ka
door kama Apr 12, 2013 om 16:50
Geldzaken & recht

Heb ik een Nulurencontract of niet?

Nu in het sociaal akkoord wordt gesproken over het afschaffen van nulurencontracten vraag ik me af of ik al dan niet onder die regeling zou vallen.

Ik sta op de loonlijst van een bureau dat detachering en payroll en dergelijke doet. Ik ben freelancer/zelfstandige zonder onderneming. Ik zorg zelf voor mijn opdrachten, als ik een opdracht heb gevonden sluit dit bureau een contract af met de opdrachtgever voor wie ik ga werken en regelt hij de facturering en de salariëring inclusief de afdracht van sociale premies en belasting.

Ik heb dus geen vaste inkomsten, die hangen helemaal af van de opdrachten en die variëren qua omvang van 0 - 100 uur per maand.

Er werd vaak gesproken over een nulurencontract in de wandelgangen omdat er ook maanden zijn waarin ik 0 uur werk.

Deze manier van werken bevalt me uitstekend. Ik kan helemaal mijn eigen maximale werkdruk bepalen. Ik heb er bewust voor gekozen geen onderneming te starten. Dat geeft mij te veel rompslomp.

Mijn vraag is dus: hoe heet deze manier van werken formeel en zou het kunnen zijn dat dat straks niet meer kan vanwege het nieuwe sociaal akkoord? Ik zou daar veel moeite mee hebben en vraag me af wat ik dan zou moeten.

579 0 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig."
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de reger ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer