adjudant
door adjudant Feb 12, 2006 om 13:58
Elektronica & tv

Gararantie..???

Onze TV vertoont sinds enige tijd zeer onregelmatig een groene, vale plek linksboven in het beeld welke ook weer na enige tijd verdwijnt. De winkelier schijnt het probleem te kennen en weet mij notabene te vertellen dat ik dan de forse audioboxen maar uit de buurt van de TV moet houden - er staan helemaal geen boxen in de wijde omtrek van de TV - en verwijst mij vervolgens naar de Klantenservice van Samsung. Voor de goede orde: de TV bevindt zich nog in de garantieperiode. Samsung hoort bovenstaand verhaal aan en zegt in eerste instantie een technicus langs te sturen, de z.g. "in-home" service. Als echter blijkt dat het hier gaat om een 21-inch beeldbuis (ik dacht toch even dat we binnen de EU naar het metrische stelsel waren overgestapt), wordt mij doodleuk verteld dat ik het apparaat maar zelf even naar de winkelier moet terugbrengen, want de aan huis-service geldt pas vanaf 28-inch beeldbuizen en vanaf 22-inch flatscreens (is me overigens niet verteld toen ik de TV kocht). Wat ik ook probeer: men blijft bij Samsung zowel als bij de winkelier, die de TV afleverde, bij het standpunt dat ik het 'bakbeest' maar onder de arm moet nemen; het zou niet lonend zijn om in dit geval een technicus langs te sturen! M.a.w.: je hebt wel garantie, echter je krijgt 't niet (zomaar...). Indien je overigens aan hun eisen voldoet, is er ook geen leentoestel voorhanden en zit je dus voor onbepaalde tijd domweg zonder TV. Kan dit allemaal zomaar; wat rest mij nog te doen in deze ??

431 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ma
door martin1 - Feb 12, 2006 om 14:21
346 Antwoorden / 4 Vragen
0

Helaas is het zo dat service aan huis geen verplichting is van de winkel of fabrikant. Er staat nergens in de wet of garantiebepalingen dat de winkel aan huis uw defect moet oplossen. Veelal bieden winkels als service een reparateur aan huis voor grote televisies. Ook het krijgenv an een leentoestel is echt geen verplichting. Je moet het reeel bekijken, jouw tv heeft waarschijnlijk minder dan 250 euro gekost. Uitgaande van een marge van 12-15% voor de winkel heeft hij dus ongeveer 30 euro aan je verdiend. Verwacht je nou dat de winkel bij het minste geringste gelijk een monteur langs kan sturen om jouw tv te repareren, even een leentoestel te plaatsen en de tv daarna weer thuis te bezorgen?

adjudant
door adjudant - Feb 12, 2006 om 14:41
6 Antwoorden / 5 Vragen
0

Ja, dat verwacht ik! Het is toch van de gekke dat ik me 'zorgen' moet gaan maken om de winst die -in dit geval - Modern Electronics heeft gemaakt bij de verkoop? Reëel bekeken: klant is koning en dient derhalve zeker in de garantieperiode terstond te worden geholpen! Nog twee vraagjes: a. verdedigt u op deze wijze de VARA-strijdbaarheid en b. bent u zelf soms (medewerker bij) een detailhandelaar? Zoniet, onthoud u zich dan in deze van onzinnig commentaar als antwoord!

user123
door user123 - Feb 12, 2006 om 14:55
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

voor de adjudant geldt kennelijk "befehl ist befehl !""


Ga vooral niet tegenspreken want daar heeft "herr general" geen boodschap aan.

Wanneer u een vraag stelt en een antwoord krijgt wat u niet aantstaat mag u ment argementen komen, niet met een tirade.
Ik hoop dat verder niemand meer serieus op deze vraag in wil gaan.


PS. 21 inch is een klein toestel wat gemakkelijk is mee te nemen. Niet zo aanstellen ja ?

scroogy
door scroogy - Feb 12, 2006 om 15:02
367 Antwoorden / 20 Vragen
0

Ik ken het probleem van die audioboxen.


Staat er buiten audioboxen niet iets anders "elektronisch" naast de TV,  draadloze telefoon, spelcomputer oid ?

adjudant
door adjudant - Feb 12, 2006 om 15:12
6 Antwoorden / 5 Vragen
0

Dank voor uw reactie. Nee, de TV staat - net als de voorgangers (Philips, Grundig, enz.) - geheel vrij van dat soort stoorzenders.

technifreak
door technifreak - Feb 12, 2006 om 20:13
142 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als er een deregelijke kleurvlek in het beeld aanwezig is, is dit meestal het gevolg van een storend elektromagnetisch veld. Dit kan veroorzaakt  worden door toestellen, luidsprekers en leidingen. Het kan ook door een defekt in het toestel zelf veroorzaakt worden.

Probeer eens hoe het toestel op een andere plaats functioneert. Als dit hetzelfde is, dan is er mogelijk dat het toestel zelf defekt is.

Voor apparaten en toestellen die te groot zijn om zelf mee te nemen (zoals wasmachines, koelkasten e.d.) , biedt de winkelier meestal een haal en breng service, Voor een TV met een 21" beeldbuis geldt dit  (ook gekeken naar het aankoopbedrag,) dus niet. U kunt het toestel dus het beste zelf naar de winkel brengen als het defekt is. 



hutch
door hutch - Feb 12, 2006 om 23:28
4515 Antwoorden / 29 Vragen
0

Adjudant,


de verkopende partij heeft geen haal of breng plicht. Zoals reeds geschreven zult u deze TV inderdaad naar de winkel moeten brengen. Het aan huis komen is een extra (niet verplichte) service.


Voor de rest is het makkelijk. Als u gedaan heeft wat Technifreak voorstelde en ook dat helpt niet, breng het toestel dan weer terug naar de winkel. Deze winkel moet er zorg voor dragen dat die TV weer goed funcioneert. En hiervoor mogen aan u geen kosten in rekening worden gebracht (binnen de garantieperiode).


U hoeft binnen de garantieperiode ook geen contact op te nemen met de fabrikant/importeur. Dat is het "probleem" van de winkelier.


V.w.b. een leentoestel: hier heeft u (helaas) ook geen recht op.


Succes, gr. Hutch

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer