kb
door kbijl Nov 26, 2012 om 12:10
Geldzaken & recht

Inwonende schoonzus die geen huur betaald

ls,

Sinds enige tijd woont onze zus/schoonzus bij ons in (ook aangemeld bij de gemeente) ze betaald echter geen huur(is dus geen onderhuur?)
Mijn schoonzus zit in de wao, en is wat de weg kwijt zeg maar.
Omdat ze begeleiding nodig heeft en geen onderkomen meer had hebben wij haar opgenomen is on gezin.
Ik ben zelf met vroegpensioen en ben getrouwd, geen thuis wonende kinderen meer

Mijn inkomen is net 1000 euro per jaar te hoor om huursubsidie te ontvangen.
Onze schoonzus heeft ongeveer hetzelfde inkomen een uwv en verzekering.

Nu de vragen:
1 is onze schoonzus officieel een onderhuurster?
2 is de meetellende voor de nieuwe wet scheefwonen (want dan zal ze ander onderdak moeten zoek, en zal dus weer gaan zwerven vrees ik)
De nieuwe wet scheefwonen die er aan zit te komen gaat uit van het inkomen van 2 jaar terug, dus de extra verhoging die in 2013 in gaat, is het inkomen van 2011 van toepassing, en ook gaat die extra huur er niet meer vanaf, die extra verhoging kan ik echt van mijn netto vroegpensioen van 1745 echt niet betalen. De huur is nu 572 euro

Kan iemand mij een antwoord geven op mijn vragen ?

TNX

1268 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat je je nu nog niet druk moet gaan maken over iets wat er nog niet is en waarvan het ook niet zeker is dat het er komt.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

tnx voor u reactie !

Maar er staat ook een vraag bij die is, is mijn schoonzus officieel onderhuurster ook al betaald ze helemaal niets ?

Maar ook (als de wet er door komt zoals nu bekend is) is mijn gezinsinkomen het inkomen van mijzelf (mijn vrouw heeft geen inkomen) en dat van mijn schoonzus of alleen maar dat van mijzelf ?

groetjes

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ze is geen onderhuurster. Ze is wel inwonend en dus zijn jullie in staat de woonkosten te delen. Onderhuurster wordt ze pas met een eigen huurcontract.

Gezinsinkomen is normaal gesproken het inkomen van alle inwonenden, maar je weet nu gewoon nog niet of daar geen veranderingen in komen. Voor de bijstand hebben ze ook alles na een half jaar weer aangepast.

ve
door verwijderd - Nov 26, 2012 om 12:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U schrijft: enige tijd, dus al in 2011? Waarom zou uw schoonzuster niet bijdragen in de huur, en haar levensonderhoud?

Als uw schoonzus het zelfde inkomen heeft als u, waar u ook nog met uw vrouw van moet leven, zou het toch niet meer dan redelijk zijn dat zij eenderde van de vaste lasten en een bijdrage in voeding en bewassing en dergelijke betaalt?

Als zij zelfstandig zou wonen, heeft zij die kosten toch ook? Is zij ook bij de verhuurder aangemeld als inwonend?

Hoe de wet "scheefwonen" voor u gaat uitpakken, kan ik u helaas niet zeggen. Is nog geen wet, maar als het wet wordt, telt het inkomen van uw schoonzus mee.

U stelt: uw netto vroegpensioen is € 1.745, maar u hebt toch ook nog zorgtoeslag en als uw echtgenote geen inkomen heeft, voor haar de algemene heffingskorting?

Ook uw schoonzuster zal zorgtoeslag hebben.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Chalene
Chalene - Feb 26, 2024 om 21:09
Computers & telefonie

Verborgen WIFI hoe haal ik dit weg

Ik heb per ongeluk mijn WIFi verborgen nu 
wil ik dat graag ongedaan maken. Wie kan
mij dit op een makkelijke manier uitleggen. Lees meer

Sa
Sangelo - Feb 26, 2024 om 14:50
Huishouden & energie

Borgstelling

Ik kreeg vrijdag bijgevoegde mail,ik heb sinds j́anuari 2020 energie contract bij dgb energie,en nu na vier jaar en drie maanden eisen ze ineens een borgstelling met onterechte redenen, mogen ze dit doen wij komen hierdoor financieel in de problemen mvg Sandra houdijk <bijlage verwijderd vanwege privégegevens - redactie> Lees meer

Priscilla B
Priscilla B - Feb 28, 2024 om 12:39
Winkels & webshops

Woneninterieur.nl mooie beloftes maar niets ervan waar.

Van tevoren reviews opgezocht. Deze waren destijds 50/50. Dus voor de bestelling nog contact opgenomen met de website over de levertijden. Ik werd verzekerd van de 2 weken levertijd en kreeg een screenshot van het bestelsysteem. (Geen idee uiteindelijk of dit echt was of niet). Toch besloten om te bestellen (10-11-2023), gezien ik de desbetreffende stoel nergens anders kon vinden. Na 12 dagen heb ... Lees meer