kg
door kgielis Apr 14, 2006 om 00:39
Computers & telefonie

MULTIBOOTSYSTEEM 2

Beste,


Ik had eens een vraagje, want ik geraak er niet wijs uit.


Ik wilde onlangs proberen mijn computer te formateren en windows XP dus opnieuw te installeren.


Nu is alles gelukt, maar ik heb een probleempje.


Als ik mijn computer opstart kan ik ook nog het vorige besturingssysteem kiezen. Ik heb dus een multibootsysteem gecreëerd waardoor er nu dus 2 keer windows XP staat. Dit vertraagt de computer dus nogal.


Mijn vraag is dus, hoe kan ik één van deze 2 systemen verwijderen, want het lukt mij niet. Ik moet dus 1 van de 2 partities verwijderen voor alle duidelijkheid. Het is niet enkel het bootschema dat moet gewijzigd worden.


Alvast bedankt

290 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ph
door phinder - Apr 14, 2006 om 09:19
433 Antwoorden / 4 Vragen
0

kgielis,


probeer alles in 1 vraag te houden. Dit is overzichtelijker voor de lezers !


Het meest eenvoudige is het gebruik van fdisk ( op het vorige dos-systeem ), maar daarvoor moet U wel een opstartdiskette hebben waar dit op staat. Kwestie van booten via deze opstartdiskette, fdisk starten, partitie die niet meer gebruikt hoeft te worden verwijderen. Nieuwe partitie met vrije ruimte maken en klaar is de boel.


Helemaal opnieuw beginnen kan ook, maar dan wordt het een kwestie van alle partitie's verwijderen en XP opnieuw installeren.

Ik zou op zoek gaan naar een opstartdiskette ( waar ook fdisk opstaat ) en het zo proberen. Dit is voor de meeste mensen de meest eenvoudige weg.


gr. phinder

edwardus
door edwardus - Apr 14, 2006 om 09:31
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Let op: gebruik van fdisk betekent opnieuw installeren.
Als dit niet gewenst is, dan een tool zoals bijv. PartitionMagic gebruiken.

edwardus
door edwardus - Apr 14, 2006 om 09:42
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Overigens, is het wel zeker dat er een partitie verwijderd moet worden? Om van multiboot af te raken hoef je in feite alleen maar de bootmanager te vertellen dat er maar 1 systeem op zit, meestal betekent dit boot.ini wijzigen.


Het gebruik van fdisk (of gdisk) hoeft niet per sé te betekenen dat je overnieuw moet installeren, maar vaak wel. Het is een riskant programmaatje.

ph
door phinder - Apr 14, 2006 om 17:12
433 Antwoorden / 4 Vragen
0

edwardus,


Deze vragen zijn al beantwoord. Kijk maar eens in dit topic:
http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_question&qid=159429&cat=626


Er moet dus idd een partitie verwijderd worden en dat kan probleemloos met fdisk. Zelfs beter dan met PM aangezien je hier niet voor hoeft te betalen.


Daarom ook mijn verzoek niet een nieuw topic te openen. Dan had je dit waarschijnlijk al gelezen !


phinder

kg
door kgielis - Apr 14, 2006 om 21:17
1 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik heb dus gezocht naar een opstartdiskette waarop fdsik staat, maar heb deze niet gevonden.


Is er een mogelijkheid om zo'n opstartdiskette te maken?


Dat is echter een tweede optie. Hoe kan ik gewoon helemaal opnieuw beginnen en alle partities verwijderen en daarna windows terug installeren?


Met vriendelijke groet

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

holiday
holiday - Jun 24, 2024 om 18:13
Vrije tijd & tuin
Hutson wesite zijn oplichters

Hutson wesite zijn oplichters

Hutson laat een filmpje zien op FaceBook en als je dan op bestellen drukt, kom je op hun website terecht en daar laten ze een op het eerste gezicht het zelfde product zien, maar dit blijkt een ander product te zijn met minder toepassingen en veel kleiner.
Als je daar over gaat klagen, dan zeggen ze dat het voldoet aan de gegevens op hun site, maar lang niet met de gegevens van het reclame fil ... Lees meer

mgroen
mgroen - Jun 23, 2024 om 19:11
Huishouden & energie

bouwer plaatst geen Douche WTW installatie

Ik zit met het volgende:

ik ben koper van een nieuwbouwwoning, onderdeel van een nog te realiseren nieuwbouwproject van in totaal 75 woningen.
Start bouw verwacht najaar 2024. Mijn woning zal voorzien worden van zonnepanelen, warmtepomp en 200 liter boiler. En is geen douche WTW (DWTW) installatie voorzien. Deze wordt ook niet als optie aangeboden in een meerkeuze/meerwerk lijst. ... Lees meer

He
Henk Heshof - Jun 24, 2024 om 17:07
Huishouden & energie

Siemens eq 500 classic koffie apparaat

Hallo, ik heb een eq 500 classis koffie apparaat deze is nu 3 jaar oud 1 jaar buiten de garantie. Hij geeft tekens aan waterfiltervernieuwen gebeld met Siemens deze zeggen dat de pomp kapot is  volgens Siemens gaat deze pomp 8 tot10 jaar mee.we kunnen hem laten reparen dit kost € 269.= dit vind ik veel geld voor een apparaat van 3 jaar oud en wat € 600.= heeft gekost.
Diverse keren gebel ... Lees meer