ja
door jannekemh 9 dec. 2004 om 13:42
Auto & vervoer

Valse APK keuring

Hallo,


Een week geleden kocht ik bij een particulier een leuk klein autootje, een renault. Ik ben nog student en het mocht allemaal weinig kosten, dus dit leek me een prima oplossing, bovendien zat er een nieuwe apk op (twee weken oud), gedaan door een officiele merkdealer (Opel). Gister kreeg ik m niet meer aan de praat en heb ik de auto naar de dichtsbijzijnde Renaultgarage laten slepen, waarna ik vanochtend een telefoontje kreeg dat de reparatie kosten ongeveer tussen de 3000 en 4000 euro zaten. De aanschafsprijs was 1500 euro!
Ik snap dat ik niet terug kan naar die particulier, maar die APK keuring zit me dwars! Volgens de Renault garage hadden ze deze auto NOOIT goedgekeurd en het was ook onmogelijk dat deze gebreken in drie weken tijd zijn ontstaan. Ik laat hem nu nog een keer keuren door een vriend van mij die ook APK keuringen uitvoerd, maar hij constateert precies dezelfde gebreken...

De garage die deze auto Apk goedgekeurd heeft, heeft meerdere vestigingen, is BOVAG lid en is een officiele merkdealer...
Kan ik hier niets mee doen? bijvoorbeeld klagen bij de BOVAG of dreigen met de RDW? Op het APK formulier staat het stempel van de garage en handtekeningen. Er staan geen verdere op- of aanmerkingen op!
Wie kan me helpen?

Met vriendelijke groet,
Janneke


 

3426 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door vladja - 9 dec. 2004 om 14:15
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hallo Janneke,


Een APK keuring is iets anders dan een aankoopkeuring door de ANWB. Bij een APK keuring wordt gekeken naar de veiligheid van de auto op de weg. Dus remmen, stuurinrichting, of het chassis (de kokerbalken/draagbalken), genoeg profiel op de banden (ook reservewiel), verlichting, claxon etc. nog voldoet aan de veiligheidseisen.


Of de motor, startmotor en andere delen op hun laatste benen lopen is voor een APK goedkeuring geen probleem. Alleen een dieselmotor mag niet teveel roet  produceren. Ook niet of er een dikke deuk in b.v. het portier zit, als het portier maar normaal open en dicht kan.


Als er gebreken zijn, die de veiligheideisen betreffen, dan had de auto afgekeurd moeten worden. Dan kan je wat betreft die gebreken verhaal halen over de APK goedkeuring bij de dealer. Daar jij niet degene bent, die de keuring heeft laten uitvoeren en betaald heeft, schiet je er financieel ook niets mee op. Jij kunt de keuringskosten niet terug claimen. Om de dealer te pesten, kan je met een schriftelijk bewijs van de Renault-dealer, voor wat betreft de veiligheidseisen, naar de RDW stappen. Dat is de instantie die de APK-keuring regelt en er toezicht op houdt. De dealer kan dan zijn keuringsbevoegdheid kwijtraken. Meer niet.


Wat nog wel eens gebeurt, is dat een medewerker van een garage er bijklust en dan de APK-keuring "voorbereid". Misschien dat het zo gelopen is en dat de keurmeester de auto nauwelijks gezien heeft. Dit handelswijze mag dus niet, maar het komt voor in de praktijk. De officiele keurmeester van de garage moet dan nog altijd voor de goedkeuring tekenen. De officiele keurmeesters worden door de RDW gekeurd en moeten regelmatig op "cursus" bij de RDW om hun certificaat geldig te houden.


Het verandert echter niets wezenlijks aan de zaak.


Vladja

door grindweg - 25 jan. 2005 om 17:57
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

een advies als u denkt dat de apk keuring niet klopt vraag bij het rdw een keuring in beroep aan . dit is het enigegoede advies.de rdw keurt de auto totaal opniew.heeft u gelijk dan heeft dat apk keurings station een probleem. u moet wel een keurings bedrag voor uit betalen. heeft u gelijk krijgt u uw geld terug u kunt bellen via een o900 no .kijk ook op hun site. succes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

no
noshiki - 28 mrt. 2020 om 19:03
Geldzaken & recht
Hackers actief op thuisbezorgd en paypal?

Hackers actief op thuisbezorgd en paypal?

Hallo,

Gisteren heeft er een onbekend persoon een bestelling geplaatst op thuisbezorgd met mijn account en vervolgens betaald met mijn paypal account.
Het is mij een raadsel hoe deze persoon achter mijn gegevens is gekomen omdat ik niet dezelfde wachtwoorden gebruik en voor zo ver ik weet heb ik altijd moeten inloggen op de paypal app om een betaling te kunnen doen.

Volg ... Lees meer

Pa
Patriestess - 29 mrt. 2020 om 09:56
Computers & telefonie

Fraude persoonsgegevens bij vodafone

Hallo,

Op 12 februari 2020 ontving ik een mail van vodafone met een verlenging van mijn mobiele telefoonabonnement. Hierin stond dat het abonnement voor 2 jaar verlengd was en stond een eenmalig bedrag vermeld voor een nieuwe telefoon, tot onze verbazing ook nog het duurste model iphone. Tevens waren het factuur en leveradres aangepast naar een ander adres dan het onze.
Op het mom ... Lees meer

Ka
Kaatje-64 - 27 mrt. 2020 om 11:31
Computers & telefonie

Noreply email blokkeren

Wie weet hoe ik een noreply email-adres kan blokkeren.
De laatste paar dagen krijg ik zeker 10 keer per dag een mail van noreply@mijn.overheid.nl die mailen namens bol.com, gezondheidsnet en meerdere sites.
Het lijkt alsof je van bijvoorbeeld Bol.com mail krijgt maar niet dus.
Wanneer ik beneden aan de.mail op uitschrijven klik krijg ik mijn outlook waar ik dan zelf de afzender moet ... Lees meer