ri
door riamariska Sep 29, 2022 om 23:22
Winkels & webshops
Is Google /playstore verantwoordelijk wat hier in wordt geplaatst

Is Google /playstore verantwoordelijk wat hier in wordt geplaatst

Sinds een maand ben ik op mijn mobiele telefoon bezig met spelletjes uit de apstore waarmee je geld zou kunnen verdienen. Deze spellen zijn nog in ontwikkeling. Ik zag het als volgt wij helpen hun om deze evt. te verbeteren om dan op de markt te brengen en daarvoor kun je dan bedragen winnen toen wist ik nog niet dat het om veel geld kan gaan. Tijdens deze spelletjes moet je naar heel veel video's kijken o.a. van meer nieuwe spellen.  Echter ik denk ook dat de ontwikkelaar veel geld krijgt om deze video's bij zijn spel te laten zien dus leek het logisch dat hij ook een stukje zou betalen aan m,ensen die daar mee meehelpen. Echter de beloftes blijven uit er volgen geen betalingen dit zou via paypal gebeuren. Nu is dus de groete vraag is Google verantwoordelijk voor wat er in de apstore wordt geplaatst buiten degene die het geplaatst heeft natuurlijk. Echter je zou denken dat Google beslist op basis van kennis of het klopt wat men beloofd. Daarnaast heb ik ook moeten betalen voor transactiekosten dit int Google playstore krijg ik ook via mail een uitdraai van. Hoop dat iemand mij kan helpen want ik zou dit zooitje echt willen aanpakken

R.v.d.P

1694 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

justmeagain
door justmeagain - Sep 29, 2022 om 23:28
623 Antwoorden / 8 Vragen
5

Lijkt me niet dat Google bier enige verantwoordelijk in heeft. Ik lees van uw kant vooral aannames en geen feiten. U bent gewoon ergens ingetuind. U heeft waarschijnlijk ook heel veel persoonlijke gegevens ingevuld ........
Niet tot bedoeld naar het is wel een naive zet geweest.

tenormin
door tenormin - Sep 30, 2022 om 00:08
16869 Antwoorden / 108 Vragen
3

Nee, Google Playstore is niet verantwoordelijk voor wat ze plaatsen van spelletjes waar je voor betalen moet. Je zou best iets kunnen verdienen, misschien, maar ook deze spelletjes kosten geld en winnen.... ? Uiteraard gaat het altijd om veel geld. Maar of het uw kant uitkomt? Ik denk echt van niet. Maar dat ligt ook aan de persoon in kwestie. U gaat erop in, hopende op wat? Doe nooit aan zoiets mee. Als u al wilt "gokken" ga dan naar het Casino, met een limiet. Dan heeft u een leuke avond plus een ingecalculeerd verlies.

ri
door riamariska - Sep 30, 2022 om 00:18
12 Antwoorden / 3 Vragen
0

Antwoord:

Ik heb geen gegevens ingevuld dat hoefde ook niet alleen als je een uitbetaling wilde moest je een paypalaccount invullen. En mijn vraag is Google playstore medeverantwoordelijk wat er in de apstore geplaatst wordt. Ik weet niet wat u bedoelde met aannames als u doelt op de video's waarvoor men geld krijgt dat kan ik niet aantonen dat klopt echter gezien de hoeveelheid video's je moet bekijken lijkt me dat logish dat het niet gratis is. En ja misschien ben ik er wel ingetuind echter ik hebt kosten gemaakt die via google play geind zijn dus vandaar vraag ik me af waarvoor zijn zij verantwoordelijk.

justmeagain
door justmeagain Oct 1, 2022 om 00:26
623 Antwoorden / 8 Vragen

Deze spellen zijn nog in ontwikkeling. Ik zag het als volgt wij helpen hun om deze evt. te verbeteren om dan op de markt te brengen en daarvoor kun je dan bedragen winnen


Dit vindt ik erg veel aannames
 

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Sep 30, 2022 om 00:56
2132 Antwoorden / Vragen
2

Je bent er blijkbaar ergens ingestonken, kan gebeuren, maar het is mij bijzonder onduidelijk wat het met de Playstore of met Google te maken heeft. De screenshot lijkt mij niet afkomstig van de Playstore.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Sep 30, 2022 om 03:20
1814 Antwoorden / 31 Vragen
4

Geachte Riamariska,

Dit is een moeilijke kwestie.

Er zijn meerdere partijen bezig hiermee.

Ik raad u aan om even in de volgende link te lezen of uw antwoord erbij zit :


https://tweakers.net/nieuws/193206/nederlandse-stichting-wil-rechtszaak-tegen-google-en-apple-om-tarief-appstores.html

rj
door rjw Sep 30, 2022 om 10:23
3298 Antwoorden / 5 Vragen

Leuk artikel maar wederom plaats je iets wat totaal niets met de vraag te maken heeft.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Sep 30, 2022 om 12:02
1814 Antwoorden / 31 Vragen

Geachte RJW,

Kunt u dan misschien uitleggen wat TS precies bedoelt met deze kwestie?

Misschien heb ik het verkeerd begrepen?

panter22
door panter22 - Sep 30, 2022 om 07:19
6599 Antwoorden / Vragen
1

Als je een spel doet via de playstore of appstore, dan zitten er altijd reklame filmpjes in. Soms van een ander spel, maar ook  wel van picnic, flink, etc.
Maar de spellen die jij speelt zijn nog niet af en je bent proefpersoon? Ik ben benieuwd welke spellen dat zijn. 

Spellen zijn nooit af, vernieuwen steeds. Sommigen lopen al 5 jaar of langer en er komt steeds iets bij. 

sw
door swat1500 - Sep 30, 2022 om 07:58
3804 Antwoorden / 0 Vragen
3

Ik haal regelmatig krasloten bij de sigarenboer. Ik betaal hem voor de krasloten. Ik win nooit wat. Kan ik hem daarvoor aansprakelijk stellen?

U kunt een klacht indienen bij Google dat de ontwerper van de app de boel lijkt op te lichten. Als Google dan tot dezelfde conclusie komt zal de app uit de store verwijderd worden. Daarna krijgt u van Google hoogstens een refund van het aankoopbedrag van de app.
Voor het overige moet u bij de ontwerper van de app zijn die zeer waarschijnlijk in een ver buitenland zit.

U kent het gezegde "Als iets te mooi klinkt om waar te zijn ..."?
Veel geld verdienen door in een app waarvoor je eerst moet betalen klinkt te mooi om waar te zijn.

ri
door riamariska Oct 2, 2022 om 22:38
12 Antwoorden / 3 Vragen

Voor een ieder even een update  het gaat om gratis spellen die aangeboden worden via de google playstore deze apps zijn nog in ontwikkeling  dus betekend dat de ontwikkelaar graag feedback willen van de gebruikers en geeft dan ook aan dat je er geld mee kan winnen. Echter als je dan het geld wil innen dan moet je aan absurte eisen voldoen en als je dat toch allemaal gedaan heb dan vragen ze soms niet bij allemaal transactiekosten je praat dan over max. 5 euro die wordt door google geind. Daarom geloof ik wel degelelijk dat google 3er van af weet en vraag ik me af of zij deze wel gecheckt heeft of ze het daadwerkelijk doen wat ze zeggen. Dus vandaar mijn vraag kan het zijn dat goole playstoreapp mede verantwoordelijk is voor het erop zetten van deze apps.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Sep 30, 2022 om 09:56
16888 Antwoorden / 202 Vragen
0

Idem en dan in die zin dat ik iedere keer een 1/5 staatlot koop met de verwachting dat ik ooit een grote prijs zal ontvangen. Dat was tot nu toe niet het geval, wel vaak een deel van het eigen geld. 
Mijn advies aan u is om 'simpelweg'gewoon goed opteletten wat u wel of niet met uw telefoon doet en er vooral veel spellen zzijn die per saldo alleen maar geld kosten en soms zelfs veel geld. Toevallig is er nu op NPO Radio1  bij srand.nl aan de orde om gokken aan banden te leggen en met dat als voorbeeld, herhaald, wees voorzichtig met wat u op uw telefoon binnenhaalt. (Hetzelfde geld overigens ook voor spellen op PC of laptop die z.g. gratis zijn zoals spellen bij windows die worden aangeboden bij de wel gratis spellen. .

Thecla58
door Thecla58 - Sep 30, 2022 om 10:20
881 Antwoorden / 3 Vragen
1

Niet slim, of misschien is dom een beter woord, wat je gedaan hebt. Maar goed het is gebeurd laat dat een les zijn voor de volgende keer.

Heb je er bij het downloaden er op gelet of er komt te staan verified by google playstore (of woorden van die strekking), als dat er staat dan kun je er toch wel van uitgaan dat het een app zonder allerlei addertjes is. Ook kun je lezen bij het installeren of er in app-aankoop mogelijkheden zijn.
Het zal mijn wantrouwende instelling zijn maar ik geloof uitlatingen van je kunt geld verdienen door het kijken van video's niet. Maar goed dat ben ik.

Wat kun je doen?
Hier is al geopperd om dit bij Google na te vragen. Dus doen zou ik zeggen. Lijkt me goed om de betreffende app meteen van je telefoon te verwijderen en ook  beseffen (zoals reeds gezegd) dat je zelf ook voor een groot deel (misschien wel het grootste) verantwoordelijk bent.

Greed is one of the deadly sins

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Sk
Skyrider - Jun 10, 2024 om 17:20
Auto & vervoer

Auto verzekeren bij FBTO.

Ik wil mijn nieuwe elektrische auto verzekeren bij FBTO. Krijg ik het volgende antwoord van FBTO terug. 

Op basis van je leeftijd en het vermogen van je auto kunnen we de auto niet verzekeren. 

Lees meer

het rooie draakje
het rooie draakje - Jun 14, 2024 om 14:52
Geldzaken & recht

Aflossing lening bij Vesting Finance van NN

Onlangs hebben wij een aflosnota bij Vesting Finance opgevraagd om onze lening ( die ze ovegekocht hebben van Nationale Nederlanden ) vervroegd te kunnen aflossen.
Deze is netjes opgestuurd en door ons betaald. We hebben hier verder geen bewijs van gekregen.
Na gebeld te hebben was hun antwoord : Kijk maar op BKR... ( en daar staat hij een maand na inlossen nog steeds op "lopend")
... Lees meer

mathijs_b
mathijs_b - Jun 14, 2024 om 14:47
Geldzaken & recht
Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor bezorgmoment verandert PostNL het tijdstip naar 'zelf afhalen'.

Vlak voor afgesproken bezorgmoment verandert postNL van bezorgtijd 14:10-16:10 naar 'zelf afhalen' bij afhaalpunt. Bij het afhaalpunt vertelden ze dat dit héél veel gebeurt. PostNL doet er niets aan.   Mogelijk is het luceratief voor de bezorger die alles op afhaalpunt dumpt en zo dubbel zoveel pakjes kan "afhandelen".   De verzender kan er niets aan doen en voor post NL wil er n.m.m. nie ... Lees meer