Mayuran
door Mayuran Feb 28, 2021 om 11:53
Winkels & webshops
Global Intergold oplichting

Global Intergold oplichting

Helaas ben ik door vrienden adviseerd om in te stappen in het bedrijf Global Intergold. afgekort GIG. Afspraak was dat ik niet mee zal doen met mensen werven. Ik heb 275 euro geinvesteerd in token en 450 euro in fractal (aandelen).  Ruim na 2 jaar is het 6716 euro geworden echter er is geen mogelijkheid om bedrag op te nemen en/of te verzilveren. Zijn er meerdere mensen misleid en/of opgelicht. Ben je van plan om te investeren? een gewaarschuwde man telt voor 2.


In het verleden kon ik op internet niks negatiefs vinden over GIG. Nu zie ik op de site van AFM bij "check je aanbieder" negatieve advies. 

9709 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

diumenge
door diumenge - Feb 28, 2021 om 12:26
11969 Antwoorden / 15 Vragen
1

Van je vrienden moet je het hebben... Die 6.716 euro bestaat natuurlijk niet, daarom kan je het ook niet opnemen.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Feb 28, 2021 om 13:51
16888 Antwoorden / 202 Vragen
0

U heeft 750,00 geïnvesteerd en dat zou nu € 6.716,00 opleveren? Als het uw bedoeling is om te waarschuwen, u heeft gezien dat die waarschuwingen er al zijn en er inderdaad sprake lijkt van oplichting.

Gelet op het door u geïnvesteerde bedrag zal het doen van aangifte m.i. weinig of geen resultaat hebben. Deze 'aanbieder is bekend bij de AFM en dus ook bij de politie. Hier is dus overduideliujk sprake van het gegeven dat de waarschuwingen die al geruime tijd worden gegeven m.b.t. risico van onduidelijke beleggingen door u zijn genegeerd.  

Ik ben erg benieuwd of @JAN-HEIN-GROOT nog altijd zo'n gelukkige belegger is of daar een erg wel 'voordelig' antwoord op heeft gegeven op de eerdere vraag waar @SHOPPY naar verwijst.

MisterMix
door MisterMix Mar 1, 2021 om 07:57
6 Antwoorden / Vragen

Ik snap even je eerste zin niet, waarom kan je met 750 investeren niet 6700 of meer verdienen? (Even niet kijkende naar dit malafiede bedrijf)

 

 

heremietkreeft
door heremietkreeft Mar 1, 2021 om 09:34
16888 Antwoorden / 202 Vragen

Ja, het kan, als geld ook aan bomen zou groeien. Afgezien daarvan kan het uiteraard ook als je erg veel tijd neemt om dan als voorbeeld een aantal 'krantenmagnaten' te noemen die met heel klein begonnen of ICT ontwikkelaars. Maar in korte tijd zoals hier aan de orde gebeurt alleen in sprookjes.

MisterMix
door MisterMix Mar 1, 2021 om 11:22
6 Antwoorden / Vragen

Thanks voor de reply.

Ik snap je beredenering.

 

Het sceptische aan je bericht valt me wel wat tegen, maar ieder heeft zn mening en/of ervaringen natuurlijk.

 

Voor jou als heel anekdotisch te lezen, maar ik heb zonder achterliggend bedrijf zelf een investering gedaan een paar jaar geleden, waar ik recent nog 235x de inleg er uit gehaald heb. Zonder ICT ontwikkelaar te zijn, of krantmagnaat, en ook zonder geldboompje. T zijn dus zeker niet altijd sprookjes, iig niet als je t geheel zelf doet. Als je een bedrijf t voor je laat doen, dan zijn t eerder wel sprookjes dan geen sprookjes ja, die willen immers verdienen met je inleg, niet persee jou laten verdienen met je inleg. 

mi
door miennaamishaaz - Feb 28, 2021 om 14:53
725 Antwoorden / 1 Vragen
0

En wanneer bent u er dan ingestapt?
2019?
eerder?

als ik de naam opzoek samen met het woord scam tussen aanhalingstekens, komen er posts voor vanaf 2015 over dat dit een Piramide spel is.

Dit is zo met bijna elke andere dienst die rijkdommen belooft, waarbij u mensen moet werven.

ad
door adriek - Feb 28, 2021 om 19:31
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Afspraak was dat ik niet mee zal doen met mensen werven."
Klinkt als multilevel marketing, wat dan meestal een eufemisme voor een piramidespel is als het om financiële producten gaat.
Een hoog rendement op een financieel product (275 euro betalen voor iets dat 450 waard is?) Is altijd verdacht. Zeer verdacht.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ekiem
ekiem - Jun 14, 2024 om 21:25
Vakantie & reizen

Annuleren vacantie

Goedenavond
Het verhaal gaat als volgt.
Mijn dochter heeft vol enthousiasme begin dit jaar een vakantie geboekt bij Allcamps.
Niet wetende dat zij op de 2de Paasdag de diagnose uitgezaaide eierstokkanker zou krijgen. Wat volgde was een hele emotionele toestand.
Nu krijgt zij over een week een zware operatie en heeft deze vakantie geannuleerd. Ze heeft bij de boeking een annuler ... Lees meer

het rooie draakje
het rooie draakje - Jun 14, 2024 om 14:52
Geldzaken & recht

Aflossing lening bij Vesting Finance van NN

Onlangs hebben wij een aflosnota bij Vesting Finance opgevraagd om onze lening ( die ze ovegekocht hebben van Nationale Nederlanden ) vervroegd te kunnen aflossen.
Deze is netjes opgestuurd en door ons betaald. We hebben hier verder geen bewijs van gekregen.
Na gebeld te hebben was hun antwoord : Kijk maar op BKR... ( en daar staat hij een maand na inlossen nog steeds op "lopend")
... Lees meer

mathijs_b
mathijs_b - Jun 14, 2024 om 14:47
Geldzaken & recht
Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor afgesproken bezorgmoment verandert postNL van bezorgtijd 14:10-16:10 naar 'zelf afhalen' bij afhaalpunt. Bij het afhaalpunt vertelden ze dat dit héél veel gebeurt. PostNL doet er niets aan.   Mogelijk is het luceratief voor de bezorger die alles op afhaalpunt dumpt en zo dubbel zoveel pakjes kan "afhandelen".   De verzender kan er niets aan doen en voor post NL wil er n.m.m. nie ... Lees meer