re
door renkema Jan 30, 2008 om 17:59
Elektronica & tv

Digitale TV

Hallo, wij zijn aangesloten op het kabelnet maar hebben geen kabelabbonnement en binnenkort gaan ze ons afsluiten van de kabel. Heel logisch natuurlijk, maar nu willen we misschien digitale tv. Alleen heb je daar ook kabelaansluiting of -abbonnement voor nodig? zo nee, wat dan wel, en wie weet een goede, goedkope voor ons?  want ik snap die internetsites van de aanbieders niet helemaal.


wie kan ons helpen? Alvast bedankt!

390 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ba
door bachanaal - Jan 30, 2008 om 18:15
248 Antwoorden / 7 Vragen
0

zelf heb ik dit opgelost door de digitale decoder en een digitale kamerantenne te kopen, zo kijk ik gratis naar een beperkt aantal zenders. Hetzelfde kan ook met digitenne dat uitgebreid kan worden met meer zenders via een abonnement.(voor evt.aanschaf app.;www.conrad.nl, eenmalige kosten ong 80 euro)


ba
door bachanaal - Jan 30, 2008 om 18:19
248 Antwoorden / 7 Vragen
0

p.s. door een digitale buitenantenne te kopen (kpn heeft er een voor weinig geld) kan je gratis nog meer zenders krijgen, een schotel kan natuurlijk ook. nooit meer maandelijkse kosten!


hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 30, 2008 om 18:53
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag jofel,

Sinds de analoge TV signalen verdwenen heb ik als second source DVB-T.
Dat is de verzamelnaam voor wat o.a. onder de KPN-merknaam Digitenne verkocht wordt.

Wat het kost is hoofdzakelijk afhankelijk van wat u wilt zien.
Geen commercielen is het goedkoopst. Verder kan het met diverse abo's uitgebreid worden. Dat geldt ook voor DVB-S (digitale satelliet TV).

Alleen voor de publieke zenders DVB-T heb ik hier, 32 stuks. Daar kun je de ouderwetse TV-antenne voor gebruiken. Afhankelijk van uw lokale situatie is dat nodig of niet. Als in uw stad een DVB-T zender is lukt het meestal met een binnenantenne.

De kwaliteit van DVB-T is aanmerkelijk slechter dan van DVB-S. Bij DVB-T (digitenne dus) dient u 5 a 6 meter van een normaal formaat TV te kunnen zitten, anders zal het grove beeld u mogelijk storen.
DVB-S is veel beter van definitie. Geeft ook veel meer zenders te ontvangen. Honderden. En maakt u het nog duurder, de schotel draaibaar: duizenden.

De schotelontvangst geeft soms bij zeer slecht weer, hagel/sneeuw, een slecht tot geen beeld.
Digitenne kan dat ook hebben maar dan bij zeer mooi weer, overdag warm en 's avonds/'s nachts koud. De signalen zijn dan zo sterk dat interferentie met andere zenders optreedt, waardoor de decoder er geen chocolade van kan maken. Een paar weken geleden ging het hier zelfs overdag nog op zwart. Maar wel mooi weer! Dat vergoedt veel. Reden om de natuur in te gaan.

Hier heb ik voor de slaapkamer een recent gekochte DVB-T tuner/decoder van 50,-- euro. Prima ontvangst met uitgebreide menu mogelijkheden.

In de woonkamer een dual DVB-T tuner/decoder met extra UHF-uitgang voor een oude TV (zonder scart.) Achter de ene tuner zit de video-taperecorder via scart. Achter de andere tuner de TV via scart. Eenmalige aanschaf 120,--euro.
Normaal neem ik op DVD op via DVB-S (digit.sat.)
Via DVB-S kan ik ook TV kijken, naar de publieke zenders. Dus geen abo's. Eenmalige aanschaf ongev. 150,-- euro. (Ik kreeg de gebruikte DVB-S installatie voor wat hand- en span diensten.)

Dus wat u wilt zien bepaalt de prijs.

Hardware ERror MAN.





Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer