s.
door s.c.h.vos Mar 28, 2013 om 09:02
Auto & vervoer

Dure reparatie na 8 maanden

Wij hebben een fiets van cube gekocht van 850 euro. Nu fiets mijn man er elke dag ongeveer klein ander half uur op.
Nu na 8 maanden gaat de fiets doortrappen, wij terug naar de winkel, en wat blijkt elke dag ander half uur fietsen is wel heel veel, dus er is zoveel aan de fiets dat dit 450 euro gaat kosten. Dit is toch niet de bedoeling dat ik elke 8 maanden zoveel geld moet uitgeven, maar volgens, fiets hij te veel.

961 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

zoekster
door zoekster - Mar 28, 2013 om 10:44
10968 Antwoorden / 34 Vragen
0

Wat er ook met de fiets is, u moet in de allereerste plaats bij de verkoper zijn, daar heeft u de koopovereenkomst mee. Mij lijkt het dat anderhalf uur fietsen per dag geen abnormaal gebruik is van de fiets. Wat ik u aanraad is om met het juridisch loket te bellen. 0900 8020 dan zullen zij wel met u bespreken wat uw mogelijkheden zijn.

go
door goldy - Jun 1, 2013 om 18:54
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dat herken ik
Ik heb in september een stevens avantgarde light gekocht, kosten1400 euro. Deze fiets gebruik maximaal 4 keer in de week voor woon werk verkeer op de verharde weg. De totaal afgelegde afstand is maximaal 1000km. Ik heb de fiets in november een eerste onderhoudsbeurt laten geven. Zelf reinig ik regelmatig de fietsketting en gebruik de aangerade smeermiddelen. In mei heb ik de fiets weer voor een onderhoudsbeurt naar de fietsenmaker gebracht. De fietsenmaker gaf te kennen dat de ketting, de cassette maar ook de grote tandwielen voor versleten zijn, de ketting slaat over.. De fietsenmaker geeft aan dat de fiets goed is onderhouden, maar dat dit normale slijtage is, en dus buiten iedere garantie valt. Hij raad mij aan om stalen onderdelen erop te zetten ipv alluminium met een ander cranckstel, zodat ik over een half jaar niet weer teleurgesteld ben. De kosten lopen hier ook al gauw tegen de 400 euro, auto rijden wordt zo wel weer aantrekkelijk.
Waarschijnlijk worden de fietsen niet goed afgesteld de schade is voor de klant, allemaal slijtage dus geen garantie. De fiets ziet er nog uit als nieuw op de tandwielen en ketting na

valerius-2
door valerius-2 - Jun 1, 2013 om 19:39
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Ja dan is het toch een slechte kwaliteit fiets waar dit zo snel heeft plaats gevonden. IK was in mijn jongen jaren alles met fiets en dan kreeg ik van mijn werkgever fiets vergoeding. Ik heb er zeker weten in die jaren toch wel duizende km mee gereden en nooit geen problemen mee ondervonden. Behalve het bijstellen van de ketting. Het onderhoud was gewoon eigen inzicht.

zwemmer
door zwemmer - Jun 1, 2013 om 21:57
2638 Antwoorden / 35 Vragen
0

"Teveel" fietsen betaat natuurlijk niet. Maar, wie veel fietst kan verwachten dat zijn fiets eerder slijt dan een fiets waar minder vaak op gefietst wordt. Het is wat ongelukkig uitgedrukt doo de verkoepr, alsof er een fietslimiet zou zijn. Zo zit het uiteraard niet.

s.
door s.c.h.vos - Jun 6, 2013 om 15:06
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik raad wel iedereen aan, als je ergens zoveel moet betalen , laat dan ook ergens anders je fiets nakijken, wij zijn naar een andere fietsenmaker gegaan, en daar hebben ze precies hetzelfde materiaal erop gezet, maar dit was wel 150 euro goedkoper, als bij de andere fietsen maker, dus er zit wel degelijk verschil in, en bij de dure had ik nog garantie en bij de andere niet, dus dat is zeker mogelijk. Succes ermee

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer