ma
door marcel2112 Jun 6, 2018 om 19:46
Auto & vervoer

Suzuki Swift 1.3 uit 1998 start niet met warme motor

Sinds kort heb ik (warme) start problemen met mn Suzuki Swift 1.3 uit 1998.Ben dr gek mee ondanks dat die de 20 jaar al gepasseerd is.

Bij koude motor start die perfect en rijdt verder ook goed,stationair loopt die ook goed, alleen na al 15 minuten de auto te laten lopen/rijden,als de motor dus warm is,krijg je hem heeeel moeilijk weer aan de gang,als het al lukt,start motor draait goed rond slaat alleen totaal niet aan,laat je hem een uur afkoelen start die weer als vanouds.
Als ik de warme motor uitzet dan kan ik heb binnen 10 min. wel starten.Lastig als ik moet winkelen,haha,lukt me niet binnen 10 min dan.

Ik heb bougies,rotor en stroomverdelerkap al vervangen.

Startmotor draait ook wel goed rond,accu was ook nog goed.Bougies vonken ook wel.

De monopoint injector zou het probleem kunnen zijn echter verwijderen om te (laten) reinigen lukt me niet want de schroeven zitten muurvast denk ook met locktide,ik weet wel dat als de motor warm is zie ik er geen benzine uit de injector stromen,er komt wel benzine uit de benzineslang.
Als ik nu remreiniger via de luchtfilter in de opening waar de injector zit erin spuit dan start die wel.

Het uit laten zoeken zou me handen vol geld kosten voor zo'n oud bakkie dat die dan ook weer niet waard is.

Wie weet wat het probleem nu zou kunnen zijn?En hoe op te lossen??

3439 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - Jun 6, 2018 om 19:57
16933 Antwoorden / 108 Vragen
0

Heb er geen antwoord op maar twee dingen vallen me op: "Ben er gek mee ondanks dat 'die' al over twintig jaar oud is en ook: "handen vol geld is zo'n oud bakkie dan ook niet waard". Is ie het nu wel of niet waard? Maar verder kom ik niet hoor, misschien een knutselaar zoeken die ook dol is om oude karretjes rijdend te houden? Een 'echte' garage vraagt, uiteraard, de hoofdprijs. Wie weet vind je een liefhebber om hem weer rijdend te houden, bij warm weer. Wel apart trouwens: niet starten bij warm. ;-)

vd
door vdlieuw - Jun 6, 2018 om 20:16
218 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ik heb het gevoel dat u met dit soort technische vragen beter terecht kunt op sites als Suzuki
(of Swift) forum waar allerlei problemen, storingen, vragen zijn ondergebracht in de diverse
rubrieken als technisch, mechanisch, remmen, motor enz. enz. Uiteindelijk is uw probleem
ook niet zo even op te lossen, alleen een goede monteur is in staat een dergelijk probleem
te analyseren en mogelijke oplossing aan te geven.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jun 6, 2018 om 20:22
16959 Antwoorden / 202 Vragen
0
Ge
door Genee - Jun 6, 2018 om 20:41
1509 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb enkele ford escort’s gehad, bij een warme motor moest ik het gaspedaal langzaam indrukken en ingedrukt houden en dan starten.
Wanneer je het gaspedaal niet indrukte leek het of de motor ‘verzopen’ was.
Misschien bij u ook een bepaalde handeling, zou dan in het instructieboekje behoren te staan.

tijger1
door tijger1 - Jun 6, 2018 om 21:16
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ik heb jaren en jaren geleden ook een Suzuku Swift gehad en hetzelfde wat u hebt, is mij ook overkomen. Dat was overigens geen oudje.

Men zei mij dat het kwam door de hitte. Dan verdampte min of meer de benzine waardoor dat niet terecht kwam waar het moest.

Advies was: even motorkap openzetten, vijf minuten wachten en dan is het voldoende afgekoeld, waardoor de benzine geen “gas” meer is, maar vloeistof.

ma
door marcel2112 - Jun 6, 2018 om 21:58
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

@Tiger1  helaas geldt dat niet voor de mijne,had mn motorkap wel een half uur open staan en wou niet starten.

Ik had ook al bij die suzuki club gevraagd maar helaas geen oplossing en met gaspedaal spelen ook niet.

@Tenormin,je kunt gek op je autotje zijn en er geen genoeg geld voor te hebben om het probleem uit te laten zoeken en bovendien omdat het al een oudje is of het voor mij waard zou zijn,temeer omdat die ook al wat begint te roesten aan de onderkant (is nu wel gelast trouwens) wou hem nog wel graag een jaartje gebruiken want hij is wel apk gekeurd,alleen dat start probleem dan he,als ik naar de winkel ga voor meer dan 10 a15 min,krijg ik de auto niet meer aan want lukt me niet om binnen 10 a 15 min mn schappies te kopen,haha.
Voor de rest rijdt die ook wel goed.
En het moest eigenlijk zijn 'bij warme motor'.Maar weet niet hoe ik dat kan wijzigen?

ma
door marcel2112 - Jun 7, 2018 om 09:52
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dat foefje met remreiniger werkt dus nou niet meer,je hoort hem ff aanslaan maar das ook alles,je krijgt hem niet aan,vorige keer toeval zeker dat motor net genoeg afgekoeld was.
Ik kreeg de vorige keer een klap stroom bij de draden van de koelvloeistof sensor,raar staat toch maar 12volt op? en daar zat ik nu aan te friemelen en auto wou toen direct straten.Mss dat daar mee te maken heeft?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer