heet water dus eventuele bacteriën zijn dan ook dood.
Zoek eens op Wikipedia naar Samowar en die grote water ketel en kleine potje erop... en tappen maar. Daar zit ongeveer 5 liter heet water in en de kleine, minder als halve liter....
Iedereen bepaald dan zelf hoeveel zwarte thee erin gaat en kan verdunnen. Wel doen ze er meestal verse Citroen bij dus niet die plastic flesjes...
Waar praten we over ? bezuinigen ? Dan is volgens mij de kleinste besparing te halen bij theezakjes delen of drogen na gebruik. Thee is vandaag de dag al te verkrijgen voor enkele eurocenten per zakje. Als men wil besparen is het beter dat op andere zaken te doen bij het thee zetten. neem bijvoorbeeld geen fluitketel. Gas is duurder dan electriciteit, dus neem een waterkoker. Die heb je dan sneller terugverdiend dan je denkt ;)
Kokend water doodt niet alle bacterien, dat dit wel zo zou zijn is een misvatting. Voor sterilisatie hebben ze in laboratoria autoclaven, om de te steriliseren zooi 15 - 20 minuten te verhitten op 121 graden. Dan is 99,9999% van de bacterien dood. Voor hergebruik van een theezakje moet je dus sowieso rekening houden met bacterien. Ik zou niet verder gaan dan 1 dag.
[quote=hendri lubberts schreef op woensdag 11 dec 2013, 11:35]Waar praten we over ? bezuinigen ? Dan is volgens mij de kleinste besparing te halen bij theezakjes delen of drogen na gebruik. Thee is vandaag de dag al te verkrijgen voor enkele eurocenten per zakje. Als men wil besparen is het beter dat op andere zaken te doen bij het thee zetten. neem bijvoorbeeld geen fluitketel. Gas is duurder dan electriciteit, dus neem een waterkoker. Die heb je dan sneller terugverdiend dan je denkt ;)
@ hallo lubbertje, mevr heeft het over slappe thee, niet over stille armoede. heb je wel de transportkosten en de belastingen op je stroomverbruik meegerekent als je een halflitertje thee zet ? gaan we zitten rekenen , een half litertje water duurt bij zoveel watt zolang de prijs is 0,002.6 cent .. gas bla bla is zoveel, mmmmm heb al geen trek meer
Goedkope thee heeft minder smaak dan dure thee en dat komt omdat dure thee gemaakt is van jonge thee blaadjes al zou als we de reclame moeten geloven dit ook voor goedkope thee gelden maar ja reclame hé. Maar thee zakjes hergebruiken is alleen te doen als u niet al te sterke thee wilt dan blijft namelijk een deel achter in het zakje. Wat u ook kan doen is juist het omgekeerde heel sterke thee zetten door losse thee in een goede theepot te doen en daar een laagje water op te gooien zodat de thee maar net onder het water staat en dit laten trekken. Vervolgens neemt u een theezeefje (ja daar komt de naam vandaan) en schenkt een deel van de getrokken thee via het zeefje in een kopje of thee glas en vul deze af met heet water. Gooi gerust de thee uit het zeefje terug in de theepot en vul deze weer bij met heet water. Dit kan een paar keer gedaan worden tot u merkt dat de smaak achteruitgaat en dan moet u het weer opnieuw doen.
Boven de 60 graden houden of opnieuw opwarmen voor gebruik Samowar, maar dan moet je wel de Russische instructie goed lezen!
Dus Salmonella, het kan in theorie maar daarvoor moet ook een bron zijn en langzaam groeien.... Wat dacht je van de gieter voor de planten in de vensterbank, daar verwacht ik ze eerder....
Thee is niet lekker meer als je het zakje laat afkoelen en opnieuw gebruikt. Vind ik persoonlijk. Maar neem een thermosfles van 1 liter, heet water erin, theezakje erbij en je kan het net zo sterk/slap maken als je wilt. Scheelt tevens gas of electra bij telkens opnieuw water koken:-)
De zgn. dust die in onze theezakjes zit, is eigenlijk nauwelijks nog thee. Om die reden zit er sowieso al minder smaak aan. Nog eens gebruiken kan soms, maar de smaak wordt er zoals al gezegd niet beter op. Een opgedroogd zakje nog eens gebruiken heb ik wel eens geprobeerd, maar ik vind het niet te buggelen.
Met zwarte thee heb ik geen ervaring, maar groene thee is heel goed vaker te gebruiken. Ik heb ooit ergens gelezen (kan alleen niet meer vinden waar) dat je dan zelfs veel meer van de gezonde stoffen uit de blaadjes haalt.
Ik heb nog nooit ook maar een spoortje schimmel erop gezien of aan geroken. Ze staan hier wel droog als ze wat langer staan.
Je merkt vanzelf wel of er nog smaak afkomt. Met een 1kopszakje groene thee kan ik 2, soms 3 bekers thee zetten. De eerste laat ik kort trekken, de tweede iets langer en als er nog een derde inzit, dan laat ik m er vaak gewoon inzitten. Zet ik er een hele pot van, dan is ie meestal meteen wel op. Groene thee kan je overigens beter niet met kokend water zetten, dan wordt ie erg bitter. Een graadje of 80 is beter/lekkerder...
Net zo vaak als je zelf prettig vind, lijkt mij. Gezondheidsrisico's lijken me niet zo groot, als je netjes / schoon werkt.
Een alternatief zou losse thee kunnen zijn. Kan je net zo veel of weinig in de pot of kopje doen als je zelf wilt. Na jaren de losse thee van DE ben ik (omdat de DE thee steeds poederiger leek te worden) recent overgestapt op pondspakken met zeer grove thee van de Turkse supermarkt, merk Dogadan, 3,95 per pak. Je doet er lang mee, met zo'n pak. Superlekker, mild, wordt niet bitter van het langere staan.
Ik doe dit al jaren met theezakjes, geen probleem maar niet te lang bewaren, maximaal twee weken! Ook met Senseo koppiepads werkt dit prima, daar kun je makkelijk vier kopjes van zetten i.p.v. één. Zo bespaar ik behoorlijk op thee en koffie!
Begin 70-er jaren woonden we met 5 studenten in een bovenhuis, samen met een Belg. Het middenstuk was de keuken, en met dakraam zicht op buiten. Daar stond ook de doos met theezakjes. Het ging waaien, het dakraam vloog open en veegde de theezakjes over de vloer. De studentjes wilden snel weekend vieren, dus.. dakraam dicht en de rest was voor maandag. Dat weekend kwam de hospita om schoon te maken en... knoopte alle theezakjes aan de waslijn. Maandagavond kwam ook onze Belg binnen en.. het is 35 jaar geleden, doch ik hoor hem nog schaterlachen: allez, echte Ollanders, de theezakskes hangen te drogen.
Weet ge, wat in het Russische Handboek Soldaat staat als herkenning van de Ollandse militaire tenten ? Daar hangen de theezakskes aan de lijn te drogen.
En dan die vieze koffiepads ook nog eens hergebruiken. Wat zal dat een smerig bakkie koffie zijn. I.p.v. zo'n dure Senseo met z'n dure koffiepads, had je beter een gewoon koffiezetapparaat kunnen kopen. had je nu meer bespaard dan met het recyclen van je koffiepads en theezakjes. Mensen bezuinigen vaak op de verkeerde zaken.
Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd. Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde
...
Lees meer
Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.
Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee
...
Lees meer
Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap? Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend. Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.