dr
door dreams Nov 13, 2003 om 22:14
Elektronica & tv

Welke sprf moet ik nemen

Beste mensen

Ik heb een klein probleempje. Mijn nikon f60 is kapot gegaan. En nu moet ik een nieuwe hebben. Ik zit te dubben tussen weer een f60, maar de f75 met de 7 punts scherpstelling en glazen lens is wel weer beter. Maar pas geleden zei een verkoper dat de canon 300v beter is. wie weet hier wat van af?

groetjes martin

971 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ri
door richardg - Apr 16, 2004 om 11:58
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoeveel accessoires en lenzen die specifiek bij Nikon passen heb je? Als dat een aardige hoeveelheid is, zou ik als ik jou was nooit naar een ander merk gaan, alleen gebaseerd op wat een verkoper zegt. Hou er rekening mee dat specifiek Nikon lenzen en accessoires niet op een Canon passen, dus dat je bij overstap naar een ander merk meteen een hoop geld kwijt bent voor (extre) lenzen en accessoires.

En verder geldt nog steeds wel een beetje dat Nikon zich hoofdzakelijk richt op de high-end amateur en de professionele markt, en Canon toch meer op de low- tot middle-end amateurmarkt mikt. Lijkt mij genoeg zeggen, wanneer je min of meer blind je keuze moet maken.

rg
door rgortworst - Apr 16, 2004 om 11:58
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

koop de nieuwe digitale spiegelreflex van Canon ( 1000 euro) of wacht even tot nikon een spiegelreflex heeft die digitaal is, dan kun je je lenzen daarvoor zelfs nog gebruiken.
digitaal heeft de voordelen van het zelf kunnen bewerken en afdrukken en scheelt je veel geld omdat je geen films hoeft te kopen en veel selectiever afdrukt. je neemt meer en krijgt meer kwaliteit door je selectie.
ik ben een jaar geleden overgestapt na 20 jaar analoog en ik kan het je echt aanbevelen.

ar
door arjan_1 - Apr 16, 2004 om 11:58
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat hangt heel erg af van je budget, ik ben het met richardg eens dat je niet op een ander merk moet overstappen als je al extra objectieven en accesoires voor nikon hebt. Dan is het zonde van het geld. Overigens ben ik het niet met hem eens dat Canon zich meer richt op de low tot middle end amateurmarkt, canon wordt veel gebruikt in de professionele sector, mede vanweg hun grote keuze in zeer goed objectieven. Overstap naar een digitale reflex is alleen aan de orde wanneer de extra uitgave opweegt tegen de hoeveelheid foto's die maakt. Mocht je dit wel overwegen zoek dan naar goede occasions of overweeg de instap digitale reflex van canon, de 300d. Puur ingaand op je vraag over de nikon f60, f75 of canon 300v; de kwaliteit van de camera's zal elkaar niet veel ontlopen, belangrijker is dat je er een lange tijd mee zult fotograferen. Probeer de camera's uit in de winkel, welke camera ligt het best in de hand? Zijn alle functies goed en makkelijk te bedienen? Is de zoeker van geschikte kwaliteit voor uw ogen? Sommige camera's zijn nou eenmaal niet geschikt voor brildragers bijvoorbeeld. Is de camera niet te zwaar of juist te licht. De keus voor een camera is een heel persoonlijke, neem dit soort dingen mee in uw keuze. U bent het uiteindelijk die de camera elke keer bedient. Welke van de 3 u ook gaat kiezen, een goed objectief zit er nooit standaard bij, u kunt beter een los, goed objectief (eventueel tweedehands) aanschaffen.

di
door dickzemel - Apr 16, 2004 om 11:58
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

koop de nikon f 75, de f 60 is een oud model, je koopt nu voor weinig geld een mooie f 75 die een betere en mooier foto maakt dan een digitale camera.

we
door weiland_1 - Apr 16, 2004 om 11:58
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarschijnlijk al te laat, maar nikon heeft nu ook een digitale spiegelreflexcamera: de F70. Dan kun je gewoon al je oude objectieven blijven gebruiken.

we
door weiland_1 - Apr 16, 2004 om 11:58
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

excuus, dat moet zijn de Nikon D70

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer