teresa0805
door teresa0805 Aug 12, 2008 om 11:23
Computers & telefonie

Problemen na installatie van W Vista SP1

Wie kan mij helpen? Begin juni heb ik SP1 geinstalleerd als update voor Windows Vista Home Premium. Was nog niet aangeboden maar ik heb de update zelf opgezocht. Kreeg heel veel problemen, alles start heel langzaam op en sluit ook heel langzaam af, constant een draaiend rondje bij de cursor, hij had het heel druk met ik weet niet wat. Problemen met schermbeveiliging (foto's) Ben bezig met DVD's maken van vakantiefoto's en filmpjes en constant komt de melding tussen haakjes links bovenin het scherm 'reageert niet'. Ten einde raad heb ik SP1 weer verwijderd. Maar veel mensen zeggen dat het een erg belangrijke update is en als ik het niet installeer ik problemen kan krijgen met de veiligheid en vervolgupdates.


Dus, 2 dagen geleden toch maar weer opnieuw gedownload en geinstalleerd. Helaas, precies dezelfde problemen doen zich weer voor, ik word er gek van. Als ik eenmaal in een programma bezig ben werkt het redelijk maar een ander programma opnieuw opstarten is een drama. Ik ken mensen waar het geen enkel probleem geeft, waar de update automatisch is gegaan.


Ik heb een Dell Inspiron 6400, met 2 GB RAM en 100 GB harde schijf. Er staat niet veel op want ik heb een externe harde schijf waar ik de meeste foto's en documenten naartoe heb gekopieerd en die alleen wordt aangesloten als ik hem ga gebruiken.


Help!!! Bedankt alvast, groeten Teresa

774 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

di
door digikater - Aug 29, 2008 om 15:46
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ga eens naar de site van Microsoft Nederland. Op de homepage van Windows staat rechtsboven een verwijzing naar "vragen en antwoorden". Hieronder worden onder meer suggesties tot verbetering van de prestaties gedaan. Succes.

kiran
door kiran - Aug 29, 2008 om 15:59
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Teresa


Het zelf opzoeken en downloaden veroorzaakt vaker problemen. Ook bij XP, met sp3


Je kunt hem beter eraf halen, en wachten tot het bericht verschijnt dat hij geinstalleerd kan worden. Gaat dan prima!


m.vr.gr.

gsm
door gsm - Aug 29, 2008 om 16:23
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

hallo teresa,

Het probleem is dat sommige stuurprogramma's niet goed werken na de installatie van SP1, vooral bij laptops zoals deze Inspiron 6400.
Daarom eerst bij bij de fabrikant (in dit geval een Dell) op zoek gaan naar de oplossing en de nieuwste stuurprogramma's downloaden.
http://support.microsoft.com/kb/936330/

GSM



gsm
door gsm - Aug 29, 2008 om 16:26
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Ik heb per ongeluk de link voor Windows XP gegeven.

Dit is de stuurprogramma links voor Vista:

support.euro.dell.comSystemID=INSPIRONI6400-Vista

GSM



teresa0805
door teresa0805 - Sep 2, 2008 om 17:20
7 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bedankt voor alle suggesties.


 


Digikater --> Microsoft Nederland is interessant, ik kwam er al eerder. Heb nu Windows Vista Upgrade Center gedownload en in de details kon ik precies uitvinden wat ik moest doen.


GSM --> o.a. Nieuwe Driver downloaden voor mijn Intel Wireless Wifi Link 4965AGN (toch raar dat dat niet automatisch gaat toch?), dus ik zal zorgen dat die er goed op staat.
Laptop Dell Inspiron 6400 van mijn dochter geen enkel probleem mee gehad. Zij kreeg SP1 wel aangeboden.


Kiran --> Ik heb SP1 inmiddels verwijderd en mij voorgenomen toch maar te wachten tot het wordt aangeboden via Windows Update.


Bedankt allemaal!

teresa0805
door teresa0805 - Sep 18, 2008 om 09:48
7 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik heb een nieuwe driver gedownload en geinstalleerd voor slechts één stuurprogramma (Intel Wireless Wifi Link 4965AG). Daarna gewoon gewacht op de automatische aanbieding van SP1.


Het duurde niet eens zo lang en ik heb SP1 dus gedownload en geinstalleerd, inderdaad een veel kleiner bestand als die ik zelf had opgeaocht.


Het loopt allemaal prima, ik heb wel nog de op hol geslagen cursor tot rust kunnen brengen door een tip die ik in een discussiegroep van Microsoft heb gelezen. Blijkt iets te zijn dat vaak voorkomt als SP1 is geinstalleerd voor Vista.
Het enige is dat ik vind dat mijn laptop toch wel iets trager is geworden. Vooral Windows Mail is soms erg langzaam, bv als ik een mail open of als ik een nieuwe mail wil maken. Maar daar moet ik misschien mee leren leven...


Dus allemaal nogmaals bedankt voor de hulp/tiips! Groetjes, Teresa

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer