Ba
door BankrekeningVoorCommissie Sep 25, 2024 om 18:29
Geldzaken & recht

Bankrekening openen voor kleine commissie met weinig omzet

Goeienavond, 

Ik ben op zoek naar advies m.b.t. het openen van een bankrekening voor commissies, werkgroepen of andere kleine clubjes. 
Dit mag blijkbaar niet op persoonlijke titel, maar een zakelijke rekening is nogal duur als je jaarlijks niet zoveel omzet hebt. 
Hoe kan ik dit het beste aanvliegen?

De situatie: 
Ik zit in een commissie die maandelijks een activiteit organiseert voor verstandelijk gehandicapten. Onze jaarlijkse inkomsten (donaties) zijn 2.000 euro, de uitgaven zijn onkosten voor postzegels, koffie, knutselmateriaal, dat soort dingen. Ik heb echter grote moeite met het aanmaken van een bankrekening om het geld op te ontvangen. Het principe van een "inzake-rekening" bestaat blijkbaar niet meer, dus op persoonlijke titel hebben we een tijdje een rekening gehad bij de ASN, maar die heeft ons recent op de vingers getikt, dat we de rekening voor zakelijke doelen gebruiken en dat ze de rekening daarom gaan blokkeren. Een zakelijke rekening kunnen we echter niet openen, omdat we geen KvK-registratie hebben. Daarnaast is een zakelijke rekening ook wel erg duur ten opzichte van onze omzet. Wat zouden jullie aanraden?

2625 7 Rapporteer
rj
door rjw - Sep 25, 2024 om 19:02
3387 Antwoorden / 5 Vragen
2

Om gedoe te voorkomen kan je je toch het beste bij de kvk inschrijven. Een persoonlijke rekening is vragen om problemen. Het zal niet de eerste keer zijn dat degene van wie de rekening dan is dingen doet die niet mogen. Het is niet voor niets dat bijvoorbeed VVE's wettelijk een rekening moeten hebben op naam van de vereniging.

ne
door neodutchio - Sep 25, 2024 om 20:27
5260 Antwoorden / 12 Vragen
1

Ondanks dat wij wel een KVK inschrijving hadden, maar zeer weinig af- en bijschrijvingen ben ik met de Rabo in gesprek gegaan. Het eerste jaar mochten we gewoon een particuliere rekening hebben, daarna zouden ze kijken of we inderdaad zo weinig af- en bijschrijvingen zijn. Uiteindelijk hebben we 5 jaar lang die rekening aangehouden tot we het bedrijf sloten.
Er zijn meer banken, ik zou gewoon hier en daar informeren wat kan en mag.

rj
door rjw Sep 29, 2024 om 13:24
3387 Antwoorden / 5 Vragen

Stond die rekening op naam van het bedrijf?

ne
door neodutchio Sep 29, 2024 om 13:41
5260 Antwoorden / 12 Vragen

Ja.

1paul
door 1paul - Sep 26, 2024 om 07:51
3345 Antwoorden / 0 Vragen
0

informeer gewoon eens bij een aantal banken wat er mag en/of kan bij hen, let wel op dat de rekening op naam komt te staan van de organisatie en dan per adres bij jezelf, oe je dit niet en er gebeurt iets op financieel gebied rekent men zomaar die rekening aan jouw bezit toe..

ja
door janvano - Sep 29, 2024 om 16:16
6 Antwoorden / Vragen
1

Wij hebben met de bank overlegd en die kwam met de oplossing dat de rekening op de persoonlijke naam van de penningmeester kwam, waarbij de naam werd aangevuld met de naam van de club.
Nadeel is dat de rekening wordt bijgeteld in Box III van de belasting aangifte. Het saldo is echter zo klein dat dit te verwaarlozen is voor de bijtelling.
Nog een nadeel kan zijn als er iets met de naamgever gebeurd, bv. scheiding, ruzie binnen de club of bij overlijden. Hier hebben we afspraken over gemaakt.
Het werkt voor ons prima! 
Wil je dit allemaal voorkomen? Dan even naar de KVK.

1paul
door 1paul Oct 2, 2024 om 08:36
3345 Antwoorden / 0 Vragen

anders online een rekening openen bij bijvoorbeeld openbank of zo!! nog gratis ook.

Co
door Consumenneke - Oct 2, 2024 om 12:11
4 Antwoorden / Vragen
0

Ben het met je eens dat er weleens een bank iets mag doen voor de informele vereniging, oftewel elke groep van mensen die met enige regelmaat samen iets organiseren. Het lijkt me iets voor BUNQ, maar de verenigingen die rekeningen kunnen openen moeten wel rechtspersoon zijn. Je kan ook een persoonlijke rekening voor dit doel opzetten. Ik weet niet of ze zo kritisch zijn als ASN.

 

Kijk ook eens naar GoDutch die sinds mei dat jaar actief is. 

 

En overweeg Revolut, dat nu ook een vestiging heeft in Nederland.

rinuszwam
door rinuszwam - Oct 2, 2024 om 15:52
28 Antwoorden / 3 Vragen
0

Op je eigen spaarrekening OF daarnaast nog een spaarekening openen , waar je bv maandelijks het club lidmaatschap kan storten  , uiteraart met een vermelding bv Onze club etc,

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
RobNijm - Oct 23, 2024 om 16:36
Garantie & verzekeringen
Schoenen met onbruikbare veters

Schoenen met onbruikbare veters

Ik heb 3 maanden geleden bij de Makro dure Ecco-schoenen gekocht met elastische veters. Nu zijn deze veters kapot gegaan, maar nergens zijn vervangende veters te koop.
Ecco.nl zegt dat ik bij een Ecco verkooppunt moet zijn, maar die kaatst de bal terug: de schoenen zijn niet bij ons gekocht, dus geen garantie.
De Makro zegt: wij verkopen geen veters en de veters tonen verbuikssporen, dus ... Lees meer

S1
S19 - Oct 23, 2024 om 17:55
Voeding & gezondheid

Babymelk en waterontharder.

Is het veilig om babymelk te maken met onthard water, dmv een waterontharder? Lees meer

JT
JTG - Oct 19, 2024 om 23:17
Voeding & gezondheid

Extra kosten mondhygiënist

Mijn dochter is net 18 jaar en alleen naar de mondhygiënist gegaan. Los van het reinigen is er opeens een preventie consult erbij in rekening gebracht van meer dan 47 euro. Mijn dochter zei dat ze alleen wat uitleg kreeg over poetsen. Mag een mondhygiënist zomaar extra kosten declareren zonder vooraf toestemming te vragen? Lees meer