Ni
door Niek64 Nov 10, 2017 om 15:56
Geldzaken & recht

Heffingskorting

hallo,

per 1 jan 2018 stop ik met werken dan krijg ik van 2 verschillende pensioenen een uikering.(worden 2 verschillende pensioen als 1berekend voorloonheffings korting?)
,in augustus2018 krijg ik aow.
ik heb gelezen dat je maar van 1 uikering loonlheffings korting kunt krijgen.
mijn vraag is wat kan ik  het beste doen?

1jan 2019 krijg ik aow +2 pensioen +lijfrente


wat is hier de beste optie voor loonheffingskorting

alvast bedankt     vrgr 64

971 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

zw
door zwaardvis - Nov 10, 2017 om 16:09
1525 Antwoorden / 51 Vragen
1

Loonheffing en dus ook de korting hierop is een voorheffing. Bij het doen van aangifte voor mei 2019 over 2018 wordt alles weer gladgestreken.
U heeft recht op 1x algemene heffingskorting en ouderenkorting. Ook als er geen of 2x of 3x de algemene heff.korting als voorheffing is toegepast. Bij u speelt nog mee dat die heffingskorting in de loop van het jaar verandert, als u AOW gerechtigd wordt. Een ingewikkelde berekening de allemaal bij de aangifte en de daarop volgende aanslag wordt uitgevoerd. Laat dus nu bij een van de twee pensioenen, de hoogste, de heffingskorting toepassen en volgend jaar over de AOW als deze hoger is en niet langer over het pensioen. Of makkelijker: overweeg om de algemene heffingskorting ook in 2018 al alleen op de AOW toe te laten passen. Zoals gezegd, maakt het eigenlijk geen bal uit omdat volgende jaar alles met TWK wordt rechtgetrokken.
Sowieso zult u waarschijnlijk belasting moeten bijbetalen omdat u 4 verschillende uitkeringen heeft, waarvan mogelijk een deel in een hoger tarief gaat vallen. Maar de uitkeringsinstantie weten dat niet van elkaar en passen allemaal het laagste tarief toe. Maar ook dat wordt bij de aangifte allemaal rechtgetrokken.

tijger1
door tijger1 - Nov 10, 2017 om 16:28
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Die twee verschillende pensioenen worden door verschillende instanties uitbetaald. Zij zullen beide aan u vragen of de loonheffingskorting moet worden toegepast, als ze het goed doen.

U kunt dan bij één voor ja kiezen. 

Ik heb natuurlijk geen idee hoe hoog die pensioenen in januari zijn, ook niet of de hoogte in autugstus nog wijzigt, maar als de hoogte ongewijzigd blijft, kunt u aan de SVB verzoeken geen rekening te houden met de loonheffingskorting. De SVB doe dat namelijk standaard wel. Of u kunt aan dat pensioenfonds vragen vanaf augustus geen rekening meer te houden met de loonheffingskorting en het van de SVB gewoon te laten lopen.

Wat voor het jaar 2019 handig is, hangt af van de hoogte van uw totale inkomen. Als u dan bijvoorbeeld de loonheffingskorting laat toepassen door de SVB en uw totale inkomen komt boven de ca. € 20.000 uit, moet u een stukje belasting nabetalen.

Maar alles wordt rechtgetrokken met de aangifte.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - Jul 1, 2024 om 17:59
Garantie & verzekeringen

Lekkage huurwoning en novilon.

Ik heb een fikse lekkage gehad in mijn huurwoning.
In de berging waar ook de cv ketel hangt lag novilon en toen deze was opgepakt kwam het water omhoog uit de vloer.
De novilon ligt aan een stuk door mijn woning.
De firma die de lekkage heeft verholpen attendeerde mij erop dat de novilon van de gang en keuken waarschijnlijk ook aan de onderkant nat is.
De vloer in de badkamer d ... Lees meer

q.
q.zonneveld - Jul 1, 2024 om 12:48
Elektronica & tv

Hoe zit het met terugleverkosten voor zonnenpanelen als de teruglevering regelmatig wordt geblokkeerd door overbelasting van het net?

Mijn omvormer valt regelmatig uit door overbelasting op het net. Dat scheelt wel 30% t.o.v. de situatie bij mijn vriendin die elders woonachtig is.(zonnenpanelen en installatie zijn identiek). De terugleverkosten zijn bij mij echter veel hoger dan bij haar , terwijl de opbrengst bij haar ruim 20% hoger is dan bij mij, omdat haar dak zuid-west is en bij mij zuid-oost.
, Lees meer

Kimmy1997
Kimmy1997 - Jul 1, 2024 om 16:35
Geldzaken & recht
Verhuurder wil borg niet terug geven

Verhuurder wil borg niet terug geven

Beste lezers.

Ik heb een vraag en hoop echt antwoorden te krijgen

ik en me gezin zijn 1 mei vanuit een appartement naar een grotere woning gegaan.  Paar belangrijke punten 

~ geen voorinspectie geweest 
~ een expatverhuurder bedrijf deed de eindinspectie 
~geen foto's gemaakt toen we er in kwamen door verhuurder of expatdesk
~eindinspectie staat ... Lees meer