kb
door kbijl Nov 26, 2012 om 12:10
Geldzaken & recht

Inwonende schoonzus die geen huur betaald

ls,

Sinds enige tijd woont onze zus/schoonzus bij ons in (ook aangemeld bij de gemeente) ze betaald echter geen huur(is dus geen onderhuur?)
Mijn schoonzus zit in de wao, en is wat de weg kwijt zeg maar.
Omdat ze begeleiding nodig heeft en geen onderkomen meer had hebben wij haar opgenomen is on gezin.
Ik ben zelf met vroegpensioen en ben getrouwd, geen thuis wonende kinderen meer

Mijn inkomen is net 1000 euro per jaar te hoor om huursubsidie te ontvangen.
Onze schoonzus heeft ongeveer hetzelfde inkomen een uwv en verzekering.

Nu de vragen:
1 is onze schoonzus officieel een onderhuurster?
2 is de meetellende voor de nieuwe wet scheefwonen (want dan zal ze ander onderdak moeten zoek, en zal dus weer gaan zwerven vrees ik)
De nieuwe wet scheefwonen die er aan zit te komen gaat uit van het inkomen van 2 jaar terug, dus de extra verhoging die in 2013 in gaat, is het inkomen van 2011 van toepassing, en ook gaat die extra huur er niet meer vanaf, die extra verhoging kan ik echt van mijn netto vroegpensioen van 1745 echt niet betalen. De huur is nu 572 euro

Kan iemand mij een antwoord geven op mijn vragen ?

TNX

1307 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat je je nu nog niet druk moet gaan maken over iets wat er nog niet is en waarvan het ook niet zeker is dat het er komt.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

tnx voor u reactie !

Maar er staat ook een vraag bij die is, is mijn schoonzus officieel onderhuurster ook al betaald ze helemaal niets ?

Maar ook (als de wet er door komt zoals nu bekend is) is mijn gezinsinkomen het inkomen van mijzelf (mijn vrouw heeft geen inkomen) en dat van mijn schoonzus of alleen maar dat van mijzelf ?

groetjes

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ze is geen onderhuurster. Ze is wel inwonend en dus zijn jullie in staat de woonkosten te delen. Onderhuurster wordt ze pas met een eigen huurcontract.

Gezinsinkomen is normaal gesproken het inkomen van alle inwonenden, maar je weet nu gewoon nog niet of daar geen veranderingen in komen. Voor de bijstand hebben ze ook alles na een half jaar weer aangepast.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U schrijft: enige tijd, dus al in 2011? Waarom zou uw schoonzuster niet bijdragen in de huur, en haar levensonderhoud?

Als uw schoonzus het zelfde inkomen heeft als u, waar u ook nog met uw vrouw van moet leven, zou het toch niet meer dan redelijk zijn dat zij eenderde van de vaste lasten en een bijdrage in voeding en bewassing en dergelijke betaalt?

Als zij zelfstandig zou wonen, heeft zij die kosten toch ook? Is zij ook bij de verhuurder aangemeld als inwonend?

Hoe de wet "scheefwonen" voor u gaat uitpakken, kan ik u helaas niet zeggen. Is nog geen wet, maar als het wet wordt, telt het inkomen van uw schoonzus mee.

U stelt: uw netto vroegpensioen is € 1.745, maar u hebt toch ook nog zorgtoeslag en als uw echtgenote geen inkomen heeft, voor haar de algemene heffingskorting?

Ook uw schoonzuster zal zorgtoeslag hebben.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ta
tango4 - Jan 4, 2024 om 19:50
Vrije tijd & tuin

Hoe kan ik Post nl bewegen om mijn post te leveren

Sinds 25 november 2023 krijg ik al bijna geen post meer van Postnl, terwijl volgens hun app wel post onderweg is en er zijn belangrijke poststukken bij zoals een sim kaart. Heb bij Lebara al 3 keer een sim kaart aangevraagd en terwijl ze op de app van Post nl staan worden ze maar niet geleverd. Het commentaar is dat ze er weinig aan kunnen doen en ik maar gewoon moet afwachten of dat ik teveel vri ... Lees meer

Bi
Biasp - Jun 20, 2024 om 10:41
Elektronica & tv
Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Wel als deze online bij hun gekocht zou zijn.
Er bestaat toch een herroepingsrecht.
Ik zou gewoon deze tweede TV a € 1199, ook moeten kunnen retourneren bij de plaatselijke ondernemer. nadat ik heb gezien dat wij blijkbaar wel een heel oud showmodel hebben gekocht. En het geld terug moeten kunnen krijgen. Lees meer

Be
Bereket - Jun 20, 2024 om 12:19
Vakantie & reizen

Ik wil graag weten of er meer klachten zijn over Canal Digitaal

Hallo ik heb een flex abonnement bij Canal Digitaal. Nu hebben zij in mei bij de Astra Sateliet de transponders veranderd waardoor ik geen ontvangt meer heb. Om weer via de sateliet te kunnen kijken moet eerst de software geupt-date worden via de dealer. Ik heb extra kosten moeten maken om tijdens de vakantie TV te kunnen kijken. Nu krijg ik wel een maand extra voor mijn flex abonnement maar mijn ... Lees meer