po
door postema_1 Oct 8, 2006 om 00:11
Computers & telefonie

Grafische kaart

Beste experts,


Ik sta op punt om een Dell notebook te bestellen, een behoorlijke uitgave. Nu is er standaard een Radeon X 1400 grafische kaart ingebouwd en optioneel een Ge Force voor een behoorlijk hoger bedrag. Mijn vraag is: als je aan videobewerking wilt doen, is de Radeon 1400 een voldoende optie? (Ik werk met Pinnacle.)


Bedankt alvast voor de reacties.


Postema

360 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 8, 2006 om 00:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is een redelijke kaart als je er mee wil werken er is natuurlijk altijd beter maar ik denk niet dat het een mis koop is

ve
door verwijderd - Oct 8, 2006 om 00:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Postema,


Heeft u voor een DELL al eens een prijsvergelijk gedaan op internet tussen Dell nl - Dell de en Dell be ?


Er zitten soms enorme prijsverschillen in hetzelfde product. Wellicht kunt u voordat u tot aankoop overgaat hier uw voordeel mee doen.


Succes,


Adriaantje.

ve
door verwijderd - Oct 8, 2006 om 01:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Videobewerking en Laptops? Da's vragen om moeilijkheden. Een laptop is uitgerust met een harde schijf die maximaal 5700 toeren draait. Dit om stroom te besparen. Dit heeft zijn effecten op het lezen en schrijven van informatie. Dit gaat trager dan bij een 10.000 toeren schijf, die je eenvoudig kopen kunt voor je PC. Dus.......  Ik denk niet dat je grafische kaart het probleem gaat worden, maar meer het lange wachten.....


ve
door verwijderd - Oct 8, 2006 om 04:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

heb zelf inspiron 6400 met Radeon x 1400


het werkt prima voor video bewerking


heb er wel een 100 GB HD schijf 7200 inzitten en dualcore t2500 processor. Gaat zeer goed ermee voor videobewerking


systeem van mei 2006

ve
door verwijderd - Oct 8, 2006 om 08:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Videobewerking met een laptop kan, maar de problemen ontstaan meestal niet meer met de videokaart.
Problemen die meestal ontstaan zijn de lagere snelheid van de harde schijf en de capaciteit van de harde schijf, een beetje film heeft al snel een grootte van 30Gigabite en dan kom je al snel in de problemen met een schijf van ron de 100GB.
Verder is het standaard geheugen van de meeste laptops tekort, en omdat uit te breiden kan juist erg kostbaar zijn.
Het gevolg van de lage prijzen van de DellLaptops is dan ook vaak dat deze niet erg geschikt zijn voor videobewerking.

ve
door verwijderd - Oct 8, 2006 om 08:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

heb gratis dubbel geheugen ( 2x2 Gb)  erin zitten bij aanschaf. Zit aan max bezetting op laptop. Het werk perfekt.

ve
door verwijderd - Oct 9, 2006 om 17:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Alleen het RAM geheugen en de processor zijn erg belangrijk bij videobewerking .Minimaal 1064.MB en bv een Intell processor van 2,8.ghz Komt er op neer dat u ongeveer 1200 euro of meer kwijt bent voor een laptop met deze prestaties en daat koop je een aardige dektop PC voor.Kijk ook eens rond bij andere PC winkels,kan aardig schelen in de prijs.Een snelle videokaart is alleen interessant bij het spelen van spellen en in mindere mate voor videobewerking.

ve
door verwijderd - Oct 9, 2006 om 17:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Postema


Beide grafische kaart en snelheid van de harde schijf moet met de huidige laptop modellen vandaag de dag geen problemen opleveren mbt. videobewerking of wat voor grafische bewerkingen dan ook.


Zelf heb ik een Acer met een Pentium Mobile 1.5 Ghz processor met een Intel grafische kaart van aanzienlijk lagere kwaliteit dan bijv. een Radeon x1400 of Geforce kaarten. Geheugen: 512 Mb.


Op mijn laptop doe ik foto- en videobewerking, en daarnaast af en toe wat met 3D. Allen zonder problemen.


Qua videobewerking kan de performance echter wel nogal afhangen van de software die men gebruikt. Pinnacle biedt niet de meest geheugeneffectieve software. Geen uitzondering trouwens, want maar weinig videobewerkingssoftware werkt echt vlekkeloos, tenzij men natuurlijk de allernieuwste hardware gebruikt (zoals bijv. laptops met Duocore processors en 2 Gb geheugen).


Ik gebruik tegenwoordig uitsluitend Sony's Vegas, na vele anderen te hebben geprobeerd. Deze werkt net zo vloeiend met video als bijv. Word met tekst :) Daarbij komt dat ik uitsluitend met het originele DV formaat werk, of opgecomprimeerde AVI bestanden (variërend van 200 Mb tot ongeveer 1 Gb per stukje video.


Een voorwaarde is vaak wel dat de laptop op het lichtnet is aangesloten. Alleen dan kan men maximale performance bereiken met een laptop, en dat is te merken.


Kortom, een nieuw model laptop van Dell met een Radeon X1400 lijkt me geen probleem mbt. videobewerking.


Mvg
Jeroen


ps. Vermijd Celeron en Sempron processors, de goedkopere uitgaven van Intel en AMD. Met betrekking tot alles behalve internetten en tekstbewerking zijn deze processoren niet aan te bevelen wanneer het uiteindelijk gaat om video, foto- of 3D bewerking, waarbij de processor vaak complexe processen moet uitvoeren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer