Geert Hermans
door Geert Hermans Feb 1, 2023 om 10:42
Garantie & verzekeringen
Verkeerde spouwmuurisolatie aangebracht

Verkeerde spouwmuurisolatie aangebracht

Begin 2021 is er door de firma Thermosolutions uit Oldenzaal na advies van hun medewerker in onze woning ThermoFoan isolatie aangebracht.
In het najaar van 2021, het was regenachtig, kwamen er allemaal schimmelplekken op de gevel. Het zag er niet uit. Na dit gemeld te hebben bij de firma kwam er iemand die met een hogedrukspuit de schimmel verwijderde. Het zag er weer mooi uit. Maar???????je kunt het al raden de schimmel kwam weer terug. Na weer contact te hebben opgenomen kwam er iemand weer de boel schoonspuiten en 2 weken later imprigneren zag het het weer acceptabel uit. Echter ja, ja, we zitten weer dik in de zwarte schimmel en inmiddels ben ik er achter  gekomen dat de door hun geadviseerde en aangebrachte islolatie niet past bij de steen waarvan onze woning is gebouwd. Met de gebruikte isolatie vul je de hele spuw op, zodat de doornatte steen zijn vocht via eerder aanwezige spouwventilatie kwijt kan. Dus verkeerde isolatie geadvieseerd en aangebracht. Ik doe nu al sinds 19 januari pogingen om in contact te komen met het bedrijf, maar geen gehoor.
Wat moet ik doen????? Iets voor de belbus??
Op de foto is het het linker huis. Het rechter huis is niet geïsoleerd

2765 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Feb 1, 2023 om 10:48
16879 Antwoorden / 202 Vragen
2

Bent u lid van Vereniging Eigen Huis, schakel die dan in en/of uw rechtsbijstandsverzekeraar indie u die heeft.

Hoe dan ook zal het hier een kwestie zijn, mits u dit ook goed kunt bewijzen met bijv. een bouwkundige oordeel om de betrokken aannemer in gebreke te stellen en zie m.b.t. info daarvoor: https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en is deze voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ te benutten. Zie ook nog dit: Voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:

- Het Juridisch Loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl

marita5
door marita5 - Feb 1, 2023 om 11:15
11525 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo Geert Hermans ,

Termosolutions is nergens bij aangesloten . 

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regel . 

https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/iets-laten-maken-of-doen-maar-niet-tevreden/wat-kan-ik-doen

1paul
door 1paul - Feb 1, 2023 om 11:34
3163 Antwoorden / 0 Vragen
3

u zult door een deskundige de zaak moeten laten beoordelen en dan met dit rapport eerst naar de aanbrenger moeten gaan om daar eventueel om herstel te vragen, doet deze dit niet dan is de enige weg nog die openstaat de rechterlijke macht!

pl
door plu - Feb 1, 2023 om 12:06
7 Antwoorden / 0 Vragen
2

Ik herken het probleem. Schoonspuiten helpt niet, schimmel moet je  met speciale schimmelreiniger verwijderen b.v. met Natriumhypochloriet.
Met impregneren sluit je het probleem op. De gevel kan het vocht niet kwijt want je hebt de poriën gedicht.
Mijn advies is schakel een echte deskundige in. Mijn projectontwikkelaar had het bedrijf Cauberg en Huygen ingeschakeld  https://cauberghuygen.nl/ gespecialiseerd in bouwfysica problemen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer