an
door annac Nov 19, 2008 om 13:27
Voeding & gezondheid

Vervelende huisarts

Mijn inmiddels ex-huisarts doet vervelend over het opvragen van de gegevens van mijn meerderjarige zoon; Hij laat mij altijd dingen regelen en zo ook bij dit; hij heeft een machtiging gegeven om zijn dossier op te halen want hij wilt ook naar mijn nieuwe huisarts.


De ex huisarts wilt per se weten welke huisarts we nu hebben, maar gezien haar onprofessionele manier van met patienten omgaan, zoals zeer kwalijke dingen in dossier zetten, ook feitelijke onjuistheden! heb ik daar natuurlijk geen zin in.


Moet het dossier opgestuurd worden naar de nieuwe huisarts, zodat zij te weten komt wie dit is met ook die foutieve regels in het dossier, of mag ik dit zelf uitmaken. Er zijn aardig wat minpuntjes te geven over deze ex huisarts maar dat doet nu niet ter zake. Maar ik ben duidelijk geen dag te vroeg bij haar weggegaan.

590 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marbia
door marbia - Nov 19, 2008 om 13:56
17 Antwoorden / 1 Vragen
0

Beste annac,


Normaal gesproken kunt u uw dossier zelf ophalen (na afspraak,i.v.m. uitdraaien van gegevens) en bij uw nieuwe huisarts afgeven. Het kan zijn dat de machtiging die uw zoon u heeft gegeven niet erkend wordt en dat hij het zelf moet regelen.


Er zijn huisartsen die liever per post de dossiers versturen, maar ja, zeker dan kan er iets verloren gaan! In een dossier staan uw gegevens (in uw geval van uw zoon) die u aangaan, waarom zou je die niet zelf mogen ophalen? De oude huisarts hoeft niet te weten wie de nieuwe wordt, tenzij het dossier elektronisch verstuurd wordt.


mvgr,


Marbia 

stacey
door stacey - Nov 19, 2008 om 14:07
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Jij hebt Geen recht het dossier op te halen, machtiging of niet, je zoon heeft zelf dat Recht ook niet........


Je hebt recht op Inzage, en je kunt (tegen vergoeding) kopieen van dossier krijgen, maar je kunt het niet zomaar opeisen/meekrijgen.


Als er foute info in staat heb je recht dit te laten wijzigen/verwijderen uit je dossier.


------Recht op inzage

U hebt recht op inzage in uw dossier. De huisarts mag weigeren om u uw originele dossier mee naar huis te geven.


U kunt op eigen kosten kopieën (laten) maken van (onderdelen van) uw dossier, zodat u het thuis rustig kunt bestuderen. U heeft namelijk recht op een afschrift van het dossier tegen een redelijke vergoeding. ConsuWijzer - Recht op inzage van het eigen medisch dossier  --------


Succes,

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer