so
door somersja May 16, 2007 om 15:10
Computers & telefonie

Xbox 360 retour spellen.

Hi ik heb mijn xbox ter reperatie aan geboden en ik heb hem afgelopen vrijdag terug gekregen en ik had ook een nieuw spel gekocht van €50,- die had ik donderdag gekocht ik heb hem gespeelt mij een vriend van mij en daar was de disk niet beschadigd en ik speel hem weer op mijn eigen xbox en na een paar uur spelen begon het spel te haperen en de kleuren werden ook niet meer goed dus ik xbox gebeld en die zeggen dat ik een formulier moet in vullen en dan tegen een kleine vergoeding een nieuw spel krijg dus het koste €15.- voor een nieuw spel en je moet het met een creditcard betalen eb ik heb geen creditcard en het spel kost dus nu als ik dit doe €65,- euro wat moet ik doen??? want het is een fout van microsoft????


 


Mvg jorge Somers

930 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - May 16, 2007 om 15:49
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

somersja@ het ziet er naar uit dat uw xbox niet goed is gerepareerd en u bij de verkoper daarvan moet zijn, niet alleen m.b.t. reparatie opnieuw, maar ook voor de schadevergoeding voor het spel. U had immers mogen verwachten dat (ook) de reparatie goed zou zijn uitgevoerd en geen beschadigd spel tot gevolg zou hebben.


het is toch algemeen bekend dat Microsoft foutieve xboxen in de handel heeft gebracht. U heeft echter als consument NIETS maar dan ook niets met Msoft te maken maar uitsluitend met de winkelier die u het apparaat heeft verkocht en dat op basis van het conformiteitsbeginsel en consumentenbescherming. Kijk ook bij:


www.wetboek-online.nl/wet/BW7/17.html


www.consuwijzer.nl


 


u heeft m.i. recht op niet alleen volledige reparatie of anders een nieuwe maar nu ook een nieuw spel. U kunt ook nog refereren aan:


http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/74.html  wanprestatie


en http://www.wetboek-online.nl/wet/BW6/162.html schadevergoeding bij wanprestatie, immmers is de reparatie niet goed uitgevoerd en dan is sprake van wanprestatie en recht op vergoeding van ALLE schade.

so
door somersja - May 16, 2007 om 17:24
3 Antwoorden / 3 Vragen
0

Maar het spel is ook van microsoft!

heremietkreeft
door heremietkreeft - May 16, 2007 om 17:32
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

begrijp ik maar op basis van het conformiteitsbeginsel moet u toch bij uw winkelier zijn. U heeft gelijk dat uiteindelijk Microsoft wel verantwoordelijk is en u naar mijn indringende mening (ook) een nieuw spel zou moeten leveren naast een nieuwe xbox met wel de plaatjes in de driver waardoor geen schade ontstaat. (En dat laatste omdat voor zover ik de problemen met de xbox heb gevolgd repareren niet eens mogelijk is. let wel, repareren niet eens mogelijk is. U heeft dus recht op een wel goed apparaat.

fa
door faith - Jun 8, 2007 om 17:30
2 Antwoorden / 3 Vragen
0

Mijn zoon heeft vorige maand zijn xbox gekocht, en tsja...gears of war beschadigd.


Op naar de site van microsoft, je kunt daar een VERVANGINGSFORMULIER invullen, je moet wel een creditcard hebben want deze VERVANGING kost je €15,- ..


Wat een oplichterij, hoeveel jongeren hebben een credit card? en uiteindelijk heb je dat €75,- betaald voor je spel!!!


En dat van je bijbaantje..


Microsoft, doe niet zo soft en ruil de spellen gratis om!!!


 


 


 

he
door henkvdw - Jul 28, 2007 om 13:36
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Yep kassa heeft gewoon echt zeer slechte voorlichting gegeven in de uitzendingen. Er wordt geen woord gesproken over 15 euro en dat is dus gewoon zeer slecht. Kassa geeft stralend aan dat ze weer een klus geklaart hebben, maar dus niets hebben gedaan uiteindelijk.


Bedoel dat zijn dus echt niet alleen de verzendkosten, maar ze verdienen dus ook nog eens lekker aan het schijfje zelf. in de voorwaarden staat dat je alleen het schijfje moet opsturen en het doosje en boekje zelf moet houden.


Voor meer dan de helft van die titels geldt dat je voor 20-30 euro een volledig nieuw exemplaar in de winkel hebt en daar heb je dan geen creditcard voor nodig.


Graag reactie aub van de kant van kassa en een goeie oplossing aankaarten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jul 28, 2007 om 14:36
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

henkvdw@ als u een reactie wenst van de kassa redactie dan kunt u uw opmerking beter plaatsen bij de contactmogelijkheid, zie ondertse mogelijkheid in de scroll lijst links. Hiet benadert u vrijwilligers die op zich niets met de kassa redactie van doen hebben.


Ik wil u er wel op wijzen dat o.a. door Kassa wel degelijk is "geregeld"dat Microsoft "bakzijl"haalde.

he
door henkvdw - Jul 29, 2007 om 07:00
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

geef toe dat ik misschien wat fel reageer en op het eerste gezicht heeft kassa misschien wel bereikt dat de schijfjes worden vervangen. Daar hoor je mij ook niet over klagen.


Wel over het feit dat er onvolledige info wordt gegeven: 15 euro betalen, alleen via creditcard en iedere titel mag 1 maal worden vervangen zijn punten die zeker vernoemd moeten worden in het programma of anders in een officiele reactie.


Graag in het vervolg dus mijn opmerking goed lezen en dan afschieten, dank u

he
door henkvdw - Jul 29, 2007 om 07:02
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Gistermiddag heb ik overigens een e-mail geschreven naar de redactie van kassa over dit onderwerp.


Hierin heb ik aangegeven dat ik de uitleg van het probleem echt goed vindt. Er wordt precies aangegeven waardoor het wordt veroorzaakt. Dus in dit geval niets anders dan lof hierover.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jul 29, 2007 om 10:58
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

hallo henkvdw@ op deze site schieten we elkaar toch niet af??

he
door henkvdw - Aug 2, 2007 om 08:27
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Nee idd een gezonde discussie moet niet uit de hand lopen :)


Ik ben in afwachting van een reactie van de kassa redactie op mijn verzonden e-mail en ben benieuwd wat hun aangeven. Ik heb de website van microsoft nog eens doorgelezen, maar ben niets over gratis tegengekomen. Wel weet ik dat EA sports iets van 5 euro vraagt voor vervanging van de speldisc. dat is al een betere prijs.


Afgelopen maandag onze xbox teruggekregen. Een ander exemplaar van ongeveer dezelfde datum. Werkt nog steeds, dus duimen dat deze het blijft doen. Weet helaas niet was er aan veranderd is (nieuwe koeling .. andere drive..?)


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer