bu
door burger1962 Nov 8, 2010 om 21:02
Geldzaken & recht

Gemeentelijke kosten

Bij verlies of diefstal van je documenten als rijbewijs of identiteitskaart eisen de gemeenten een extra bedrag tussen de 15 en meer dan 30 euro per document.
Dus voor een gemeente is de meest winstgevende optie om elke controle op zakkenrollerij te elimineren zodat er zoveel mogelijk van deze documenten gestolen kunnen worden.
Wat vindt u van dit gegeven?
- Is dit flessentrekkerij want de gemeente voert geen enkele extra actie uit of het nu een nieuw of verloren/gestolen document betreft? Immers, in beide gevallen moet worden vastgesteld of het een legale aanvraag betreft.
- Geeft dit aanleiding om wetsovertreding (diefstal) zo veel mogelijk te negeren aangezien dit de directe inkomsten van de handhavers (gemeentepolitie) ten goede komt?
- Moet, gezien het feit dat de rijksoverheid duidelijk voorstaat zo veel mogelijk marktwerking te krijgen voor nutsbedrijven, de gemeente niet ook maar eens geprivatiseerd worden?

586 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 8, 2010 om 21:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Van alle privatiseringen in de afgelopen jaren, zijn alleen de aandeelhouders / directeuren (bonussen) / etc. beter geworden en niet de consument. Slechtere dienstverlening tegen een hogere prijs!

Dus privatisering lijkt mij de slechtste oplossing.

Vladja

ve
door verwijderd - Nov 8, 2010 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hmm ... daar kan ik niets tegen inbrengen :) Maar het principe blijft geldig, ik wil graag in Weesp mijn gestolen documenten laten vervangen in plaats van Arnhem (om even twee totaal willekeurige voorbeelden te geven) ;)

ve
door verwijderd - Nov 8, 2010 om 21:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik moet je teleurstellen als je denkt dat een gemeente rijk wordt van paspoort uitgiftes.
De extra toeslag die gemeente berekenen bij verlies of diefstal is echt niet kostendekkend.

Er zijn ook gemeentes die overwegen deze toeslag niet meer te hanteren.
In mijn gemeente is dat dus het geval. Er is enkel nog een politieke hobbel.

Als de toeslag (een soort boete) vervalt, kan dat misschien een verkeerdsignaal afgeven. Ach ik kan mij n paspoort niet vinden........ff aangifte doen en hopsa weer een nieuwe.....en laten we het dan nog even niet over opzet hebben.

ve
door verwijderd - Nov 9, 2010 om 18:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat een vreemd argument! Een dergelijk pasje kost vaak sowieso tussen de 40 en 50 euro. Foto's maken, naar de gemeente gaan. Dat is inderdaad veel makkelijker dan zoeken. Maar vanwege die boete van 30 euro opeens toch maar niet?

En in geval van opzet is die extra 30 euro "inkoopprijs" natuurlijk ook de dealbreaker?

En inderdaad, kostendekkend is het niet, het is pure winst. De "boete" komt BOVENOP de torenhoge prijs voor het document zelf terwijl er geen aanwijsbaar extra werk gedaan wordt.

ve
door verwijderd - Nov 9, 2010 om 22:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vind sowieso dat een paspoort/ID kaart bij eerste afgifte of na verlies van geldigheid gratis verstrekt dient te worden.
Ik denk namelijk als de overheid het betaald de kosten opeens een stuk omlaag kunnen.

Indien je het paspoort/ID kwijtraakt moet je een vervangend exemplaar aanvragen met betaling van de(gemiddelde) kosten 50 euro oid.

Ook moet het dan geregistreerd staan dat 1e afgifte niet meer geldig is. Bij een officiele controle (grens, id controle politie) komt het naar boven dat een paspoort niet meer geldig is en kunnen er maatregelen worden genomen.

ve
door verwijderd - Nov 10, 2010 om 18:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik was een paar maanden geleden mijn rijbewijs kwijt. Eigen schuld,dikke bult. Kosten €44. Geen probleem Maar de €40 vermissingsvergoeding (Amsterdam). Dit is toch wel van de gekke....

ve
door verwijderd - Nov 10, 2010 om 18:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geld genereren dat is het.
Men moet op de kleintjes letten is het toch!!
Dat doet de overheid dus ook(vallen de gemeentes ook onder)
Helaas is het een geld maatschappij en kijkt men niet verder.
Dit is heel gemakkelijk geld binnen halen voor de staats/gemeente kas.
Denk er om ,kom daar niet aan.

T

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer