ro
door roadie Sep 12, 2005 om 11:06
Computers & telefonie

Ongevraagde snelheidsverhoging reden tot opzeggen?

Ik gebruik al geruime tijd het lichtste ADSL abonnement beschikbaar ten tijde van afsluiten. Dit omdat ik alleen wat internet en mail verstuur. Inmiddels is de snelheid al ongeveer 4 keer verhoogd, waardoor ik nu bij 3 Mbit download heb. Ik heb echter meer dan voldoende aan 10 of 20% van deze snelheid. Volgens de leverancier is opzeggen echter geen optie ('het is toch een verbetering van uw abonnement') en moet ik een downgrade betalen terwijl ik niet om de snelheidsverhoging gevraagd heb.


Als ik een auto koop en bij de eerste grote beurt worden gratis een airco geplaats, brede banden geplaatst en mij 1.2 motor vervangen door een 2.5 GTI motor dan kan ik dit toch ook weigeren?


Kan ik wegens snelheidsverhoging mijn abonnement opzeggen en zo ja wat zijn hiervoor de (juridische) gronden?

381 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Sep 12, 2005 om 11:16
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Dubbelpost, antwoorden bij andere vraag s.v.p.



Vladja

bj
door bjck - Sep 18, 2005 om 00:56
82 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je hebt een contract voor een internet verbinding tegen een bepaald bedrag per maand. Met eventueel andere diensten zoals mail etc er bij.


Nu krijg je ongevraagd meer voor hetzelfde bedrag. Waar is dan de reden tot opzegging?


Vergelijken met de motor in een auto gaat niet op. De 2.5GTI verslindt ook meer brandstof en andere dingen als gewicht van de auto die omhoog gaat wat meer wegenbelasting oplevert. Allemaal aspecten die niet overeenkomen in deze vergelijking.


Je ISP zou het dus op kunnen lossen door jou niet de verhoging te geven en de oude snelheid voor hetzelfde maandbedag als toen je het abonnement afsloot te blijven leveren? Of is dat oneerlijk omdat andere het wel krijgen?


Eigenlijk wat je hier bedoelt is dat je liever een lagere maandprijs betaalt dan een hogere snelheid. En dat is nu net niet wat je ISP doet natuurlijk, die verhogen de snelheid met gelijk maandbedrag / abonnement. Logisch opzich.


Wees blij dat je kan/mag downgraden omdat je nu blijkbaar niet meer het laagst geprijste abonnement hebt omdat er door alle verhogingen nieuwe abonnementsvormen zijn bijgekomen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer