vi
door vietty Mar 15, 2011 om 01:07
Auto & vervoer

Beschikking van 6 maanden oud??

Beste Kassa-leden,

Ik heb de volgende vraag:

Met dagtekening 5 maart 2011, heb ik een beschikking ontvangen omdat mijn auto (die ik inmiddels niet meer heb) op 26 augustus 2010, niet voorzien was van een geldige keuringsbewijs (APK).

Het valt mij op dat tussen de de datum van verbeuring en het opstellen van de beschikking 6 maanden verschil tussen zit.

Graag jullie advies hierover: Hoe kan ik controleren of het klopt, en mogen ze na 6 maanden nog een beschikking sturen ???

943 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ni
door nina_r - Mar 15, 2011 om 01:30
18 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Vietty,

Volgens artikel 4 lid 2 van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wet Mulder) moet een beschikking binnen vier maanden bekend gemaakt worden aan de betrokkene (de overtreder). Deze termijn is in uw geval overschreven.

Echter wil het dat de wet geen gevolgen heeft verbonden aan het overschrijden van deze termijn. De Hoge Raad heeft hierover geoordeeld dat overschrijding van deze termijn slechts tot vernietiging van de beschikking leidt, indien de betrokkene door de overschrijding rechtstreeks is geschaad in enig rechtens te respecteren belang.

In uw geval zal er niet snel geoordeeld worden dat u rechtstreek bent geschaad in enig rechtens te respecteren belang omdat de beschikking later is aangekomen. U kunt wel proberen bezwaar in te dienen, ik geef u echter niet veel kans.

Bezwaar indienen kunt u bij het adres dat staat in de brief. Doe dit wel binnen zes weken, anders wordt uw bezwaar niet-ontvankelijk verklaard. In uw bezwaar schrijft u uw gegevens, geeft aan wat de beschikking inhoudt, en waarom u vindt dat de beschikking vernietigd zou moeten worden.

Succes.

grindweg
door grindweg - Mar 16, 2011 om 21:43
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

helaas het is mij perongeluk ook overkomen.
maar er onderuit komt u niet als de auto ten tijde van de overtreding op uw naam stond.
de auto mag nog na afloop apk datum 2 maanden op de openbare weg staan.
valt deze datum op de datum dat uw bekeuring is vast gesteld en u heeft geen bekeuring opgelopen hoe dan ook gewoon bezwaar indienen .

vi
door vietty - Mar 23, 2011 om 06:56
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

Beste Nina_R en Grindweg,

Bedankt voor jullie snelle reactie. Ik heb jullie adviezen gevolgd en heeft besloten om een gemotiveerde bezwaarschrift in te dienen.

Ik hou jullie op de hoogte zodra de beslissing binnen is.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer