ze
door zeyno73 Mar 1, 2005 om 18:12
Computers & telefonie

Ontploffen van de cd

Hoi allemaal,


Mijn neefje heeft kort geleden een hele rare ervaring opgedaan. En dat is dat hij vorig week spelletje wilde indoen in de station, en op een gegeven moment ging die cd zomaar ontploffen! Hoe kan dat?


En sindsdien doet zijn pc niet meer, hij krijgt op zijn scherm een berichtje NTLDR moet geplaats worden , wat betekent dat? Wie kan mij uitleggen wat er aan de hand kan zijn?

397 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

monkey
door monkey - Mar 1, 2005 om 18:24
52 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo,


dat is schrikken! Maar er bestaat gelukkig ook een verklaring voor. Indien cd's bekrast/beschadigd/vervormd door zonnewarmte /anderszins kapot zijn, kunnen ze - op de hele hoge toeren die een cd speler draait - in theorie kapot springen. De nieuwste cd-spelers hebben een enorm hoog toerental, dus daar zal de oorzaak van je probleem liggen.


Voor wat betreft de NTLDR: deze regelt het booten (opstarten) van je machine. Als de cd-rom in de opstartprocedure is meegenomen, maar hij is defect, kan de procedure dus niet worden afgerond. Vandaar de melding!


Dit kan je verhelpen door in de BIOS (als je je pc aanzet, staat er meestal iets van "Press F10 voor setup""of iets dergelijks) je cd-rom uit de opstartprocedure te halen. Laat even weten hoe jouw BIOS eruit ziet als je twijfelt, dan kunnen we het stap voor stap doornemen.


Succes!!


JEroen

ru
door rule - Mar 3, 2005 om 20:04
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

Betreffende de NTLDR. Dit bestand wordt aangeroepen bij het opstarten
van Windows. Als de pc start zal deze meestal eerst naar de cd-rom
kijken, de diskettedrive en tenslotte naar de harde schijf waar windows
op staat. Als de cd-rom niet werkt, zou NTLDR dus gewoon gevonden
moeten worden, aangezien windows op de harde schijf staat. Er zijn 2
mogelijkheden:

1. de harde schijf is kapot

2. De bootsector van de harde schijf is beschadigd.



In het geval van mogelijkheid 2 kun je het volgende doen:

- Start je pc met de Windows installatie CD

- Ga naar de herstelmodus, je komt vervolgens in een opdrachtsprompt

- type: fixboot

- Type: fixmbr

Herstart de pc vervolgens weer, windows zou nu moeten laden.

ijzerbroot
door ijzerbroot - Mar 14, 2005 om 11:48
460 Antwoorden / 6 Vragen
0

@monkey,


Ooit eens een CD niet netjes in de lade gelegd... Zelfde gekraak, gelukkig zit er nog een "nood-open"knop op die dingen. En dan maar stofzuigen want 't worden deels erg kleine splinters...


BTW: die zelfde speler is het gewoon blijven doen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer