tr
door trijnie_1 Mar 11, 2004 om 08:51
Voeding & gezondheid

Twee regels

hoe kan het toch dat kinderen die naar hbo of hoger onderwijs gaan direct vanaf start een ov krijgen en als je een lagere opleiding doet niet als je nog geen 18 bent.
mijn zoon 17 jaar doet mbo niveau 4 moet elke maand de buskaart betalen van 90 euro terwijl de buurjongen even oud hbo volgd in de zelfde bus gratis reist!! is dit eerlijk??

221 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 16, 2004 om 13:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is m.i. juist dat uw zoon geen OV jaarkaart krijgt omdat uw zoon een opleiding volgt die niet langer dan 4 jaar duurd. Hiervoor kunt u in beroep gaan bij de SVB! Suc6

ve
door verwijderd - Sep 1, 2004 om 23:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het lijkt inderdaad op het eerste gezicht oneerlijk. Een HBO-opleiding duurt vaak langer (op z'n minst 4 jaar) en er zijn een groot aantal MBO-opleidingen die sneller gedaan kunnen worden (afhankelijk van het niveau waarmee je instroomt). Verder zijn er meer MBO-opleidingen in de regio's en hebben ze een groter scala aan richtingen (je kunt meer verschillende studies aan één instituut doen). Voor bepaalde HBO-opleidingen moet je verder reizen (bijv. de Hogere Hotelschool in Maastricht -met bepaalde richtingen-, de IVA in Driebergen, etc.). Samen met de duur van de studie zou dat een reden kunnen zijn dat genoemde faciliteiten niet aan MBO-studenten en wel aan HBO-studenten toegekend worden.  

ve
door verwijderd - Jan 22, 2005 om 22:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het verschil zit hem erin (volgens mij) dat er meer mbo-scholen zijn dan hbo en universiteiten, daardoor is de kans groter dat je verder moet reizen wanneer je hbo of universiteit doet. Bij mbo is de kans gewoon heel groot dat er een vestiging dicht in de buurt zit.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

Du
Duifje123 - Sep 15, 2024 om 19:00
Geldzaken & recht

BKR registratie

Hi!

Mijn vader heeft een BKR registratie lopend, met een bedrag van 0 euro. Een codering A2 staat hierbij. Dit vinden wij best wel gek. Aangezien het een schuld uit 2008 zou betreffen. In de tussentijd heeft hij onder bewind gestaan en in de WSNP gezeten. Een eventuele schuldenlijst kan ik opvragen bij de bewindvoerder aangezien zij claimen gegevens 7 jaar te bewaren. 

Echte ... Lees meer