wp
door wp2011 Jan 22, 2011 om 13:40
Garantie & verzekeringen

Waarom kan je woekerpolis niet gewoon beeindigen?

Ik heb afgelopen 10 jaar aan 2 woekerpolissen zo'n 50.000 euro betaald en er geen cent van teruggezien. Ik moest nog bijbetalen. Nu heb ik nog 1 polis die van 2000 af loopt bij Achmea en tot 2040 duurt. Ik begrijp dat oversluiten mag. Ik wil eigenlijk het product beeindigen nu blijkt dat het product niet is wat ik er van had mogen verwachten. Ik vind het volgende opmerkelijk:
1: ik kan het product niet beeindigen zonder torenhoge boeteclausules. Waarom maakt de staat die clausules niet ongedaan?
2: een slecht product daar zit garantie op of er moet reparatie verricht worden. Waarom is dat in de bancaire sector niet het geval?

Wie is er verantwoordelijk dat dit juridisch zo kan?

834 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marcel75
door marcel75 - Jan 22, 2011 om 13:55
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Waarom zou de staat moeten ingrijpen in een overeenkomst die tussen jou en een verzekeraar is gesloten? Dat is namelijk een privaatrechtelijke overeenkomst waar de staat in het geheel buiten staat. Het zou namelijk veel te ingrijpend zijn als de staat ineens bepaalde overeenkomst aan zou kunnen passen.

Op diensten zit nooit garantie, alleen op goederen.

Niet dat ik zelf blij wordt van die woekerpolissen en de schimmigheid waarmee deze opgetuigd zijn, maar je hebt een deel eigen verantwoordelijkheid. Wil je iets aan die overeenkomst doen, dan zul je moeten wenden aan het Kifid of via de civiele rechter een claim moeten indienen.

wp
door wp2011 - Jan 22, 2011 om 14:02
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

De vraag stel ik omdat er fiscaal gezien niet meer afgerekend hoeft te worden bij het oversluiten van de polis. Dit is iets wat de staat heeft voorzien. Als je een polis oversluit dan beeindig je de polis toch ook bij de ene verzekeraar en schuif je de polis toch door naar de ander? Waarom kan beeindigen zonder boeteclausule dan niet? Een slecht product wil je toch niet behouden?

marcel75
door marcel75 - Jan 22, 2011 om 14:29
5124 Antwoorden / 4 Vragen
0

Je moet een fiscale tegemoetkoming (meer is het niet) niet verwarren met een civiele afspraak. De Belastingdienst zal niet meer heffen waar het eigenlijk wel een belastbaar feit is. Maar de Belastingdienst heft belasting, geen boeterente. De Staat geeft je dus al een behoorlijke tegemoetkoming.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer