al
door altijddesjaak Mar 18, 2011 om 13:53
Geldzaken & recht

Kadaster kleine foute inmeting

Onlangs in nieuwbouwwijk met min of meer vrijverdeelde kavels met eigenwoningbouw is het kadaster langsgeweest om de inmetingen te doen.

Alle buren uitgenodigd en gevraagd om "aan te wijzen".

Sommige punten zijn makkelijk/vaststaand, maar andere liggen tussen 3 of 4 kavels in en komt het aan op een juiste meetlint meting door de buren (indien voor de zoveelste keer de piketpaaltjes van de projektontwikkelaar op basis van "een" GPS meting zijn verdwenen of onbetrouwbaar).
We proberen het nog met "het moet precies 40,00 meter zijn vanaf dit of dat punt..maar dat accepteert kadaster niet: aanwijzen.

Dan volgt iets eigenaardigs: er wordt NIET op dat moment gemeten!
Iedereen naar huis en "ergens binnnen 1 a 2 weken volgt de meting"..niemand is dan thuis. (alsof het EXPRES zo bedoeld is).
Meet die man dan wel precies? storen dichtbijzijnde gebouwen het GPS signaal niet te veel ? is de onnauwkeurigheid van de GPS paal met 1 of 3 cm verzwakt ? Allemaal niet meer te controleren.

En ja hoor, er volgt een kadaster resultaat met alleen m2 die bij ons vragen opwekt.
we klagen binnen termijn en zien op t op te vragen schetsje (moeilijk nameten maar toch ..en exacte grondgetallen opvragen is toch wel onnodig duur) dat er kleine afwijkingen zijn (+- 10 cm op die 40 m lengte bvb).
Ik vind 10 cm vrij veel als dat alleen maar aan een uitrekbare 50 meter meetlint zou liggen (krachtig trekken levert max 2 cm extra op).

Waarom is er geen terugkoppeling van het kadaster ?
Waarom kunnen wij in de klacht niet gewoon zeggen: het moet 40 meter zijn, mijn buurman gaat daar ook mee akkoord, en zonder herinmeting (extra kosten) pas het gewoon aan ?

Ook vraag : Welke tekening en op welk moment ligt de definitieve kavel bij de notaris ?

8712 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 18, 2011 om 14:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

altijddesjaak

Volgens mij, ben je veel te achterdochtig. Tien cm op 40 meter is te verwaarlozen en geen afwijking om je druk te maken (tenzij er precies op de grens een bouwwerk wordt geplaatst).

ReadAC.

ve
door verwijderd - Mar 18, 2011 om 14:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bij de notaris komt geen enkele definitieve tekening. Het is immers niet de taak van de notaris om de tekeningen te controleren. Daarvoor ben je namelijk uitgenodigd om aan te wijzen hoe de grens loopt.

Er zit ook een verschil tussen aanwijzen en vervolgens inmeten. Bij het aanwijzen worden de voor het inmeten benodigde gegevens al genoteerd. Daarna komt dus de landmeetkundige dienst langs en die gaat inmeten. Een GPS-systeem wordt niet zo snel gestoord door hoge gebouwen. Anders zou bijvoorbeeld een navigatiesysteem bij je in de straat ook niet werken.

Een enkele mededeling aan het Kadaster, kan het Kadaster niets mee. Je moet dus zelf de aanwijs verrichten. Anders zou je achteraf namelijk kunnen zeggen dat het Kadaster niet heeft ingemeten conform de aanwijzing. Dat moet dus echt feitelijk gebeuren. Ook omdat dan de buren er bij zijn en iedereen het er over eens kan zijn (of niet).

Een briefje naar het Kadaster sturen om maar even het perceel aan te laten passen is ook niet mogelijk. Dat zou namelijk een erg makkelijke manier zijn om grond van de buren in te pikken.

Overigens heb je dus blijkbaar nagemeten met een huis-tuin-en keuken meetlint. Daar zit van nature al een afwijking in. Daarnaast is 10 cm echt niet veel. Je hebt immers ook een perceel gekocht dat circa zus en zo groot is en waarvan de exacte oppervlakte zal blijken na inmeten door het Kadaster?

Vooralsnog ga ik er ook van uit dat de apparatuur van het Kadaster net even wat exacter is dan een meetlint. De digitale apparatuur heeft namelijk geen last van temperatuurschommelingen. Een meetlint wel. En des te langer het lint, des te groter de afwijking.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Vl
VloertjeVanKwantum - Sep 28, 2024 om 21:24
Geldzaken & recht

Kwantum vloer

Hallo,

Enkele weken geleden een nieuwe vloer incl leggen bij Kwantum aangeschaft voor mijn nieuwe appartement ondanks dat de geadverteerde prijs niet helemaal overeen kwam met waar voor werd geadverteerd.
Er kwamen namelijk nog een boel extra kosten bij zoals twee ondervloeren, tape etc. Kwaliteit en garantie waren de magic woorden en anders zou het niet gelegd worden. Want zonde ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer