mu
door mutsen Nov 4, 2004 om 18:46
Geldzaken & recht

Arbeidsovereenkomst

 mijn werkgever heeft de tent verhuurd aan een ander met mij erbij mijn contract blijft hetzelde maar mijn vorige baas heeft nu mijn arbeidsovereenkomst beeindigd bij hem ,en doorlaten lopen bij nieuwe eigenaar ,hoe moet het dan als deze eigenaar het niet haalt ga ik dan weer terug naar vorige eigenaar  het pand word nu dus onderverhuurd ,wat zijn mijn rechten nu ???en wat als vorige baas mij niet meer wilt?? 


volgens mij gaat nieuwe eigenaar het niet lang volhouden sta ik dan op straat

585 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Nov 5, 2004 om 14:45
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hallo,


Een werkgever kan niet zomaar een arbeidsovereenkomst beëindigen. Hij zal een ontslagvergunning moeten aanvragen. Tot die verleend is, zal hij gewoon zijn verplichtingen moeten nakomen en je in loondienst moeten houden en betalen.


Als een tijdelijk kontrakt hebt, kan hij deze beëindigen op de datum dat dat kontrakt afloopt (dus niet verlengen) of per de datum van de ontslagvergunning.


Bij een faillissement van het bedrijf, waarvoor je werkt, gelden andere regels. Maar dat is toch hier niet het geval? Als je werkgever zijn bedrijf aan de nieuwe eigenaar verkocht heeft, gelden ook weer andere regels.


Dat hij je met het meubilair "doorverkoopt" vind ik te gek voor woorden.


Ik raad je aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij een bureau voor rechtshulp. Deze kunnen je veel beter helpen met deze zaak.  


Sterkte, Vladja


 

vladja
door vladja - Nov 6, 2004 om 10:41
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hoi,


Ik heb nog even rond gevraagd. Als je niets onderneemt en de volgende eigenaar houdt het inderdaad niet lang vol, dan kan dat gevolgen hebben voor een eventuele WW-uitkering.


Dus heel gauw naar de rechtswinkel. Niets tekenen. Protesteer in de vorm van: ik vind dit een rare gang van zaken, ik moet er nog eens over nadenken of ik hiermee instem.


Succes, Vladja.

mu
door mutsen - Nov 6, 2004 om 10:47
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

Vladja bedankt voor je reactie ,ik heb de vakbond het voorgelegd en hun zeggen  ,er is nu nog niets aan de hand je contract loopt gewoon door met je zelfde rechten ,er wordt pas iets aan gedaan als het mis loopt ik heb alles haar fijn uitgelegd en hun zeggen dat het een normale overgang is van werk,dus van de een naar de ander ,mocht er een w,w uitkering inzitten  met de tijd dan val ik terug op de vakbond want ik heb het gemeld gr, lies

vladja
door vladja - Nov 6, 2004 om 11:02
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Het is niet de vakbond die bepaalt of je recht hebt op een WW-uitkering. Dat doet het UWV en die hebben hele scherpe regels. Als je verwijtbaar werkeloos bent (zoals zij dat noemen) krijg je geen uitkering. En je kan verwijtbaat werkeloos zijn, als je niet alles gedaan hebt om je baan te houden ook in het verleden. 


Vraag voor alle zekerheid een second opinion aan bij de rechtswinkel. Twee weten meer dan 1. Zeg dan niets over de vakbond, zodat ze niet beinvloedt worden.

user123
door user123 - Nov 6, 2004 om 20:09
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Werkgever 2 betaalt nu het salaris wat uit hoofde van de arbeidsovereenkomst door werkgever 1 moet worden betaald ?


Als het inderdaad slecht af loopt kunt u mogelijk achterstallig salaris eisen bij werkgever 1 over de periode vanaf het moment dat werkgever 2 is gestart met betalen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer