sk
door skyhookstan Jan 26, 2023 om 15:42
Computers & telefonie

Digitale erfenis: zo regel je je online nalatenschap

Hallo, 

in een vorig artikel hieromtrent schrijven jullie het volgende :

Het verwijderen van accounts bij Microsoft gaat helaas niet heel makkelijk. Microsoft geeft aan de privacy van klanten te willen beschermen, waardoor het bedrijf niet snel toegang geeft aan een nabestaande. Een Microsoft-account wordt overigens na twee jaar inactiviteit automatisch verwijderd.

Wat wordt er bedoeld met "(in)activiteit"?
In mijn geval betaal ik al enkele jaren de Microsoft 365 van mijn overleden schoonvader. Hij had toen geen visa-kaart en ik regelde en betaalde dat voor hem met mijn betaalkaart. Nu is hij bijna 2 jaar geleden overleden.
Is die betaling op zich ook een activiteit? Of moet er wel degelijk iets gebeuren op zijn account? In het eerste geval zal ik, zolang mijn kaart bestaat, blijven betalen? Wat zijn dan mijn opties? Alvast bedankt!!

793 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Ja
door JannyBoe - Jan 26, 2023 om 15:58
531 Antwoorden / Vragen
2

Hallo, dit artikel gaat weliswaar niet over een schoonzoon maar over een zoon die een 365 account wil stoppen van zijn overleden vader.
Wellicht kan een zoon/dochter van uw schoonvader dit via de getoonde stappen bij Microsoft regelen.
Dan is uw probleem ook meteen opgelost waarschijnlijk.
Hier staat nog meer info over het opheffen van een account na overlijden ,ook over het intrekken van een betalings-autorisatie.
Succes.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 26, 2023 om 16:07
16887 Antwoorden / 202 Vragen
2

derde poging, mijn antwoord blijkt niet overte komen zou ongeldige tekens bevatten? 
Ik probeer het nu separaat, ten eerste zie: https://www.argeweb.nl/microsoft365/kb/hoe-zeg-ik-mijn-microsoft-365-licenties-op-  

Ten tweede: https://answers.microsoft.com/nl-nl/msoffice/forum/all/abbonnement-op-365-home-premium-office-opzeggen van het MS Forum

Laat weten of het lukt. Ook nog deze https://support.microsoft.com/nl-nl/office/een-microsoft-365-abonnement-opzeggen

Gr
door Grunn1 - Jan 26, 2023 om 19:07
1427 Antwoorden / 18 Vragen
2

Het handigste is het om te zorgen dat een nabestaande ook toegang heeft. Zo kan ik ook inloggen op mijn vrouws accounts en andersom ook. Op deze manier kan je altijd een dienst of profiel wijzigen of verwijderen.

In uw geval zou ik kijken of de betaling via de cc maatschappij ongedaan gemaakt kan worden of laten blokkeren voor toekomstige betalingen. Het MS account zal dan stoppen want op herinneringen zal niet worden gereageerd.

Topantwoord

Ozymandias
door Ozymandias - Jan 26, 2023 om 20:11
178 Antwoorden / Vragen
11

Om even de vraag te beantwoorden. Ja, een betaling is een activiteit.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer