eg
door egwel14 Feb 6, 2008 om 11:55
Geldzaken & recht

Advocaat

ik heb een vraag over het volgende onderwerp:


een buurvrouw probeert middels een advocaat ons te bewegen een boom uit de tuin te halen, terwijl zij al een aantal jaren niet met ons praat en met ons destijds alleen over snoeien heeft gehad. haar eis is dat wij de boom weghalen, wortels uit beide tuinen weghalen en bestrating in haar tuin repareren. de boom staat in de erfscheiding al vele jaren en is onlangs tot drie meter gesnoeid


Uiteraard hebben wij een intake gesprek gehad met een advocaat en deze gaf aan dat wij aan de tegenpartij moesten vragen op welke wettelijke gronden zij een rechtszaak wil aanspannen. Dit hebben wij op 21 december j.l. aangevraagd bij haar advocaat. 19 januari kregen wij een (niet aangetekende) brief retour met de opmerking dat wij binnen 8 dagen aan moesten geven welke advocaat wij in de arm hebben genomen anders zou er een dagvaarding volgen en dus geen antwoord op onze vraag. Hierop hebben wij terug geschreven met de opmerking dat zij niet hebben gereageerd op ons schrijven, of ze dat opnieuw willen doen binnen 14 dagen na dagtekening, met de opmerking dat als er opnieuw niet wordt gereageerd wij de ervan mogen uitgaan dat onze buurvrouw afziet van gerechterlijke stappen. Dit hebben wij op deze manier gedaan om voor ons advocaatskosten te besparen.


de vraag: moeten wij opnieuw reageren naar deze advocaat gezien we wederom geen reaktie hebben gekregen, moeten we opnieuw afwachten op hun reactie en daarop handelen of gezier er geen reaktie komt is alles loos alarm en heeft haar advocaat het geprobeerd?


hartelijk dank voor jullie reaktie!


 

489 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

johanpc
door johanpc - Feb 6, 2008 om 12:05
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Vooropgesteld dat er in uw gemeente zonder vergunning een boom mag worden omgehaald zou u ook de rijdende rechter mr.Frank Visser kunnen inschakelen.


succes ik hoop dat je je niet gek laat maken door zo''n kwade buur!

johanpc
door johanpc - Feb 6, 2008 om 12:09
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Heeft u een rechtsbijstandverzekering schakel die dan in.

vladja
door vladja - Feb 6, 2008 om 12:14
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hoe lang, hoeveel jaren staat die boom al op de erfscheiding?

Vladja



al
door aloevera - Feb 6, 2008 om 16:08
3 Antwoorden / 3 Vragen
0

Deze boom staat op een erfafscheiding ?  Als dat zo is dan is deze boom van alletwee (dus van de buren én van Uzelf !!).  Mag aannemen dat dit bij alle gemeenten hetzelfde is, maar in mijn woonplaats is het zo: de bomen van de gemeente die overlast geven worden door de gemeente gesnoeid, en bij hinderlijke boomwortelgroei alléén op gemeentegrond verwijderd, en alles wat niet van de gemeente(-grond) is, moeten zij (de bewoners) zelf doen ! En dit werkt ook andersom zo, bijvoorbeeld: iemand heeft een boom in zijn achter- of voortuin, en deze boom geeft hinderlijke boomwortelgroei op gemeenterond (bijvoorbeeld op de stoep), dan verwijderd de gemeente dit ook alleen op de gemeentegrond. En volgens mij werkt dit precies eender tussen twee buren. De vraag is wel, wie heeft deze boom (toendertijd) geplaatst, want hij staat op de erfafscheiding !?   Bij de gemeente hebben zij hierover informatie-materiaal, als het goed is. Maar zoals ik net gelezen heb, de rijdende rechter inschakelen, lijkt mij ook een goed idee !! Maar ik weet niet of dat gratis is ??   


Hierbij wens ik U veel succes toe !


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer