maandmei
door maandmei Nov 19, 2004 om 18:14
Garantie & verzekeringen

Ziektekostenverzekering

Vraag: Je bent nu  particulier verzekerd maar kan (moet)in het ziekenfonds i.v.m. tijdelijke verlaging van je inkomen. Moet de particuliere verzekering je later terugnemen onder dezelfde condities, als je weer boven de ziekenfondsgrens zit. Het gaat om mijn dochter, zij is reumapatient en gebruikt veel medicijnen, zij heeft geen goede vooruitzichten. Zij is bang dat de particuliere ziektekostenverzekering haar een veel hogere premie wil laten betalen. Toen zij n.l. de verzekering bij hen afsloot was zij nog niet ziek. De verlaging van haar inkomen is van korte duur, dus moet zij snel weer uit het ziekenfonds.


Ria


 


 


 


 


 


 

411 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

re
door relaxmocro - Nov 20, 2004 om 16:26
2 Antwoorden / 3 Vragen
0

Indien het recht op ziekenfonds maar tijdelijk is kan men bij enkele zorgverzekeraars een zogenaamde sluimerverzekering afsluiten. Hierdoor kan men altijd terugkeren in de particuliere verzekering onder de oude voorwaarden. Dus als ik u was en het is maar voor een korte periode zou ik de sluimerverzekering afsluiten

as
door ascbreur - Dec 3, 2004 om 23:08
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er is voor zorgverzekeraars een acceptatieplicht voor mensen die uit het ziekenfonds moeten vasnwege een te hoog inkomen! Zij mogen u echter accepteren op basis van een Standaardoakketpolis. Duur en een beperkte dekking.


De wetgever heeft zoiets onzinnigs ok bedacht voor zelfstandigen met weinig (of wisselend) inkomen. Voortsdurend gezeur rond het veranderen van particulier naar fonds.


Vanaf 01-01-2006 wordt dat met de basisverzekering beslist anders!


Nico Breur

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Frank Sc
Frank Sc - Dec 28, 2023 om 18:14
Huishouden & energie

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij Eigen

Ik heb een brief van Pluto BV Termination Experts n.a.v. een opzegging bij vereniging Eigen Huis. Ik was in de veronderstelling dat ik dit via het contactformulier van Eigen Huis deed, maar nu doet deze partij zich voor alsof zij een brief hebben geschreven voor mij, incl. kosten en aanmanning. Kent iemand deze firma? ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer