bh
door bhoevers Feb 18, 2006 om 09:48
Auto & vervoer

G3 gasinstallatie

Ik heb in december vorig jaar een G3 Lpe 7 vialle in mijn Kia Rio laten instaleren bij een erkend installatie bedrijf. Vanaf het begin houd de motor hinderlijk in , het bedrijf zegt dat het aan de computer van de installatie licht maar doen er vervolgens niets aan. Ze hebben een paar metingen vericht en opgestuurd naar Vialle in Einhoven en vervolgens moet ik iedere keer contact met hun opnemen. Dit duurt nu  al twee maand en ik vraag me af of dit niet schadelijk is voor de motor. Van de ANWB hoorde ik de de catalysator kapot kan gaan kan ik het bedrijf een termijn opgeven wanneer dit probleem opgelost moet zijn. En is het inderdaad slecht voor de motor als het mengsel te rijk of te arm is?

614 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Feb 18, 2006 om 17:12
4517 Antwoorden / 29 Vragen
0

U heeft garantie, dat staat vast. Deze garantie behoort u te krijgen van dat erkende installatiebedrijf.


En of dat nu aan de computer ligt of niet, doet totaal niet terzake.


Zij moeten zorgen dat er dan een nieuwe (of andere) computer in komt c.q. goed moeten afstellen. Hoe zij dit oplossen met Vialle is hun zaak/probleem.


U hoeft geen contact op te nemen met de fabrikant, dat is een (garantie)taak van dat installatiebedrijf. Mogelijk dat zij dit aan u gevraagd hebben, om het geheel wat sneller op te lossen. Ik zou het echter niet doen....


Voor wat betreft de schade aan welk onderdeel dan ook aan uw auto: als deze te wijten is aan het niet goed functioneren van die LPG installatie, zal ook dat installatiebedrijf voor die kosten moeten opdraaien. Dit heet: gevolgschade.


U kunt dat bedrijf ook een termijn stellen. Volgens het Burgerlijk Wetboek mag u, indien dat termijn overschreden wordt, de reparatie bij een ander bedrijf laten verrichten op kosten van het eerste bedrijf.


Echter, mogelijk dat het (nieuwe) bedrijf ook weer alles via Vialle moet laten lopen. Hier schiet u dan weer niets mee op.


Gr. Hutch

grindweg
door grindweg - Feb 26, 2006 om 20:25
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

het is een bekend probleem het zit in de injectoren. maar zijn op het ogenblik haast niet leverbaar. zolang de motor niet in storing gaat [dus geen brandend lampje] dan is er nog geen probleem. vialle heeft op het ogenblik gewoon geen mogelijkheden om meer te produceren. succes

za
door zadeltas - May 12, 2006 om 19:44
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Neem in dit(vervelende)probleem kontakt op met uw dealer en vraag of zij de auto naar Vialle brengen, naar mijn mening zou dit zelfs nog onder de garantie moeten vallen omdat u niet krijgt wat men van een LPG installatie mag verwachten.Mogelijk kan u ook nog kontakt opnemen met Kia Nederland en uw probleem voorleggen. Of zoek een andere dealer, wel in overleg met uw eigen dealer om niet met de kosten opgezadeld te worden.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ha
HansBlijker - Jun 18, 2024 om 21:34
Geldzaken & recht

Voorrijkosten slotenmaker zonder werk verricht

Afhelopen week heb ik mezelf buitengesloten uit mn appartement. Ik belde met mijn mobiel meteen de eerste beste slotenmaker die ik kon vinden, en hij zei dat het ~40 minuten zou duren tot hij bij mij was, met een totaal van 120 euro.

Na 1 uur in de regen staan wachten kwam hij nog niet. Toen ik zijn nummer terug zocht kwam ik ook reviews van deze slotenmaker tegen met torenhoge kosten ... Lees meer

opdepennie
opdepennie - Jun 19, 2024 om 18:00
Elektronica & tv

Pakket getraceerd maar toch kwijt

Enige tijd terug heb ik alle spullen t.b.v. internet, teevee en telefoon  aan mijn toenmalige provider geretourneerd omdat ik over ging naar een ander. Na ongeveer een maand kreeg ik het verzoek om die spullen onderhand eens op te sturen omdat anders alle kosten in rekening zouden worden gebracht, zijnde ruim € 340,--. Ik had inmiddels na ongeveer vier dagen na opsturing de bevestiging zwart op ... Lees meer

Am
Amuart - Jun 18, 2024 om 17:05
Winkels & webshops

Problemen met zichtgarantie bril

Eind 2022 meting voor bril gehad in optiekwinkel en begin 2023 bril met enkelvoudige glazen ontvangen. € 238 per glas. Vanaf begin aangegeven hier niet goed mee te kunnen zien. En ook verergering van zicht en hoofdpijn klachten.

Vaak gemeld ook per mail. Werd telkens aangegeven dat bril goed is. Uiteindelijk werd het geschoven op een hersen probleem, te hoge eisen aan gezichtsvermoge ... Lees meer