hi
door hippo Jul 6, 2010 om 09:28
Computers & telefonie

E-mail

Hoe kan het dat ik e-mail binnen krijg die totaal NIET voor mij bestemd is. Deze e-mail is gericht aan een persoon die ik helemaal niet ken en zelfs bij een andere provider zit.

712 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edwardus
door edwardus - Jul 6, 2010 om 09:51
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Wat staat er in de email header als geadresseerde? (To:... )
en wat kun je opmaken uit de aflever-historie (dat is het rijtje mailservers dat het bericht doorstuurt voordat het bij jou annkomt, eveneens zie header)

Let op: in de header staat privacy-gevoeilige informatie; als je besluit het hier te posten, maskeer dan wel de email-adressen.

freya
door freya - Jul 6, 2010 om 10:04
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Hallo hippo,

Dat zal dan ongetwijfeld 'spam' zijn en wordt dus aan velen tegelijk verstuurd. En om misverstanden te voorkomen, als jij het mailtje in je mailbox vindt, dan staat jouw e-mailadres ook in de verzendlijst. Het is echt onmogelijk dat een mailtje 'zomaar' in iemand anders zijn mailbox terechtkomt.
Waarom jij jouw e-mailadres dan niet in het Aan: veld ziet staan? Heel simpel. Er bestaat ook nog zoiets als het BCC: veld. (BCC staat voor Blind Carbon Copy) Alle geadresseerden in dat veld blijven verborgen voor alle andere geadresseerden. Jouw e-mailadres staat dus in dat veld.

En als het inderdaad 'spam' is, steek er geen energie in en gooi het gewoon weg.

m.vr.gr. Freya

hi
door hippo - Jul 6, 2010 om 10:09
12 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik ontving het in mijn "Ongewenste e-mail " en 99.9 % van wat daar in komt wordt ongeopend verwijderd. Ik was alleen benieuwd hoe het mogenlijk was.
Hartelijk bedankt.

edwardus
door edwardus - Jul 6, 2010 om 16:33
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Oh, maar als dat zo is, dan is het niet vreemd, want headers van spam berichten zijn altijd vervalst, de naam die daar staat kan volkomen willekeurig zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer