Op
door Opa Eus May 27, 2013 om 21:32
Computers & telefonie

Open internet

Via de mob.telefoon kan mijn bezoek thuis zo maar op mijn internet. Hoe kan dit en hoe kan ik dit voorkomen? Kan bijv. mijn buurman dan gebruik maken van mijn internetverbinding.?? Ik heb een Cisco EPC3925modem van UPC met kabelaansluiting.

5797 16 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - May 27, 2013 om 21:34
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Dan zult u toch de code aan uw bezoek hebben gegeven, of hebben zij even op het modem gekeken?of in de papieren?

Op
door Opa Eus - May 27, 2013 om 21:40
41 Antwoorden / 18 Vragen
0

Bedankt voor dit antwoord, maar dit is zeker niet het geval geweest, dus vind ik het erg vreemd.

laaglander
door laaglander - May 27, 2013 om 22:19
473 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo janlida,

"Via de mob.telefoon kan mijn bezoek thuis zo maar op mijn internet." nee niet zomaar, daarvoor is een code nodig, tenzij je je code hebt verwijdert en je modem vrij toegankelijk hebt gemaakt.

"Kan bijv. mijn buurman dan gebruik maken van mijn internetverbinding.??" : ja dat kan, wanneer hij jouw code heeft of je hebt je modem codevrij gemaakt. of hij heeft een kabel in jouw modem gestopt en die kabel bij hem in de pc/laptop/router gedaan.

maar uit je vraagstelling wordt wel duidelijk dat er iets is gebeurd, daarom een goed antwoord te kunnen geven, graag wat meer informatie

laaglander

gsm
door gsm - May 28, 2013 om 10:22
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

De WIFI (draadloze) verbinding met het modem hoort beveiligd te zijn met een toegangscode, ook wel sleutel genoemd. Moderne modems gebruiken WPA2 beveiliging.
De mobiele telefoon van uw bezoekers kent de toegangscode voor de draadloze verbinding met het modem, of de toegangscode is in het modem uitgezet.

Een andere scenario is een open netwerk bij een van de naaste buren, waar uw bezoek mogelijk verbinding mee gemaakt zou kunnen hebben.

lekkerisdat
door lekkerisdat - May 28, 2013 om 11:54
4299 Antwoorden / 5 Vragen
0

Tip; maak haast met uit te zoeken welke van de genoemde punten van gsm het is, een open wifi verbinding kan nogal zeer vervelende gevolgen hebben..

Op
door Opa Eus - May 28, 2013 om 12:13
41 Antwoorden / 18 Vragen
0

Iedereen bedankt voor de tips. Ik ga zeker maatregelen nemen om te voorkomen dat ik problemen krijg.

Groet
Janlida.

f.weele
door f.weele - May 28, 2013 om 14:31
1085 Antwoorden / 27 Vragen
0

Er zijn voor o.a. android twee apps verkrijgbaar buiten de google playstore om, t.w. Router Keygen en Wifi Unlocker. Indien één van deze twee worden gebruikt, dan scant deze app naar alle wifi modems die ontvangen kunnen worden. indien een router niet goed is beveiligd, dan wordt dan aangegeven en kan men de sleutel verkrijgen voor toegang tot Wifi. Ook al is de router of modem beveiligd met wpa2 psk, dan nog is het mogelijk om verbinding te maken. Dus ook uw handige buurman
kan dan gebruik maken van uw internetverbinding. U dient uit te zoeken of de router/modem juist is geconfigureerd en kintakt op te nemen met de provider.
Een aantal modem/routers van KPN (Speedtouch) hebben dit probleem.
klik hier
m.vr.gr.

gsm
door gsm - May 28, 2013 om 16:17
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

[quote=f.weele schreef op dinsdag 28 mei 2013, 14:31]Er zijn voor o.a. android twee apps verkrijgbaar buiten de google playstore om, t.w. Router Keygen en Wifi Unlocker. Indien één van deze twee worden gebruikt, dan scant deze app naar alle wifi modems die ontvangen kunnen worden. indien een router niet goed is beveiligd, dan wordt dan aangegeven en kan men de sleutel verkrijgen voor toegang tot Wifi. Ook al is de router of modem beveiligd met wpa2 psk, dan nog is het mogelijk om verbinding te maken. Dus ook uw handige buurman
kan dan gebruik maken van uw internetverbinding. U dient uit te zoeken of de router/modem juist is geconfigureerd en kintakt op te nemen met de provider.
Een aantal modem/routers van KPN (Speedtouch) hebben dit probleem.
klik hier
m.vr.gr.
Handige bezoekers zouden inderdaad bij sommige modems de beveiligingscode kunnen afleiden uit de SSID (de naam van de modem op het draadloze netwerk). Met genoemde app's kan dat vrij snel.
Van bezoekers verwacht je natuurlijk niet dat ze zich hier mee bezig houden. In de USA schijnt het gebruik maken van een open netwerk overigens niet strafbaar te zijn, terwijl het hebben van een vrij toegankelijk netwerk juist wel strafbaar is. Dat laatste is vanwege het gelegenheid bieden aan hackers om anoniem te kunnen werken.
Het beste is om dus op zijn minst de SSID te veranderen, of beter nog om ook de beveiligingscode te veranderen. Schrijf die code dan wel voor jezelf ergens op, zodat je die niet kan vergeten.
Helaas zijn er ook programma's die zelfs dan nog de veranderde toegangscode kunnen vinden, maar dat kost wel veel meer moeite.

gwbonline
door gwbonline - May 29, 2013 om 11:20
25 Antwoorden / 1 Vragen
0

Om onduidelijkheden te voorkomen dient u eerst na te gaan of de draadloze verbinding überhaupt wel beveiligd is. Dat kunt u gemakkelijk zien door op uw computer naar het overzichtje met draadloze verbindingen te gaan (rechtsonder naast het klokje). Bekijk bij uw eigen verbinding of er een uitroepteken bij staat. Is dat niet zo, dan is uw verbinding beveiligd. Door er even met de muis overheen te gaan, ziet u met welke methode de verbinding is versleuteld. Gangbaar is tegenwoordig WP2. De instellingen hiervoor heeft u gekregen toen u de router kreeg of in de welkomstbrief van uw provider. Mocht dat niet zo zijn, dan kunt u op internet wel aanwijzingen vinden.
Wat ik als eerste altijd doe is de SSID (verbindingsnaam) wijzigen. Ook verander ik altijd het standaardwachtwoord. En soms schakel ik het MAC-adresfilter in. In dit laatste geval krijgen alleen de apparaten die u zelf een keer handmatig hebt toegevoegd (met het MAC-adres) toegang tot internet.

ar
door aram - May 29, 2013 om 11:39
136 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als je het ip nummer ervan hebt kun je dat niet ergens blokken?
Het zijn niet altijd die Aps.
Er zijn ook van die slimme programma's voor je desktop.

ajmvl44
door ajmvl44 - May 29, 2013 om 11:51
34 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik zou er even een netwerk sleutel (wachtwoord)ingooien
want blijkbaar heb je niets beveiligd

gwbonline
door gwbonline - May 29, 2013 om 12:05
25 Antwoorden / 1 Vragen
0

@aram:

Daar is nu het MAC-filter voor...

f.weele
door f.weele - May 29, 2013 om 12:07
1085 Antwoorden / 27 Vragen
0

PC Magazine van juli/aug. 2012 leverde een tutorial met cd-rom om wachtwoorden te kraken: klik hier
m.vr.gr.

wimmi20
door wimmi20 - May 29, 2013 om 12:52
2154 Antwoorden / 7 Vragen
0

Janlida,

de hamvraag is :
toen u het modem installeerde heeft u toen een door u zelf bedacht codewoord geinstalleerd om uw draadloze verbinding te beveiligen ?
Als u dat niet hebt gedaan dan heeft u een open verbinding, die voor een ieder toegankelijk is.
U kunt dat simpel controleren.
Als u thuis een niet daadloze verbinding hebt dan heeft 1 van uw buren een open verbinding.

mijn mening
door mijn mening - May 29, 2013 om 13:24
16 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=janlida schreef op maandag 27 mei 2013, 21:32]Via de mob.telefoon kan mijn bezoek thuis zo maar op mijn internet. Hoe kan dit en hoe kan ik dit voorkomen? Kan bijv. mijn buurman dan gebruik maken van mijn internetverbinding.?? Ik heb een Cisco EPC3925modem van UPC met kabelaansluiting.

heb je ziggo? daar zijn ze bezig om elke modem in te zetten voor een eigen wifi netwerk.

avhelvoort
door avhelvoort - May 29, 2013 om 19:44
82 Antwoorden / 1 Vragen
0

Even een vraag, weet jij ook zeker dat het jou wifi netwerk is en niet gewoon hun eigen internetmobiel van hun telefoon aanbieder dus?
Want dat zij er zomaar op kunnen zonder wachtwoord is niet zoals het hoort en zou het anders wel snel (laten) aanpassen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ch
Chantoetie - May 23, 2024 om 10:43
Geldzaken & recht

Verkeersoverlast. Wat kan ik doen?

Ik ervaar sinds 2- 3 jaar een enorme hinder van het verkeer, zelfs zo erg dat ik er psychisch onder te lijden heb.    In 2019 heb ik mijn huidige huurwoning betrokken en wat was ik gelukkig! En ja, toen lag de weg er natuurlijk ook al. Nu zou je denken; waarom dan aan een weg gaan wonen?   De eerste 2 jaren had ik hier geen last van en het verkeer is in korte tijd in veelvoud toegenomen vo ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer

jo
joost MCMLX - May 22, 2024 om 11:36
Huishouden & energie
Ben ik nu de enige..?

Ben ik nu de enige..?

Ik vraag me af of ik de enige ben die in zijn kast een hoop navullingen(8!) heeft staan van die mini sprays (toiletverfrissers)puur en alleeen omdat de houders het niet uithouden. Ze gaan bij mij meestal tijdens de eerste flacon kapot ... dan blijf je zitten met een navulling, losse houders zijn niet te koop.
Dus blijf je houders kopen met vullingen ....
Bij navraag Jumbo(losse houders) ... Lees meer