do
door dolfin Mar 12, 2012 om 21:21
Computers & telefonie

De telefoon van mijn man was na 7 weken al stuk. Heb ik recht op een andere telefoon?

Ik heb begin januari mijn man een pre-paid smartphone Galaxy Y cadeau gedaan. Na 7 weken laadde die niet meer op. Dus ik terug na T-Mobile. De verkoper haalde de batterij eruit en zeg ow ik zie het al waterschade. Na veel gedoe is hij opgestuurd geworden. We hebben hem teruggekregen ongemaakt met de melding dat de kosten voor het maken hoger zijn dan de waarde van de telefoon. Zij kunnen niet aangeven wat er precies mee is. Dus ik vandaag terug naar de winkel maar die weigeren er wat mee te doen. Ik moet volgens hen bij samsung zijn.
De telefoon is alleen binnen in huis (woon- en slaapkaner) gebruikt voor wordfreut en andere internet dingen via de wifi.
Ik heb mijn geld terug gevraagd dat krijg ik niet. Ze zouden nog contact opnemen later vandaag met de exacte reden van de schade. Hebben ze niet gedaan. Ik zou het liefst mijn geld terug krijgen of anders een nieuwe telefoon. Ik heb geen vertrouwen meer in T-Mobile

1007 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mahadma
door mahadma - Mar 12, 2012 om 22:16
11590 Antwoorden / 51 Vragen
0

De verkoper hoeft u (onder normale omstandigheden) geen geld terug te geven of een andere telefoon te geven. Daar heeft u gewoon geen recht op. Hij moet wel de defecte telefoon voor reparatie met garantieverzoek in ontvangst nemen en zorgdragen voor verzending en reparatie. Water/vocht schade is een veel voorkomende kreet in telefoonreparatieland. U kunt wel stellen dat de telefoon alleen en uitsluitend binnen gebruikt is, maar als er 100% zeker water/vocht schade is, is de telefoon meestal total loss. U kunt de telefoon terug vragen en een second opion laten doen elders, om uit te vinden of de verkoper gelijk heweft of niet. Maar als het water/vochtschade is, is dus ook uw garantie vervallen.

In dit geval zou ik voor een second opinion gaan, mede omdat ze erg mistig doen.

su
door susannef - Mar 13, 2012 om 00:45
303 Antwoorden / 9 Vragen
0

Eh... misschien begrijp ik iets niet goed, maar hoe weten ze dat de kosten voor reparatie hoger zijn dan de waarde van de telefoon als ze je niet kunnen vertellen wat er precies mis mee is?

de motormuis
door de motormuis - Mar 13, 2012 om 08:20
598 Antwoorden / 13 Vragen
0

Water en vocht schade is tegenwoordig DE kreet om onder reparatie's uit te komen.En al heel knap dat die man dat al meteen ziet door alleen maar het batterijtje er uit te halen.Dan moet de telefoon echt wel flink nat zijn geweest zodat de contactjes verroest zijn of zo.

do
door dolfin - Mar 13, 2012 om 08:35
4 Antwoorden / 4 Vragen
0

De motormuis, U raad mijn gedachte. Susannef dat vind ik ook vreemd. Ze geven exacte opgaaf van het defect er staat overig op de bon en toch weten ze dat kosten zo hoog zijn. In de winkel kon hij het in het systeem ook niet zien en toen hij belde naar de klantenservice wisten die ook niet direct een antwoord. Ik krijg het gevoel dat ze nog even wat moeten verzinnen.
Maar ik baal hier dus vreselijk van. Het was niet de duurste telefoon maar ons een hoop geld. En we hebben geen geld om iedere paar weken/maanden een nieuwe te kopen. Bovendien als het echt waterschade zou zijn, vraag ik me af hoe het komt. Er zat een beschermhoesje om en de telefoon is echt alleen in huis gebruikt. Voor het bellen heeft hij nog een oude telefoon. Maar hij vind wordfreut ed gewoon erg leuk, daarom had hij deze telefoon van mij cadeau gehad.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer

aj
ajay - May 29, 2024 om 09:27
Huishouden & energie
Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Onze buren hebben lekkage in de nok van hun huis. Volgens hen komt dit water via onze schoorsteen.
Nu heb ik een appje gekregen waarin de buren mij vragen om hier wat aan te laten doen omdat het onze schoorsteen is.
Maar wie is nu verantwoordelijk. Zou de lekkage via mijn schoorsteen kunnen komen? Slecht voegwerk.
Of moeten de buren dit oplossen? Loodslabben van hun dak? Lees meer