pa
door pabloos Nov 1, 2011 om 22:45
Garantie & verzekeringen

Wezen uitkering

Mevrouw, heer,
Mijn dochter is een gescheiden moeder van twee zonen één van 13 jaar en de ander 14 jaar. Mijn dochter heeft geen vriend en/of leeft samen.
De vader is recent overleden en betaalde geen alimentatie, wel droeg hij bij met kleine bedragen bij vakanties en af en toe schoolgeld.
Hebben de kinderen recht hebben op een wezenuitkering.
Bij voorbaat dank voor uw reactie / advies.
Vriendelijke groet, Pablo

4706 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - Nov 1, 2011 om 23:14
16873 Antwoorden / 108 Vragen
0

Uw kleinkinderen hebben recht op halfwezenpensioen. Ik weet niet hoe lang uw dochter getrouwd is geweest maar ook zij heeft, als er een partnerpensioen was opgebouwd, recht op een pensioen over de gehuwde jaren.

kaneeltje
door kaneeltje - Nov 2, 2011 om 12:04
18 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik zit in de zelfde situatie.
Mijn ex betaalde ook nooit allimentatie.
Door het overlijden ontvangt mijn dochter( 15) nu maandelijks een pensioenbedrag van een pensioen bureau (pensioen dat haar vader opbouwde toen hij werkte).
Verder ontvang ik als moeder maandelijks een bedrag en vakantie geld (halfwezengeld) van de Sociale Verzekeringsbank ( die ook voor de kinderbijslag zorgen).
Zelf kreeg ik een pensioen over de gehuwde jaren ( een klein bedrag werd in 1 keer uitbetaald).
Daar wordt belasting op geheven, maar dat is met een bezwaarschrift ( onder het mom van bijzondere ontvangen inkomsten) soms terug te vragen. Let op want de belastingdienst zelf wijst je niet op dit voordeel , je moet dit snel aanvragen.Ik zelf kwam hier bijna 3 maanden te laat achter , maar heb dankzij nog een bezwaarschrift, toch nog iets geld daarvan terug gekregen.
Succes! En sterkte voor de kleinkinderen , voor hen blijft het toch een trieste zaak.

birdies
door birdies - Nov 2, 2011 om 12:22
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Wanneer heb ik recht op een halfwezenuitkering?

Heeft uw kind een ouder verloren en is dit kind jonger dan 18 jaar, dan krijgt u voor dit kind een halfwezenuitkering. Ook als u gescheiden bent van de overleden ouder of als u niet meer samenwoonde met hem of haar, heeft u recht op deze uitkering. De uitkering vervalt niet als u gaat trouwen of met een ander gaat samenwonen.

Hoogte halfwezenuitkering
De halfwezenuitkering bedraagt 20% van het nettominimumloon. De hoogte wordt elk jaar op 1 januari en op 1 juli aangepast. Vanaf 1 juli 2011 bedraagt de halfwezenuitkering € 251,41 bruto per maand, exclusief vakantietoeslag van € 19,49 bruto per maand. De vakantietoeslag bouwt u per maand op en ontvangt u in mei.

Tegemoetkoming
Als u in aanmerking komt voor een halfwezenuitkering, krijgt u in 2011 ook een eenmalige tegemoetkoming van € 187,32 bruto als aanvulling op deze uitkering.

Voor het volledige artikel klik hier

Aanvragen halfwezen uitkering kan bij www.svb.nl

birdies
door birdies - Nov 2, 2011 om 12:24
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

P.S. Mocht de moeder een WWB-uitkering ontvangen, dan wordt de halfwezen uitkering waarschijnlijk gekort op de bijstand.

kaneeltje
door kaneeltje - Nov 2, 2011 om 13:20
18 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het klopt dat gekort wordt bij een WWb uitkering

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jo
joskaa - Jun 11, 2024 om 14:15
Auto & vervoer

Scootmobiel heeft kuren

Tijdens het rijden stopt de scootmobiel er spontaan mee. Het scherm blijft aanstaan maar je kunt niet voor of achteruit (afgelopen zondag 8x gebeurd) Scootmobiel uitzetten, sleutel eruit, sleutel erin, aanzetten is de enige optie die je dan hebt, daana rijd ie weer. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn. Heb er een half jaar geleden een nieuwe accu in laten zetten dus dat kan het probleem niet ... Lees meer

Bi
Biasp - Jun 20, 2024 om 10:41
Elektronica & tv
Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Wel als deze online bij hun gekocht zou zijn.
Er bestaat toch een herroepingsrecht.
Ik zou gewoon deze tweede TV a € 1199, ook moeten kunnen retourneren bij de plaatselijke ondernemer. nadat ik heb gezien dat wij blijkbaar wel een heel oud showmodel hebben gekocht. En het geld terug moeten kunnen krijgen. Lees meer

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer