al
door alysa Aug 3, 2005 om 13:36
Garantie & verzekeringen

Levensverzekering

Mijn schoondochter heft geprobeerd deze verzekering af te sluiten, maar dat lukte niet omdat zij 1 uur per dag in de WAO zit, vanwege MS, zij werkt 4 volledige dagen als chemisch analiste(cheffin) op een laboratorium.


 Doordat de WAO naar voren kwam bij de verzekering werd zij geweigerd. Zij werkt gewoon, heeft pas 2 gezonde dochters gekregen, en om de paar jaar moet ze een weekje naar het ziekenhuis voor een speciale kuur, heeft geen verlammingsverschijnselen niets, nu heb ik vernomen dat, als je ziek bent, zo noem ik het maar, je wel verzekerd kan worden maar dan heel veel premie betaald, weet u misschien of dit zo is.


Mijn zoon heeft wel een gewone levensverzekering.


Ik hoop dat u mij antwoord kan geven op mijn vragen.


Mw. A.J. Coelingh

852 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 4, 2005 om 12:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

een maatschappij heeft geen acceptatieplicht en kan dus altijd een aanvraag voor een levensverzekering weigeren. U zoiu nog eens bij andere maatschappijen kunnen informeren.

ve
door verwijderd - Aug 4, 2005 om 12:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat heeft ze al bij een paar maatschappijen gedaan, maar dat kon niet, ze gaat nu wel weer verder zoeken.


Mw. A.J. Coelingh

ve
door verwijderd - Aug 4, 2005 om 12:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte Mevrouw Coelingh. Als u inlogt met LEVENSVERZEKERING  via Google, dan ziet u een groot aantal sites m.b.t uw vraag .Succes Fred

ve
door verwijderd - Aug 4, 2005 om 13:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

MS is een moeilijke ziekte. De ene patient heeft ogenschijnlijk niets en de andere zit in een rolstoel. Ik weet waar ik over praat!!  Je laten verzekeren is heel moeilijk. De ene maatschappij weigert je direct, de andere laat je keuren en accepteert je dan met bijvoorbeeld een premieverhoging of een uitsluiting. Omdat men denkt dat MS niet erfelijk is heeft je zoon geen moeilijkheden gehad bij het sluiten van zijn verzekering. Toch blijven proberen, ook al zal het erg moeilijk zijn. Accepteer niet zomaar, dat het onmogelijk is. Heel veel succes ermee en sterkte. Het allerbeste.

ve
door verwijderd - Aug 4, 2005 om 19:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Fred bedankt voor je antwoord.


Mijn schoondochter gaat op zoek op de zoekpagina van google.


A.J. Coelingh

ve
door verwijderd - Aug 4, 2005 om 19:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn zoon heeft geen moeilijkheden gehad bij het afsluiten veen een levensverzekering.


Bedankt dat u reageerde.


A.J. Coelingh

ve
door verwijderd - Aug 10, 2005 om 21:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op de vorige gegeven antwoorden zou ik uw dochter willen adviseren contact op te nemen met een assurantietussenpersoon. Bij voorkeur wel een onafhankelijke natuurlijk. De meeste onafhankelijke adviesburreaus zijn aangesloten bij 3 tot 5 verschillende verzekeraars. Zo hoeft uw dochter niet bij tientallen verzekeringsmaatschappijen langs, maar slechts bij 3 of 4 tussenpersonen.


Bovendien heeft een tussenpersoon meer input bij een verzekeringsmaatschappij dan een particulier. Hij kan zich hard voor deze zaak maken. Succes! 

ve
door verwijderd - Aug 10, 2005 om 21:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

bedankt voor uw tip ik zal het aan mijn schoondochter doorgeven, kijken of het zo lukt.


 

ve
door verwijderd - Aug 15, 2005 om 12:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Mevrouw,


Het hangt ervan af wat voor een levensverzekering uw schoondochter zou willen. Indien zij een begrafenis verzekering wenst is het mogelijk om zogenaamde carenz jaren in te lassen. Dit wilzeggen dat zij gedurende de eerste 2 jaar niet verzekerd is en 10% extra premie moet betalen.


Indien zij een verzekering wenst die a. uitkeerd bij overlijden en b uitkeerd bij in leven zijn op de contractdatum, wordt het iets moeilijker. Iedere verzekeraar heeft hier andere eisen voor. in verband met de gezondheidsvragen die er gesteld worden zou het inderdaad een probleem kunnen geven dat uw schoondochter hiervoor niet geaccepteerd kan worden. Het is echter altijd mogelijk om een levensverzekering af te sluiten zonder overlijdings dekking erbij.


Wellicht dat u hier iets verder mee komt.


Groetjes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ju
jukwis - Jul 3, 2024 om 20:15
Auto & vervoer

Geen papieren handleiding meer bij nieuwe Volvo.

Bij Volvo kun je de handleiding bij een nieuwe auto alleen op het schermpje in de auto raadplegen. Een, naar mijn ervaring, zeer verkeersonveilige situatie.
Het papieren exemplaar is vanwege het millieu afgeschaft. !? Lees meer

Franske1958
Franske1958 - Jul 6, 2024 om 08:24
Auto & vervoer

Verplichte rijhulp systemen?

Ik lees overal dat er een aantal nieuwe rijhulpsystemen verplicht gaan worden. Echter er zit er een bij waar ik hele grote vraagtekens bij zit, en dat is  rijstrook begeleiding.  Ik  moest gelijk denken aan dat recleme spotje uit 1992 van Centraal Beheer.   Google maar eens op op "even apeldoorn bellen egel"   en ziet zelf waarom een zelfsturende rijstrook geleiding geen goed idee is. Lees meer

SI
SIEGLIEN VENLOO - Jul 2, 2024 om 04:11
Vakantie & reizen

Ik krijg mijn geld niet terug van de cruise maatschappij

Door dat ik Amerika niet in mocht door mijn vakantie in Cuba in januari 2023. Krijg ik mijn betaling niet terug. Ik had een cruise geboekt via Miami Bahamas en nog meer met De NCL
OP 20 December 2023.€2500. Betaald maar nog ABN Verzekering en cruise maatschappij willen mijn geld niet terug geven. In April 2023 ben ik gewoon naar Amerika gereisd toen was er niets aan de hand, daarom heb ik d ... Lees meer