drees
door drees Apr 15, 2008 om 21:32
Auto & vervoer

Ruitenwisser

Van mijn Hyundai H100 is de ruitenwisser van de achterruit vastgelopen. De dealer heeft mij verteld dat de motor van de ruitenwisser niet kapot is, maar dat het in de bedrading zit ergens in de auto zelf. Als zij hier naar moeten zoeken zouden ze wel eens 3 uur bezig kunnen zijn. Ik heb het maar even laten zitten.


Dit moet toch makkelijker en goedkoper kunnen? Wie heeft een oplossing?

383 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

grindweg
door grindweg - Apr 15, 2008 om 21:41
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

wat is er vastgelopen hoe kan hij dan heel zijn? of doet hij niets omdat er iets met de bedrading is. als dat laatste het geval is dan zit het vaak waar de draden de klep ingaan en waar de draden de carroserie in gaat. meten met een proeflampje.maar als u er niet veel verstand van heeft dan toch aan een kenner uitbesateden om erger te voorkomen

sleutelaar
door sleutelaar - Apr 15, 2008 om 23:23
249 Antwoorden / 20 Vragen
0

Hallo Drees


heb je toevallig al gekeken of de zekering nog heel is

tr
door trappist - Apr 16, 2008 om 04:16
240 Antwoorden / 0 Vragen
0

houd er ook rekening mee dat bij een evt. ombouw naar dubbele cabine in het verleden bedrading kan zijn verlegd/veranderd, mijn H200 had daar indertijd vanaf dag 1 al problemen door.

bobmalooga
door bobmalooga - Apr 16, 2008 om 09:17
229 Antwoorden / 7 Vragen
0

Werkplaats uren zijn kostbaar, zelf doen is goedkoper, maar dit kan inderdaad een zeer tijdrovend klusje zijn.
Begin te zoeken bij het scharnierpunt van de klep, dit is vaak het punt waar de bedrading kapot gaat.



hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Apr 19, 2008 om 20:58
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Willem,

Aannemende dat de garage even 12 volt op de ruitenwissermotor van de achterruit heeft gezet en dat deze toen werkte en ook de zekering van de motor gecheckt heeft, zou je kunne stellen dat er iets kapot, onderbroken is in de bedrading.

Als het geen vrij nieuwe auto betreft, dan moet je eens de ruitenwisserschakelaar inschakelen (met draaiende motor) en de scharnieren van de achterklep met een draad overbruggen.
Vaak wordt alleen de plus naar de motor gevoerd en de min via de massa. Massa loopt soms via de roestige scharnierpennen aan de achterklep. Als het dat is, kun je in  de buurt van de bovenkant van de achterklep een bestaande schroef gebruiken om de draad bij onder te maken en aan de carrosserie daar in de buurt ook. Alleen smeren van het scharnier is goed om scheuren te voorkomen, doch niet genoeg voor een degelijke stroomverbinding!

Heb dit bij een degelijke Duitse auto van mezelf meegemaakt na 12 jaar.

Iets dergelijks moest ik zelfs recentelijk bij een moderne plastic AXA fietsdynamo doen. Beter dan nieuw (kopen) ;-)

Hardware ERror MAN.

drees
door drees - Apr 19, 2008 om 20:59
26 Antwoorden / 5 Vragen
0

Beste experts, bedankt voor jullie reactie. Duidelijk is dat het niet erg makkelijk is op te lossen. Zal het trucje met de draad tussen de scharnieren eens proberen. Anders toch maar een goedkopere kenner er bij halen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer