robert11
door robert11 May 17, 2013 om 16:56
Geldzaken & recht

Erfenis kinderen

Besten,
Ik ben getrouwd geweest en heb 2 kinderen .
Mijn vrouw is getrouwd geweest en heeft 1 kind.
Nu zijn wij getrouwd en hebben samen één kind.
Komen wij te overleden(tegelijk), wie erft wat?
Wij willen onze dochter ellende sparen en haar als enige erfgenaam noemen.
Welke stappen moeten we nemen? Mijn vrouw en ik ben hebben al 35 jaren geen contact meer met de kinderen uit de andere huwelijken.
M.v.g. Robert11

792 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

valerius-2
door valerius-2 - May 17, 2013 om 17:00
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Vraag een gesprek aan met een notaris en vraag aan hem wat de moglikheden zijn. Er zijn notarissen waar het eerste gesprek informatief gratis is,. misschien alleen telefonisch Zoek u maar eens op internet.Dat lijk mij toch dat u dit op deze manier het beste kan doen.

tijger1
door tijger1 - May 17, 2013 om 17:22
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als u beiden tegelijk komt te overlijden, ik neem aan dat u in gemeenschap van goederen bent gehuwd, en er is geen testament, is de helft van uw totale bezit uw nalatenschap en de andere helft de nalatenschap van uw vrouw,

Uw nalatenschap wordt geërfd door uw drie kinderen, ieder voor éénderde deel.

De nalatenschap van uw vrouw wordt geërfd door haar twee kinderen, dus ieder voor de helft.

Uw laatste dochter erft dus zowel van u als van haar moeder.

Als u de kinderen uit eerdere huwelijken wilt onterven, kunnen zij een beroep doen op hun legitieme portie. De legitieme portie is de helft van wat ze geërfd zouden hebben, als ze niet onterfd zouden zijn. Hiervoor is een testament nodig.

En voor welke ellende wilt u uw laatste kind dan sparen?

robert11
door robert11 - May 17, 2013 om 18:33
310 Antwoorden / 25 Vragen
0

De ellende die mijn dochter bedoel is de inboedel en eventueel het geld op beide rekeningen en enkele spaarrekeningen die nog staan .
Wij zouden niet graag willen dat anderen (dan ons dochter alleen) iets erven waar wij vinden dat ze geen recht hebben .
Wij hebben geen eigen huis of waardevolle bezittingen . Het spaargeld is bedoel om alles netjes te verwerken naar ons dood; begrafenis, belastingen die nog verschuldigd is ná het volgende belastingjaar . Mijn duitse pensioen wordt bruto uitbetaald en het jaar daarna verrekend.
Mag Robert ...

tijger1
door tijger1 - May 17, 2013 om 19:16
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

De andere kinderen hebben in principe evenveel recht als deze dochter, maar als u wilt dat zij minder krijgen, dan zult u naar de notaris moeten.

Van het geld dat er is moeten natuurlijk eerst de schulden, belastingen en de begrafeniskosten worden voldaan. In het testament kunt u ook de inboedel aan haar toewijzen.

U zult ook een executeur moeten aanwijzen om de zaken na uw overlijden te regelen, dat kan meteen in het testament.

Als u niets regelt, moeten alle kinderen voor alles meetekenen, uitgaande van een gelijktijdig overlijden van u en uw vrouw.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer

p.
p.j.de leur - Apr 29, 2024 om 16:31
Voeding & gezondheid

Krimpflatie

Hr.- mevr. Hoogvliet Wij doen altijd onze boodschappen Bij Hoogvliet in Houten wat mij al een tijd opviel dat de eieren kleiner werden krimpflatie, ik koop altijd de L  qua grootte zitten ze tussen de M en de S geen verschil ik heb ze thuis nagewogen als ik in de winkel ga kijken in de dozen L zie ik qua grootte ook geen verschil. [edit-red.]   Eieren zijn verkrijgbaar in vier gewichtsklassen ... Lees meer