wo

Waarop zijn de resultaten op dierproeven gerelateerd en hoe wordt dit onderzoch?

Wij vroegen ons af hoe onder andere cosmetica (zoals mascara) worden getest op dieren en waaruit blijkt of een product wel of niet schadelijk is op mensen.

1128 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Feb 7, 2020 om 23:54
42060 Antwoorden / 21 Vragen
2

Daarover is ongetwijfeld heel wat te lezen op het internet als u daar die vraag intoetst. Ga ik niet voor u doen.

Ook zult u de nodige verhalen en aanbiedingen krijgen in uw mailbox nu u uw mailadres als gebruikersnaam op het wereldwijde web hebt gezet.

Misschien verstandig dat te wijzigen in uw profiel?

besseldekker
door besseldekker - Feb 8, 2020 om 07:39
123 Antwoorden / 0 Vragen
3

Dierproeven voor cosmetica zijn in Europa sinds 2013 verboden. Er zijn wel andere veiligheidsvoorzorgen, maar daarvoor kunt u beter de cosmetische industrie benaderen — tenzij dit forum een toxicoloog rijk is.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Feb 8, 2020 om 10:23
16869 Antwoorden / 202 Vragen
0

Als gezegd, in Europa verboden! Het zal ongetwijfeld nog wel hier en daar buiten Europa gebeuren in (Universiteits of fabrieks) laboratoria. Ik vraag mij echter af oif de invoer dan aldus geteste producten binnen Euriopa nog wel is toegestaan en mogelijk als u het kan verkrijgen illegale import is.

do
door doortjekl Feb 10, 2020 om 08:58
Antwoorden / Vragen

In Europa geldt een handel- én productieverbod op cosmetica die getest is op dierproeven. De winkels in Europa mogen dus geen op dier geteste cosmetische producten verkopen. Het verbod geldt ook laboratoria - de enige uitzondering is als de stoffen een risico vormen voor milieu (cosmetica eindigt vaak in het water) en voor de werknemers (die ermee werken in fabrieken). 

Qua illegale import: het is illegaal... je kunt waarschijnlijk veel verboden dingen verkrijgen via illegale import ;-) 

edrick3
door edrick3 - Feb 8, 2020 om 11:13
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Verander je gebruikersnaam!
Of heb je graag spam?

Als je ingelogd bent klik je op Profiel
Klik dan op Bewerk profiel.
Klik dan op mijn.bnnvara.nl
Klik dan op Accountinstellingen
Klik op Gebruikersnaam en emailadres
Klik op wijzigen
Wijzig je gebruiksnaam
Klik op Opslaan.

aurora1
door aurora1 - Feb 8, 2020 om 12:45
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

En dat was niet op internet te vinden?

Ka
door Kassagebruiker - Feb 8, 2020 om 15:49
683 Antwoorden / 5 Vragen
0

Net wat gezien op internet, welliswaar wel over proeven op dieren maar niet over cosmetica. Als er geen medische proeven mogen gedaan worden op mensen, dan blijven de dieren over. Dus dan komt de vraag boven: Hoe moet er dan getest worden?

do
door doortjekl Feb 10, 2020 om 08:53
Antwoorden / Vragen

Er bestaan inmiddels verschillende onderzoeksmethoden, waarmee medicijnen onderzocht kunnen worden zónder het gebruik van proefdieren. Zo is het dankzij technologische ontwikkelingen mogelijk om menselijke organen na te bootsen en te kweken op een chip. Je kunt meer lezen op https://proefdiervrij.nl/proefdiervrije-alternatieven/

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

jd
jdbeste1 - May 4, 2024 om 21:07
Vrije tijd & tuin
TrackR app voor android

TrackR app voor android

Ik heb een TrackR tracker hier maar de bijhorende android app werkt niet meer. Is er iemand die hier een alternatieve app voor weet? Lees meer