mostertpot
door mostertpot Sep 8, 2011 om 22:19
Geldzaken & recht

Kleine lettertjes

Bij het kopen van diensten en producten via internet moet je altijd een verklaring aanvinken dat je akkoord gaat met de voorwaarden. Maar elk bedrijf heeft zijn eigen regels en dekt zich op de meest ingewikkelde manieren in om verantwoordelijkheid voor fouten te omzeilen. Ik zou graag uniforme regels zien waar de rechten en plichten bij het aangaan van een overeenkomst echt gelijk zijn. Vaak staan er zoveel uitsluitingen en voorwaarden opgeschreven dat je een uur nodig heb om deze te lezen, het begrijpen er van is zo nog moeilijker.
Maar wellicht denken anderen daar anders over.

428 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

jolijn nr.2
door jolijn nr.2 - Sep 8, 2011 om 23:14
355 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ja, de algemene voorwaarden in Jip en Janneke taal zou prettig zijn.
Algemene voorwaarden mogen niet tegen de wet ingaan.
Exact dezelfde rechten en plichten is een utopie.En misschien niet eens wenselijk. Produkten, diensten zijn niet gelijk en kunnen andere voorwaarden vereisen.

ikbenik
door ikbenik - Sep 8, 2011 om 23:33
2845 Antwoorden / 27 Vragen
0

Die algemene voorwaarden zijn er niet om de consument te beschermen, maar om de verkopende partij te beschermen, waarbij deze conform de wetgeving dient te zijn.

=jolijn nr.2 schreef op donderdag 8 sep 2011, 23:14: Ja, de algemene voorwaarden in Jip en Janneke taal zou prettig zijn.

Kan, maar het juridische verhaal blijft wel de essentie.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

vandaorchidee
vandaorchidee - May 8, 2024 om 07:50
Winkels & webshops

FOUTEN OP DE KASSA BON BIJ DE VOMAR

Waarom komt het geregeld voor bij de Vomar dat de prijzen niet kloppen op de kassa bon .
Vaakt zijn de aanbiedingen niet verwerkt.

Afgelopen zondag drie klanten bij de kassa waar het weer niet klopte .

Waarom doet de Vomar hier niets mee ? Lees meer

te
teesee64 - May 8, 2024 om 00:38
Computers & telefonie

Tarieven domeinnaam

Ik wil een domeinnaam registreren bij Transip.nl. Nu zie ik daar bij de tarieven die ze rekenen alleen het actie tarief staan. 0,49 euro cent voor het eerste jaar voor een .nl domeinnaam. Maar wat het verlengen na een jaar gaat kosten, vermelden ze er niet bij. Na lang zoeken kom ik uit op een link waar volgens hun de tarieven zouden moeten staan, maar ook daar staat niet wat het kost.

... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer