ri
door riamariska Sep 29, 2022 om 23:22
Winkels & webshops
Is Google /playstore verantwoordelijk wat hier in wordt geplaatst

Is Google /playstore verantwoordelijk wat hier in wordt geplaatst

Sinds een maand ben ik op mijn mobiele telefoon bezig met spelletjes uit de apstore waarmee je geld zou kunnen verdienen. Deze spellen zijn nog in ontwikkeling. Ik zag het als volgt wij helpen hun om deze evt. te verbeteren om dan op de markt te brengen en daarvoor kun je dan bedragen winnen toen wist ik nog niet dat het om veel geld kan gaan. Tijdens deze spelletjes moet je naar heel veel video's kijken o.a. van meer nieuwe spellen.  Echter ik denk ook dat de ontwikkelaar veel geld krijgt om deze video's bij zijn spel te laten zien dus leek het logisch dat hij ook een stukje zou betalen aan m,ensen die daar mee meehelpen. Echter de beloftes blijven uit er volgen geen betalingen dit zou via paypal gebeuren. Nu is dus de groete vraag is Google verantwoordelijk voor wat er in de apstore wordt geplaatst buiten degene die het geplaatst heeft natuurlijk. Echter je zou denken dat Google beslist op basis van kennis of het klopt wat men beloofd. Daarnaast heb ik ook moeten betalen voor transactiekosten dit int Google playstore krijg ik ook via mail een uitdraai van. Hoop dat iemand mij kan helpen want ik zou dit zooitje echt willen aanpakken

R.v.d.P

1499 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

justmeagain
door justmeagain - Sep 29, 2022 om 23:28
623 Antwoorden / 8 Vragen
5

Lijkt me niet dat Google bier enige verantwoordelijk in heeft. Ik lees van uw kant vooral aannames en geen feiten. U bent gewoon ergens ingetuind. U heeft waarschijnlijk ook heel veel persoonlijke gegevens ingevuld ........
Niet tot bedoeld naar het is wel een naive zet geweest.

tenormin
door tenormin - Sep 30, 2022 om 00:08
16759 Antwoorden / 108 Vragen
3

Nee, Google Playstore is niet verantwoordelijk voor wat ze plaatsen van spelletjes waar je voor betalen moet. Je zou best iets kunnen verdienen, misschien, maar ook deze spelletjes kosten geld en winnen.... ? Uiteraard gaat het altijd om veel geld. Maar of het uw kant uitkomt? Ik denk echt van niet. Maar dat ligt ook aan de persoon in kwestie. U gaat erop in, hopende op wat? Doe nooit aan zoiets mee. Als u al wilt "gokken" ga dan naar het Casino, met een limiet. Dan heeft u een leuke avond plus een ingecalculeerd verlies.

ri
door riamariska - Sep 30, 2022 om 00:18
12 Antwoorden / 3 Vragen
0

Antwoord:

Ik heb geen gegevens ingevuld dat hoefde ook niet alleen als je een uitbetaling wilde moest je een paypalaccount invullen. En mijn vraag is Google playstore medeverantwoordelijk wat er in de apstore geplaatst wordt. Ik weet niet wat u bedoelde met aannames als u doelt op de video's waarvoor men geld krijgt dat kan ik niet aantonen dat klopt echter gezien de hoeveelheid video's je moet bekijken lijkt me dat logish dat het niet gratis is. En ja misschien ben ik er wel ingetuind echter ik hebt kosten gemaakt die via google play geind zijn dus vandaar vraag ik me af waarvoor zijn zij verantwoordelijk.

justmeagain
door justmeagain Oct 1, 2022 om 00:26
623 Antwoorden / 8 Vragen

Deze spellen zijn nog in ontwikkeling. Ik zag het als volgt wij helpen hun om deze evt. te verbeteren om dan op de markt te brengen en daarvoor kun je dan bedragen winnen


Dit vindt ik erg veel aannames
 

HenkDeZevende
door HenkDeZevende - Sep 30, 2022 om 00:56
1794 Antwoorden / Vragen
2

Je bent er blijkbaar ergens ingestonken, kan gebeuren, maar het is mij bijzonder onduidelijk wat het met de Playstore of met Google te maken heeft. De screenshot lijkt mij niet afkomstig van de Playstore.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Sep 30, 2022 om 03:20
1668 Antwoorden / 30 Vragen
4

Geachte Riamariska,

Dit is een moeilijke kwestie.

Er zijn meerdere partijen bezig hiermee.

Ik raad u aan om even in de volgende link te lezen of uw antwoord erbij zit :


https://tweakers.net/nieuws/193206/nederlandse-stichting-wil-rechtszaak-tegen-google-en-apple-om-tarief-appstores.html

rj
door rjw Sep 30, 2022 om 10:23
3132 Antwoorden / 5 Vragen

Leuk artikel maar wederom plaats je iets wat totaal niets met de vraag te maken heeft.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer Sep 30, 2022 om 12:02
1668 Antwoorden / 30 Vragen

Geachte RJW,

Kunt u dan misschien uitleggen wat TS precies bedoelt met deze kwestie?

Misschien heb ik het verkeerd begrepen?

panter22
door panter22 - Sep 30, 2022 om 07:19
6599 Antwoorden / Vragen
1

Als je een spel doet via de playstore of appstore, dan zitten er altijd reklame filmpjes in. Soms van een ander spel, maar ook  wel van picnic, flink, etc.
Maar de spellen die jij speelt zijn nog niet af en je bent proefpersoon? Ik ben benieuwd welke spellen dat zijn. 

Spellen zijn nooit af, vernieuwen steeds. Sommigen lopen al 5 jaar of langer en er komt steeds iets bij. 

sw
door swat1500 - Sep 30, 2022 om 07:58
3697 Antwoorden / 0 Vragen
3

Ik haal regelmatig krasloten bij de sigarenboer. Ik betaal hem voor de krasloten. Ik win nooit wat. Kan ik hem daarvoor aansprakelijk stellen?

U kunt een klacht indienen bij Google dat de ontwerper van de app de boel lijkt op te lichten. Als Google dan tot dezelfde conclusie komt zal de app uit de store verwijderd worden. Daarna krijgt u van Google hoogstens een refund van het aankoopbedrag van de app.
Voor het overige moet u bij de ontwerper van de app zijn die zeer waarschijnlijk in een ver buitenland zit.

U kent het gezegde "Als iets te mooi klinkt om waar te zijn ..."?
Veel geld verdienen door in een app waarvoor je eerst moet betalen klinkt te mooi om waar te zijn.

ri
door riamariska Oct 2, 2022 om 22:38
12 Antwoorden / 3 Vragen

Voor een ieder even een update  het gaat om gratis spellen die aangeboden worden via de google playstore deze apps zijn nog in ontwikkeling  dus betekend dat de ontwikkelaar graag feedback willen van de gebruikers en geeft dan ook aan dat je er geld mee kan winnen. Echter als je dan het geld wil innen dan moet je aan absurte eisen voldoen en als je dat toch allemaal gedaan heb dan vragen ze soms niet bij allemaal transactiekosten je praat dan over max. 5 euro die wordt door google geind. Daarom geloof ik wel degelelijk dat google 3er van af weet en vraag ik me af of zij deze wel gecheckt heeft of ze het daadwerkelijk doen wat ze zeggen. Dus vandaar mijn vraag kan het zijn dat goole playstoreapp mede verantwoordelijk is voor het erop zetten van deze apps.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Sep 30, 2022 om 09:56
16542 Antwoorden / 202 Vragen
0

Idem en dan in die zin dat ik iedere keer een 1/5 staatlot koop met de verwachting dat ik ooit een grote prijs zal ontvangen. Dat was tot nu toe niet het geval, wel vaak een deel van het eigen geld. 
Mijn advies aan u is om 'simpelweg'gewoon goed opteletten wat u wel of niet met uw telefoon doet en er vooral veel spellen zzijn die per saldo alleen maar geld kosten en soms zelfs veel geld. Toevallig is er nu op NPO Radio1  bij srand.nl aan de orde om gokken aan banden te leggen en met dat als voorbeeld, herhaald, wees voorzichtig met wat u op uw telefoon binnenhaalt. (Hetzelfde geld overigens ook voor spellen op PC of laptop die z.g. gratis zijn zoals spellen bij windows die worden aangeboden bij de wel gratis spellen. .

Thecla58
door Thecla58 - Sep 30, 2022 om 10:20
750 Antwoorden / 3 Vragen
1

Niet slim, of misschien is dom een beter woord, wat je gedaan hebt. Maar goed het is gebeurd laat dat een les zijn voor de volgende keer.

Heb je er bij het downloaden er op gelet of er komt te staan verified by google playstore (of woorden van die strekking), als dat er staat dan kun je er toch wel van uitgaan dat het een app zonder allerlei addertjes is. Ook kun je lezen bij het installeren of er in app-aankoop mogelijkheden zijn.
Het zal mijn wantrouwende instelling zijn maar ik geloof uitlatingen van je kunt geld verdienen door het kijken van video's niet. Maar goed dat ben ik.

Wat kun je doen?
Hier is al geopperd om dit bij Google na te vragen. Dus doen zou ik zeggen. Lijkt me goed om de betreffende app meteen van je telefoon te verwijderen en ook  beseffen (zoals reeds gezegd) dat je zelf ook voor een groot deel (misschien wel het grootste) verantwoordelijk bent.

Greed is one of the deadly sins

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

AV
AVZ2000 - Dec 9, 2023 om 17:56
Geldzaken & recht

Woning kan niet op slot, huur betalen?

Een tijd geleden was er een waterlek in mijn woning. Aangezien ik op dat moment niet aanwezig was, werd het slot van de voordeur opengebroken (met mijn toestemming). Als gevolg waren de voordeur en het slot volledig beschadigd. Als oplossing werd de deur dichtgetimmerd met een houten plank. Deze tijdelijke constructie kon dus slechts 1x geopend worden en vervolgens niet opnieuw gebruikt worden (te ... Lees meer

do
dolfensylvia - Dec 4, 2023 om 11:26
Huishouden & energie

Zijn de prijzen van zonnepanelen inderdaad zoveel goekoper geworden?

Vanochtend  op het nieuws zonnepanelen explosief gedaald in prijs.Fake of waar?? Ga binnenkort zonnepanelen huren van Wocozon a €4,50 per paneel per maand als dit waar is kan ik nog terug???? Lees meer

Balou1984
Balou1984 - Dec 8, 2023 om 15:01
Elektronica & tv

Samsung neemt geen contact met mij op.

Ik heb 2 maanden geleden bij MediaMarkt een koelvriescombinatie gekocht en die maakte direct bij aansluiten al 2 verschillende harde geluiden.
MediaMarkt heeft toen gezorgd dat Samsung contact met mij opnam en een monteur gestuurd die heeft er een noiceplaatje tussen gezet en gezegd als dit niet helpt moet u weer contact opnemen dat heb ik gedaan.
MediaMarkt heeft toen zelf nog 2 monteur ... Lees meer