an
door angela van cuijk Feb 19, 2016 om 04:35
Geldzaken & recht

Bewindwil er van af maar krijg gen geeld voor advokaat

ik heb al heel lang een beiwnd omdat de insteling vondt waar ik toen woonde zij het nie goed vindt terwijl ze was het wel  en nu heb bewind en krijg niezoveel week geld 40 euro terwijl ik ook iederdag met bus ga en dingen voor mijn verzorging en zo moet kopen ik red hier niemee en als keer wat leuks wil doen krijg ik ook geen extra geld moet heel veel pertalen voor hem per maand terwijl mijn moeder gewoon gratis doet wil gewoon dat zij weer beheert en krijg geen advokaat omdat hij mij geld beheert slim spelletje van hem grstis kijg ook nie te veel spaargeld heb ik wil ergewoon van af met een goede advokaat hoe moet ik er zo aan komen ?groetjes angela

3649 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marita567
door marita567 - Feb 19, 2016 om 07:16
1576 Antwoorden / 17 Vragen
2

Hallo Angela Van Cuijk, 

Dit kunt u doen , 

Om van een beschermingsbewind af te komen, moet een schriftelijk verzoek bij de kantonrechter worden ingediend. In de brief kunt u aangeven waarom u ervan af wilt en waarom u denkt dat u zelf uw geld weer kunt beheren. De kans is groot dat u opgeroepen wordt om met de kantonrechter te praten over uw verzoek. Uw bewindvoerder zal ook om zijn mening gevraagd worden. Hierna beslist de kantonrechter of het beschermingsbewind wordt opgeheven of niet

bron : www.ouderenbondombudsman.nl

zoekster1
door zoekster1 - Feb 19, 2016 om 09:42
1583 Antwoorden / 3 Vragen
2

Het advies van Marita567 is uitstekend, het beste kunt u voor extra hulp bij het juridisch loket langsgaan. Bijv. voor hulp bij het schrijven van de brief. Daar kunt u ook terecht voor andere vragen.

klik HIER voor de adressen en openingstijden.

ko
door korenbloem2000 - Feb 19, 2016 om 12:25
33 Antwoorden / Vragen
0

Uw eigen bijdrage voor bewindvoering kunt u waarschijnlijk via bijzondere bijstand terug vragen.

do
door don45 - Feb 19, 2016 om 13:25
57 Antwoorden / 21 Vragen
0

gewoon een brief naar de kantonrechter.
stuur deze naar de rechtbank die het bewind heeft ingesteld met het verzoek aan de kantonrechter het bewind op te heffen.
hiervoor zijn wel kosten aan de rechtbank verschuldigd.  (griffiekosten)
de kantonrechter gaat de zaak bekijken en kan het bewind opheffen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig." 
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de regeri ... Lees meer

Josp003
Josp003 - Apr 29, 2024 om 19:04
Garantie & verzekeringen

Garantie voorwaarden

ik heb ca 2,5 jaar geleden een fornuis gekocht via een keukendealer. Deze heeft nooit de garantievoorwaarden aangeleverd en deze staan ook niet op zijn site. Ik hoorde alleen u hebt 5 jaar volledige garantie. Ook op de site van de producent/importeur is niets vinden  over garantievoorwaarden of over algemene verkoopvoorwaarden.
Nu was er deze week een monteur van de producent voor een repar ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer