barnhoorn
door barnhoorn Apr 11, 2012 om 11:51
Computers & telefonie

Netwerk alleen beschikbaar voor internet

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag van mensen die bijv. op bezoek zijn of ze mijn wifi mogen gebruiken om even via bijv. smartfoon op internet te gaan. Als ze gebruik maken van mijn wifi dat ikzelf gebruik kunnen ze ook gelijk mijn hele netwerk op en in mijn computer(s) komen. Dat vind ik niet altijd prettig. Is het mogelijk een (gast)account op mijn wifi aan te maken dat zo is ingesteld dat men alleen gebruik kan maken van het internet en verder niet het netwerk opkunnen?

910 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

nosource
door nosource - Apr 11, 2012 om 12:14
81 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn wel een paar routers die dat ondersteunen (Apple Extreme bijvoorbeeld), ik heb zelf deze en heb er nog geen moment spijt van gehad.

Hier nog een paar:
Linksys E1200
Netgear WNR100

freya
door freya - Apr 11, 2012 om 12:31
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


En met een smartphone zal het niet zo'n vaart lopen. Daar zitten 'standaard' niet de tools op om 'even' naar een andere computer in het netwerk te browsen om wat bestanden te openen.....

Freya

vulcanic
door vulcanic - Apr 20, 2012 om 14:15
14 Antwoorden / 0 Vragen
0

Veel routers bieden de optie om een zogenaamd "gastnetwerk" aan te maken, misschien dat dit een oplossing is?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ju
jukwis - Jul 3, 2024 om 20:15
Auto & vervoer

Geen papieren handleiding meer bij nieuwe Volvo.

Bij Volvo kun je de handleiding bij een nieuwe auto alleen op het schermpje in de auto raadplegen. Een, naar mijn ervaring, zeer verkeersonveilige situatie.
Het papieren exemplaar is vanwege het millieu afgeschaft. !? Lees meer

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer

SI
SIEGLIEN VENLOO - Jul 2, 2024 om 04:11
Vakantie & reizen

Ik krijg mijn geld niet terug van de cruise maatschappij

Door dat ik Amerika niet in mocht door mijn vakantie in Cuba in januari 2023. Krijg ik mijn betaling niet terug. Ik had een cruise geboekt via Miami Bahamas en nog meer met De NCL
OP 20 December 2023.€2500. Betaald maar nog ABN Verzekering en cruise maatschappij willen mijn geld niet terug geven. In April 2023 ben ik gewoon naar Amerika gereisd toen was er niets aan de hand, daarom heb ik d ... Lees meer