mt
door mteuthof Feb 14, 2005 om 11:44
Elektronica & tv

Vergrendelen van het apparaat

Ik heb een AFK brood bakmachine mijn moeder kado gegeven. Wij hebben al 8x geprobeert brood ermee te bakken, maar telkens zakt het brood in elkaar voordat het gerezen is. Het deksel van dit apparaat kan niet vergrendeld worden, dus hebben wij het idee dat dit hierdoor komt. Wij hebben alles al geprobeerd....meer gist, minder gist, verse gist, minder zout, meer zout, verschillende maat bekers/bakjes/lepeltjes, noem maar op, niets helpt. Is dit een fout van het apparaat?? Moet het deksel niet vergrendeld kunnen worden??

471 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pekogi
door pekogi - Feb 16, 2005 om 11:04
143 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het deksel hoeft niet vergrendeld te worden. Het probleem, waar ik ook mee heb geworsteld, zit hem in te weinig meel en de noodzaak om er tarwebloem bij te doen. Bv. driekwart bakje water, een bakje 9 granenmix van de Marskramer, (aangedrukt met kop erop) een bakje tarwebloem ( ook aangedrukt met kop erop), 6 gram gedroogde gist. Daarbij natuurlijk zonnebloemolie, een groot maatschepje fructose ipv. suiker (lekker gezond), een half klein schepje broodzout, en een tabletje vit. C fijngemaakt. Stand 1, kort programma en lichte korst. Ik doe er geen melkpoeder in. Zo krijg ik een perfectbroodje. Veel succes.


 

jk
door jkorpershoek - Mar 18, 2005 om 15:01
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het deksel hoeft inderdaad niet vergrendeld te worden. Wel is (bij elke BBM) erg belangijk dat de ingredienten exact afgemeten worden. Gebruik een nauwkeurige weegschaal, ook voor het water. 


Koop eens een all-in-1 mix waar je alleen 300 ml water bij hoeft te doen ( Suzie bijvoorbeeld). Als dit wel goed gaat is de machine in ieder geval ok en krijg je wat meer vertrouwen.


Succes


 


 

pekogi
door pekogi - Mar 18, 2005 om 19:44
143 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bij het apparaat wordt geen weegschaal geleverd. Wel een maatbakje en een groot en klein schepje. Vandaar het recept dat gebruik maakt van de attributen die erbij zijn geleverd. Spaart toch de kosten van een precisieweegschaal uit.

ti
door tiggel_1 - Jan 15, 2006 om 11:22
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Probeer als je je brooddeeg maakt geen lauw maar koud water of melk erbij te gooien.


Ik had dit probleem ook.Doordat de gist bij te warme temperatuur te veel werkt.


Ben bijna zeker dat dit gaat lukken.


 


succes


 

vladja
door vladja - Jan 15, 2006 om 11:56
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Ik vermoed dat dit probleem - nu 11 maanden later - al wel opgelost is.


Oudbakken broodje.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer