kn
door kneup Aug 28, 2009 om 14:59
Geldzaken & recht

Kunnen ze een werkrooster zonder overleg veranderen

Hallo,


ik werk in de zorg bij de huishoudelijke dienst en werk partime normaal gesproken alleen s'morgens. Nu moeten wij plaats maken voor andere collega's en hebben ze mijn rooster omgezet naar de middag en avond uren KAN DIT ZOMAAR. Wat zijn mijn rechten kan ik er iets tegen doen want ik heb ook een gezin om voor te zorgen.


Het gaat mij erom dat ze ons als een pion zien en verandereb als het hun uitkomt.


 


IKKE

18683 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 28, 2009 om 15:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je zou jou contract en arbeidsvoorwaarden eens na moeten lezen of ze dit zomaar mogen doen. ALs in jou contract bijvoorbeeld staat vermeld dat je alleen de ochtenden werkt dan kunnen ze dit inderdaad niet zomaar maken.


Misschien dat er ook in jou arbeidsvoorwaarden staat dat ze in overleg met jou het rooster aan mogen passen of dat ze dit zonder overleg met jou mogen doen.

ve
door verwijderd - Aug 28, 2009 om 15:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat ligt aan uw contract. Als daarin staat dat u part time werkt gedurende de ochtenduren, dan lijkt het mij onrechtmatig dat de werkuren verschoven zijn naar middag- en avonddiensten.

Als u lid bent van een vakbond kunt u met hun hulp bezwaar maken.



ve
door verwijderd - Aug 28, 2009 om 15:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ikke,


Rooster[s] omzetten, doet een goede organisatie, altijd in overleg met de betrokkenen. Laat u niet piepelen maar eis dat u op de ochtend blijft. Afspraak = afspraak. U werkt partime en stelde dan ook in overleg met uw werkgever vast wanneer u uw partime taak vervulde. Hou ze daar aan. Het hoort, en mag m.i, niet zo zijn dat roosters éénzijdig worden gewijzigd. Dus kom in aktie, haal je recht. Er gaat niets vanzelf.


Succes, poltol

ve
door verwijderd - Aug 28, 2009 om 15:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag kneup,


Als er vooraf geen overleg gevoerd is met de betrokkenen, dan kun je aangeven dat je met de wijziging NIET accoord gaat.


Sukses en groeten, ReadAC.

ve
door verwijderd - Aug 28, 2009 om 19:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit mag zeker zonder overleg niet.Je hebt toen je begon met werken daar een rooster ingelevert,daar moeten ze aan houden.Dit staat ook in je contract als het goed is.Zeker 3 weken van tevoren moet het rooster er hangen zodat je weet waar je aan toe bent.Als het een keer niet anders kan ok maar voor andere collega het rooster veranderen dat kan niet.Vraag hoe het zit en anders de bond ,als je een keer toegeeft aan hun rooster is de kans groot dat het vaker gebeurt.Groeten mhofman.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Dr
Driftig - Oct 14, 2024 om 18:34
Auto & vervoer
Drift trike

Drift trike

Geachte heer/mevrouw,

Mijn zoon wil van zijn spaargeld een drift trike kopen, alleen ben ik niet bekend met de wetgeving omtrend deze elektrische voertuigen.
Ook het zoeken op de pagina van de rijksoverheid en RDW heeft mij niet verder geholpen. Waar kan ik teruglezen welke voertuigen toegestaan zijn op de weg of stoep? Op de pagina van de rijksoverheid staat wel een overzicht van ... Lees meer

tenormin
tenormin - Oct 15, 2024 om 14:20
Geldzaken & recht

Betalingsherinnering Postnl

Kreeg van Postnl een paar weken geleden een kaart om €4,56 te betalen: iemand had mij iets gestuurd waar te weinig postzegels op was geplakt. Met hen in contact getreden van wie de post zou moeten zijn. De afzender was helaas onbekend. Aangezien ik (tegenwoordig) alleen nog post ontvang van de Bank, mijn Zorgverzekering en de Belastingdienst, (en 1 keer per jaar Eneco): heb ik niets ontvangen. I ... Lees meer

De
De Adelaar - Oct 16, 2024 om 16:57
Geldzaken & recht
Wielerflits zoekt telefoonnummers van anonieme gebruikers op

Wielerflits zoekt telefoonnummers van anonieme gebruikers op

De afgelopen dagen heeft de hoofdredacteur van Wielerflits anonieme forumleden gebeld. Dit met betrekking tot reacties onder een nieuwsbericht waarbij de website bekritiseerd werd op slechte journalistiek. De hoofdredacteur licht zijn werkwijze zelf netjes toe:

"(Gebruikers)naam intikken in de zoekmachine. Paar slimme zoektermen en je vindt vaak een adres of 06." Zie hier bijvoorbeeld ... Lees meer