mo
door monza Oct 31, 2010 om 16:03
Geldzaken & recht

Help

Ik ben sinds 8 weken werkeloos bij het taxibedrijf waar ik werkte ,van de een op de andere dag ,werd mij mede gedeeld dat er niet voldoende werk meer was .Daar je bij de taxi niet zo veel verdiend ,maar mijn laatste 4 maanden toch 1300,00 euro was ,dacht ik dat ik nog wel zou kunnen leven ,van de uitkering (w.w ) die ik zou krijgen .Nou nee dus ,ik ben een man van 53 jaar heb 35 jaar gewerkt ,en krijg nu van het u.w.v. 750 ,00 ,en daar moet ik het maar mee doen .Ik vraag me af Hoe ,en of ik nog iets kan doen ???

376 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Oct 31, 2010 om 16:25
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Ten eerste is belangrijk als u voorheen een betaling van uw salaris per maand had, de ww uitkering om te rekenen. De ww betaalt namelijk per 4 weken uit.
U kunt dit doen door het bedrag van de uitkering x 13 en en delen door 12. Dan heeft u een inkomen omgerekend naar een maandbedrag. U kunt als het inkomen beneden het minimum ligt, eventueel een toeslagenwet aanvragen. Dit moet u ook bij het uwv doen. Dit wordt in sommige situaties betaald als aanvulling op uw ww. Het hangt ervan af of u alleen of samen woont met een partner. Als u samenwoont en uw partner heeft geen inkomen, dan komt u zeer waarschijnlijk voor een (kleine) aanvulling in aanmerking., Bent u alleen dan schat ik in dat u omgerekend naar een maandinkomen rond het bedrag uitkomt wat ook voor een bijstandsuitkering geldt en dan is er geen aanvulling mogelijk.

akkefiet
door akkefiet - Oct 31, 2010 om 17:53
1075 Antwoorden / 10 Vragen
0

[quote=getty schreef op zondag 31 okt 2010, 16:25] Bent u alleen dan schat ik in dat u omgerekend naar een maandinkomen rond het bedrag uitkomt wat ook voor een bijstandsuitkering geldt en dan is er geen aanvulling mogelijk.

Dan kom ik volgens het "13 maal delen door 12" sommetje op 815 euro uit en dat is - afhankelijk van de gemeente - nog een stukje lager dan de bijstandsnorm.

Vrgr. AF
Die hier overigens geen verstand van heeft

akkefiet
door akkefiet - Oct 31, 2010 om 18:10
1075 Antwoorden / 10 Vragen
0

Laat u zich (zoals Getty ook impliceert) goed informeren bij het UWV en/of bij de gemeentelijke sociale dienst.

invalide
door invalide - Oct 31, 2010 om 18:11
787 Antwoorden / 5 Vragen
0

Ik vermoed dat er een contract was en dat er meer gewerkt werd dan afgesproken en dan kun je dit krijgen.
Ze gaan van vaste loon uit en niet van overuren en toeslagen.
Als je kunt aantonen dat je maandelijks dit bedrag had over tenminste 1 jaar, liefst meerdere jaren is de kans dat ze het aanpassen groter.

Ik weet dat vele bij oproep werken en een contract met weinig uren hadden en dan krijg je deze lage uitkeringen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

No
Noa44evan! - Sep 22, 2024 om 15:46
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Krijg na opzegging van ziggo abbo. nog een rekening van €78,- kosten booster. Terwijl ik deze terug heb gestuurd incl. router in toegestuurde ziggo doos. Tevens dreiging met incasso,omdat ik natuurlijk niet heb  betaald. Ziggo div. keren gemaild hierover maar geen reactie?
Verzendgegevens post nl aanwezig 
Graag Uw reactie hierover. 


              m.vr.gr. John Q. 

Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer